knakworst in bladerdeeg

Discussion in 'De lounge' started by mora27, Dec 15, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mora27

    mora27 VIP lid

    Nov 25, 2009
    6,381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    ik ga zometeen knakworstjes in bladerdeeg maken maar ik vraag me af in hoeveel stukjes ik het deeg moet snijden? heb van die kant en klare bladerdeeg van 10 plakjes in de vorm van een vierkantje... en ik heb miniknakworstjes... en hoe krijg je een mooi uitzient hapje?

    iemand ideeen?
     
  2. Zanoni

    Zanoni Fanatiek lid

    Jun 26, 2006
    2,646
    1
    36
    Administratief medewerkster
    Nijmegen
    in ieder geval diagonaal oprollen (zou ik zeggen)
    Weet alleen niet of het in vieren delen van een plakje tegroot blijft voor het knakworstje
     
  3. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Gewoon even uitproberen, worstje op het plakje deeg leggen en kijken wat uitkomt. In vieren zou het mooist zijn want dan kun je schuine flapjes maken. Dichtduwen met een vork, en evt. bovenop wat eigeel smeren en bestrooien met sesamzaadjes.
     
  4. zolief

    zolief Niet meer actief

    Bigs in a Blanket :D

    -Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden.
    -Leg een knakworstje op de plakjes bladerdeeg.
    -Rol het plakje bladerdeeg om het knakworstje.

    Eetze!
     
  5. mora27

    mora27 VIP lid

    Nov 25, 2009
    6,381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    dat dacht ik ook om het in vieren te snijden.... sesamzaadjes heb ik helaas niet in huis.... mijn dochter heeft morgenochtend een kerstbuffet op de psz dus moet het zometeen al klaarmaken....

    in ieder geval bedankt! ik ga maar eens even wat uitproberen dan.... :p
     
  6. Pippa2

    Pippa2 Actief lid

    Nov 11, 2008
    444
    0
    0
    Ik snijd het plakje bladerdeeg in drieën en het worstje ook en dan de worstjes er in leggen, dubbelvouwen en dan met een vork de zijkanten dichtmaken (net als bij een appelflap) zo krijg je mooie kleine pakketjes.
     
  7. Nikki23

    Nikki23 Fanatiek lid

    May 26, 2007
    1,922
    1,906
    113
    2x diagonaal door midden snijden zodat je 4 driehoeken hebt. En dan
    de knakworstjes inpakken zoals een soort van envelopje.
    Succes!
     
  8. mora27

    mora27 VIP lid

    Nov 25, 2009
    6,381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    het is me gelukt hoor... zien er erg smakelijk uit :p
     
  9. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,158
    8,135
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik vond ze niet te vreten vorig jaar met oud en nieuw

    :') gelukkig vonden 40 andere mensen ze heerlijk.:D
     
  10. SupernovA

    SupernovA Fanatiek lid

    Nov 27, 2010
    1,419
    0
    0
    Zuid Holland
    Ik gebruik hiervoor croissant deeg. Beetje mosterd erin smeren, niet teveel, en invouwen maar. Heerlijk!

    Pigs in a blanket! Jummie!:D
     
  11. francis78

    francis78 Bekend lid

    Feb 7, 2009
    832
    0
    0
    Het favoriete hapje van mijn dochter!! We maken het vaak in het weekend! Heerlijk!
     
  12. willet

    willet Fanatiek lid

    Nov 2, 2009
    1,149
    0
    0
    Pigs hihi!
    Varkentjes in een dekentje...
    Kregen wij op mijn werk (bij Amerikanen) ik vond het wel lekker!
     
  13. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    Aug 7, 2006
    10,145
    0
    0
    Hilversum
    Heerlijk is dat he?! Ik neem altijd de mini croissantjes van Danerolles om de cocktailworstjes in te rollen.... jammie jammie
     
  14. gerlinde

    gerlinde Actief lid

    Oct 13, 2010
    179
    2
    18
    lijkt me best lekker om een keer te maken maar doe je de knakworstjes er rauw in of eerst koken en hoelang in de oven op welke temperatuur en eet je ze dan koud of warm
     
  15. zolief

    zolief Niet meer actief


    P
    igs in a blanket inderdaad :D
     
  16. stef25

    stef25 Bekend lid

    Mar 9, 2010
    500
    0
    0
    NULL
    NULL
    volgens mij zijn knakworstjes nooit rauw want je kunt ze toch ook koud eten? Ik maak het ook regelmatig maar kook ze nooit en dan zo hoppa in de oven. YUMMIE!
     
  17. Maar het pakketje moet toch ook de oven in? DAn wordt het worstje toch ook automatisch gewoon warm? Of vergis ik me nu..
     
  18. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ja natuurlijk, rauw bladerdeeg is nogal vies 8)

    Maar knakworstjes zijn al door en door gaar, die hoef je niet te koken, maar opwarmen is wel lekkerder. Maar als je ze in deeg doet gebeurt dat natuurlijk gewoon in de oven.
     
  19. Ja idd.. Dacht ik al..
    Tuurlijk is rauw bladerdeeg goor.. (was nog niet helemaal wakker)

    Maar heb er wel weer een lekker ideetje bij..
     
  20. Sannehai

    Sannehai Niet meer actief

    wat ik ook lekker vind is er wat curry op te doen en dan inrollen en in de oven jummie :D
     

Share This Page