Klopt dit wel?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door MamaVanSimone, 22 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Bedankt dat je het even toelicht Linda!
    Weet je, ik snapte je antwoord wel, maar het probleem is dat er honderden anderen meelezen, die op het verkeerde been gezet kunnen worden.
     
  2. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Wel jammer dat je niet even wijst op manieren om de melk wel geschikt te maken voor invriezen, bijvoorbeeld door flash heating.
     
  3. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Noem het gewoon pasteuriseren.
    Anyway; moet je wel weten hoe heet en hoe lang anders maak je alsnog alle goede stoffen in de melk kapot.
     
  4. Babel44

    Babel44 Niet meer actief

    #24 Babel44, 30 dec 2010
    Laatst bewerkt door een moderator: 30 dec 2010
    Precies, maar ik kan het niet goed vinden. Hoe heet en hoe lang. Op borstvoeding.com vind ik dit artikel:

    Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding - Kolvenenwerken - Zure en andere moedermelk

    Hierin staat verhitten tot vlak onder het kookpunt (en niet tot 70 graden dus?), en dan snel koelen en bevriezen. Maar als nadeel:

    Het nadeel is wel dat door een dergelijke verhitting alle beschermende stoffen zoals immuunstoffen en cellen verloren gaan. Ook vermindert bijvoorbeeld de hoeveelheid vitamine C.

    Bij de behandeling van spruw-melk zie ik het volgende 3 manieren:
    Pasteuriseren: 10 minuten op 62 graden.
    Flash-heating: 15 seconden op 72 graden en vervolgens snel koelen; beter behoud beschermende stoffen dan gewoon pasteuriseren.
    Even tot net aan het kookpunt brengen; is het makkelijkst, geen kookthermometer nodig.
     
  5. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    aaaaaaaaaaaaaaaaah!?!?!? ZIE JE WEL dat spruw steeds terug komt als je spruw melk invriest en dan weer geeft grrrrrrrrrrrr....

    sorry of topic hahaha gelukkig is de vriezer inmiddels leeg en de spruw dus ook voorgoed verleden tijd...
     

Deel Deze Pagina