Ons manneke eet geen groente, maar wel erg graag bonen. Dat is op zich prima natuurlijk, maar wat voor bonen zijn er allemaal die ik kan proberen. Ik kom qua ideeen niet verder dan tuinbonen, die kan ik ook vers op de markt vinden, en bruine bonen en witte bonen in tomatensaus. Maar eigenlijk wil ik niet teveel uit blik of pot ivm het zout wat vaak is toegevoegd. Wie heeft er nog ideeen en weet waar ik het kan krijgen?
Je kan ook bonen kopen in een pak, die moet je alleen wel 12 uur in water laten weken. BONEN - SOORTEN -WITTE BONEN - BRUINE BONEN - ZWXARTE BONEN - GEDROOGDE BONEN - GEZOND Keuze is er genoeg: · Witte bonen vallen niet uit elkaar, de typische baked beans · Bruine bonen lekkere bonen voor soep en eenpansgerechten · Zwarte bonen zachte en zoete boon uit Midden- en Zuid-Amerika · Kidneybonen melig en zoet voor chili con carne · Pronkbonen Midden-Amerikaanse vuurbonen · Borlottibonen - bruingespikkelde bonen voor Italiaanse gerechten · Gigantes Griekse, melige bonen voor eenpansgerechten · Kievitsbonen melige, vastkokende gespikkelde bonen · Canellinibonen Italiaanse, zachtkokende bonen · Limaboon zachte Peruviaanse bonen die niet uit elkaar vallen · Yellow-eyed beans Amerikaanse bonen met gele ogen · Black-eyed beans Amerikaanse bonen met zwarte ogen · Appaloosa-beans Amerikaanse gespikkelde bonen, bruinig · Simbonen Indiase bonen · Aduki- of azukiboontjes heel zachte boontjes met licht zoete smaak · Mungbonen groene, Indiase mungbonen waaruit sojascheuten ontspruiten
Die van ons is ook gek op bonen, en vind capucijners en doperwten ook erg lekker. Wellicht die van jou ook?
of kikkererwten of linzen.. die zijn er trouwens ook in blik In onze supermarkt hebben ze ook wel van die "aparte bonen" in blik, die staan dan in het schap met de "buitenlandse artikelen" zoals gevulde druivenbladeren enzo. als je bonen in een pak koopt kun je ze ook laten kiemen, dan zijn ze lichter verteerbaar. Heb je iets wat tussen bonen en groente inzit
Rik is gek op bruine bonen. Die haal ik in een pak, moeten dan 12 uur weken, dan een uur koken. Ik doe er altijd een appeltje bij. Maar zo heb je ook doperwten e.d.
Idd niet uit blik geven hoor! Daar zit zoveel suiker en zout bij. Ik gooide laatst linzen uit blik ergens in - tijdgebrek - het was zo zout dat het niet meer lekker was vond ik, ze waren bedoeld als "neutrale vullende" factor voor de maaltijd, dat ging dus niet goed en ik moest er nog extra couscous bij maken. Als je toch een keer iets uit blik moet geven, erg goed afspoelen vooraf, dat scheelt nog. Misschien gaat hij ook wel spercieboontjes eten als hij ontdekt dat er kleine boontjes in ztten?