Misschien niet de ideale plek, maar wij doen ons hondje weg. Wie kan en wil hem een leuk huisje geven. Het is een kruising shih-tsu/maltezer. 2jaar, ingeent, ontwormd, gechipt, gecastreerd. Super lief met kinderen. Ook super lief als ik thuis ben. Dan is het de allerliefste hond. Erg aanhankelijk en knuffelig. MAAR, als ik de deur dicht trek........ Hij heeft verlatingsangst en gaat dan negatieve aandacht vragen door dingen kapot te bijten. In de bench is geen optie, dit heeft hem, toen ie nog pup was, al zijn melktandjes gekost en ook bijna zijn leven. Hij krijgt die tralies gebogen en steekt zijn kop er tussen door. Als wij naar bed gaan, doet ie het wel goed. Dus, wie is er veel thuis en wil ons hondje een goed thuis bieden.
Uhhh, niet dat ik je hondje wil hebben hoor.........heb zelf al een hond. Maar je verteld niet waarom je hem weg doen, dus mag ik vragen waarom???
Volgens mij omdat hun de deur niet uit kunnen zonder terug te komen in een huis waar de hond vanalles kapot heeft gebeten,
Ohhh, maar goed dan is het heel moeilijk om een ander huis voor hem te vinden?? Mijn zus heeft ook z'n hond.....zou ik ook niet tegen kunnen hoor. Muilkorf als ze weg zijn miss een optie?
of gewoon in een gang met mand eten en drinken en verder niets in die gang, kan hij ook niets kapot maken,
Ja onze hond deed dat toen hij jong was ook. Dus hadden we hem in de keuken waar hij niks apot kon maken. Ik heb voor heel veel situaties wel begrip ( allergie of niet kunnen uitlaten door ziekte et cetera) Maar dit vind ik wel echt te makkelijk even je hond wegdoen. Maar goed, als je zo'n baasje bent is het misschien wel beter voor het hondje dat het naar mensen gaat die wel van hem houden.
Wij hebben dit ook gehad met onze hond (chi tzu / jack russel)...heeft 2 a 3 jaar geduurd voor ze normaal deed Toch is het gelukt! We hebben ook echt alles geprobeerd, ook de gang (daar ging de vloerbedekking van de trap!) de bench, de bijkeuken, de keuken.....niets hielp. Janken, blaffen, rillen...te zielig. Ineens was het over. Ze is er overheen gegroeid. Het ging beter nadat ze eens een weekendje bij een dierenhotel is geweest. Heel gek maar vanaf die tijd gaat het super. De bench is er nu uit, ze maakt bijna niks meer stuk (soms nog kleine onderdeeltjes van speelgoed....helaas) maar het gaat dus echt heel goed. Ik weet dat je hier niet om vraagt maar ook wij dachten dat het echt nooit meer over zou gaan. Misschien kan je iemand zoeken die jullie kan helpen met deze problemen, voor je hem weg doet? Wij hebben twee honden, dus hier komt er geen meer bij. Elmo
waarom probeer je niet eerst of je de verlatingsangst weg kan krijgen? door middel van een cursus of veel oefenen? spike (onze jack russell) had ook giga verlatingsangst maar door veel oefenen en medicijnen van de dierenarts is het gelukt hem eroverheen te helpen. soms heeft hij nog een terugval maar dat is vaak maar tijdelijk. zonde om meteen je hond weg te doen. en anders als je dat niet wil of kan, succes met een ander huisje vinden. wij hebben ook geen plek helaas.
Dit is het dus niet. En we doen hem met pijn in ons hart weg, maar zelfs als we hem in de gang zetten of in de keuken, maakt hem niks uit, begint ie gewoon aan de deur posten of achterdeur te bijten. Voordat je zoiets typt, graag eerst begrip voor de situatie. Tis niet fijn om iedere keer thuis te komen en er is iets kapot gevreten. Als jij denkt dat ik zo iemand ben, die zo maar zijn hond weg doet,heb je het goed mis!!!!! Hij domineert ons leven. En dat kan gewoon niet! Makkelijk praten als je onze situatie niet kent.
Dan begint ie dus aan de deurposten. Hebben we ook al geprobeerd. Resultaat: kapotte deur posten en een beschadigde binnen deur.
U kunt proberen het probleem op te lossen door intensieve training met uw hond. Dit vergt het een en ander van u en uw gezin (en van de hond) maar als het succesvol is, is het succes ook blijvend. Dat de hond 'sloopt' tijdens uw afwezigheid heeft te maken met twee dingen: ten eerste wil hij graag naar z'n baasje en als u weg bent grijpt ie alles om maar een uitweg te vinden: deurposten, vloerbedekking en zo. Ten tweede ontdekt hij dat 'slopen'' heel leuk is! Hij kauwt en bijt niet om dingen stuk te maken, nee, hij doet dat omdat hij er lol in heeft gekregen! De bench is een goede plek voor uw hond. Leer hem dat dit zijn veilige plek is en de plek waar alle leuke dingen gebeuren: spelen, eten, belonen. Laat de hond in de bench liggen met de deur open als u thuis bent. Laat hem alleen in de bench met het deurtje open en met leuke speeltjes. Ga zelf de kamer uit en doe de deur dicht. Kom na niet te lange tijd terug en check of hij in de bench is gebleven. Zo ja, belonen, zo nee, in de bench terugleggen. Zo nodig de bench dichtdoen als het niet lukt. Denk eraan: alleen in de bench krijgt de hond lekkere en leuke dingen: varkensoortjes, eten, speeltjes, aandacht. Bij terugkomst de hond niet te uitbundig belonen. Gewoon een klopje en een koekje, dat is het. Niet uitbundig juichen of zo. Langzaam laat u uw hond wat langer alleen. Als uw hond blaft, negeren! Jammer voor de buren, maar het moet even. U kunt als ondersteuning in de ruimte waar uw hond is, zo'n DAP geurverstuiver in het stopcontact doen. Daarmee komen zgn. feromonen in de lucht. Dat zijn stofjes die het lichaam normaal zelf aanmaakt als je je op je gemak voelt en die de hond herinneren aan de tijd dat hij bij z'n moeder zoog. Geen luchtverfrisser dus. Zodra uw hond rustig in z'n bench blijft als u elders in huis bent, kunt u proberen naar buiten te gaan. Ook de tijd dat u weg bent steeds opvoeren. En als u thuiskomt de hond belonen, maar niet te uitbundig!!! Denk eraan dat u niet uitgebreid afscheid neemt van je hond en dat u de voorbereidingen voor het vertrek telkens verandert. Dus niet volgens een vast patroon, maar telkens wisselen wat u doet voor u weggaat. Verder zo veel mogelijk beweging en leuke dingen samen doen: geef hem bijvoorbeeld de helft van z'n voer in de bench en laat 'm de andere helft in de tuin zoeken. Neem 'm, als hij een jaar oud is, regelmatig een stukje mee naast de fiets, maak lange wandelingen met 'm. Maar ook weer: aandacht en leuke dingen alleen als beloning wanneer hij braaf in z'n bench is gebleven. Dit is in kort bestek de training die u kunt doen. Het is een hele kluif om dat in je eentje te doen. Verstandig is het om contact op te nemen met een specialist in hondengedrag. Tinley gedragstherapeuten werken door het hele land op verwijzing door de dierenarts. U kunt op hun website meer informatie vinden: www.tinley.nl. Veel succes!