kleine cakejes niet hoog genoeg wie helpt

Discussie in 'De lounge' gestart door Wondertje, 5 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Wondertje

    Wondertje Fanatiek lid

    7 mei 2006
    1.167
    0
    0
    zuid holland
    ik ben aan het oefenen goede kleine cakejes te bakken om mee te geven naar de peuterspeelzaal als de kleine is geboren.
    nu is het mij nog niet gelukt omze zo lekker hoog te krijgen dat ze boven het papiertje uit komen. in de over rijzen ze wel maar als de over dan klaar is zakken ze toch een beetje in.
    moet de temp nu juist hoger of lager en moeten ze langer of korter ze zijn wel gaar en lekker
    het gaat alleen om de hoogte.
     
  2. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    misschien niet genoeg beslag per vormpje?
     
  3. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Ik maak regelmatig cupcakes en je moet er idd voldoende beslag in doen (ruim 1/3) en beter op een lagere temperatuur wat langer laten bakken.
     
  4. Wondertje

    Wondertje Fanatiek lid

    7 mei 2006
    1.167
    0
    0
    zuid holland
    ik had nu op 150 gr 25 min laten bakken waren iets over de helft gevuld en kwamen tot het randje van mijn vormpje
    hoe hoog zijn ze dan bij jouw?
     
  5. upc

    upc Niet meer actief

    Ik vul ze 2/3 en bak ze 15-20 min op 165gr (hetelucht)
     
  6. Wondertje

    Wondertje Fanatiek lid

    7 mei 2006
    1.167
    0
    0
    zuid holland
    en hoe hoog worden ze dan ???
     
  7. Wondertje

    Wondertje Fanatiek lid

    7 mei 2006
    1.167
    0
    0
    zuid holland
    ik heb een combi magnetron met ook alleen de ovenfunctie die ik dan ook gebruik maar is dat dan hete lucht ? of electrisch vind dat altijd zo moeilijk
     
  8. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    laten afkoelen IN de oven wil ook wel helpen.
     
  9. FairyLaughs

    FairyLaughs Niet meer actief

    het kan ook zijn dat je ze te vroeg eruit haalt
    dan zakken ze ook vaker wat in..

    dus misschien nog 10 minutjes in de oven laten staan. (oven een stukje open)...
     
  10. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    eventueel ook iets langer kloppen klop je er ook iets meer lucht in
     
  11. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.028
    1.851
    113
    Provincie Groningen
    Maak je ze zelf met een cake mix?

    Of gebruik je een muffin mix van bijvoorbeeld dr oetker.
    Met een muffin mix heb ik hier nooit last van.
     
  12. Wondertje

    Wondertje Fanatiek lid

    7 mei 2006
    1.167
    0
    0
    zuid holland
    ik heb ze gemaakt met cakemix en een keer met zelfrijzend bakmeel die laatste werd helemaal nix en heb een keer een compleet muffinmix pak genomen en dat was ook niet gelukt
    nou ben ik geen ster in cake bakken hoor dat moet ik erbij zeggen.
    maar met cakemix was het het beste gelukt! maar die hoogte das het probleem
     
  13. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    ik gebruik ook altijd gewoon cakemix, ik heb zo'n mixer op een standaard, dus ik laat het altijd heel lang luchtig kloppen en inderdaad genoeg per vormpje erin doen, en ze kunnen op lagere temp er wel vrij lang in blijven...
    Hoop dat het volgende keer beter word!
     
  14. Wondertje

    Wondertje Fanatiek lid

    7 mei 2006
    1.167
    0
    0
    zuid holland
    okee ik ga het in ieder geval morgen weer eens proberen
    en neem al jullie tips mee
    alleen weet ik nu nog niet wat voor oven ik heb hete lucht of electrisch
     

Deel Deze Pagina