Als je geitekaasjes, bestaande uit rauwe melk, 5 minuutjes in de oven op 180° laat bakken, kunnen ze dan gewoon opgegeten worden? Ben namelijk zot van warme geitekaasjes.
Maar heel veel geitenkaasjes zijn toch van gepasteuriseerde melk? Als je toch geitenkaasjes van rauwe melk wilt eten zou ik ze zelf voor de zekerheid wat langer in de oven doen, toch wel een minuut of 10 net als bij pizza's, om er zeker van te zijn dat ze door en door verhit zijn geworden (kan ook met geitenkaasjes). Als je een listeriabesmetting oploopt leidt dat vaak tot miskraam of doodgeboorte. Bij kaas van rauwe melk is het een beetje Russisch roulette of het wel of niet besmet is met listeria.
Normaalgezien bereid ik enkel gepasteuriseerde kaasjes maar ik had me blijkbaar vergist van verpakking, dit zag ik pas nadat ik ze gegeten had. Ik heb ze in de oven opgewarmd, ongeveer 5 à 10 minuten, de kaas pruttelde goed en was zo goed als bijna gesmolten. Maar ik maak me nu best wel zorgen
Nou ja, je kan er sowieso nu niks meer aan doen. Maar als het goed pruttelde lijkt het mij dat er niks aan de hand kan zijn, dan zijn alle bacteriën wel dood hoor.
als het pruttelde dan zit het wel goed hoor, en de kans dat je het krijgt is sowieso niet heel groot,dus maak je niet teveel zorgen erover