zelf oliebollen maken

Discussie in 'De lounge' gestart door Sweetlakecity, 29 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    Wie heeft de gouden tip voor zelfgemaakte oliebollen?
    Dan bedoel ik ook die gewoon van bloem.

    Ik mag geen melkprodukten dus vervang de melk voor soja melk en lekker wat bruin bier erbij.
    Tuurlijk met krenten en rozijnen.

    Maar ik vind ze suf...die van de kraam zijn lekkerder...

    wie o wie kan me helpen zodat ik donderdag de kamer rondspetter van de smaaksenatie!
     
  2. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Oei ik hou zelf helemaal niet van oliebollen maar in ieder geval wel een gouden tip (of een open deur ;) ) is om verse frituurolie te gebruiken, dus niet waar je al patat oid in gebakken hebt, dat komt de smaak echt ten goede!
     
  3. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    hahaha zonnebloem olie heb ik al.
    Kom gelukkig niet geheel uit een ei. Hihi
     
  4. mamajanneke

    mamajanneke Fanatiek lid

    22 mei 2007
    2.688
    4
    38
    Vrouw
    het beslag even een uurtje of 2 laten rijzen met een natte theedoek er over.
     
  5. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    ook al gedaan.
    Op de ouderwetste manier van pa.

    eerst half uurtje dan erdoorheen slaan en weer zeker 3 kwartier laten rijzen.
     
  6. Ckialita

    Ckialita Bekend lid

    28 jan 2009
    993
    0
    0
    Kleine stukjes appel en bigereaux (die rood/groen/gele vruchtjes) in kleine stukjes door het beslag doen :p
     
  7. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Oliebollen zijn toch zonder melk? Hier iig een melkloos recept :)

    Recept: Oliebollen

    Succes!

    Oja, en vooral zorgen dat het beslag voldoende rijst! Dus echt de tijd geven daarvoor en goed op kamertemperatuur, (in de buurt vand de radiator wil wel helpen :) Niet er pal naast trouwens, maar gewoon lekker in de buurt waar het verder niet tocht ofzo). En een natte (lauwe) theedoek over de beslagkom wil ook wel helpen, schijnt.
     
  8. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    thee doek, did it en done it.

    Maar nog meer zooi erdoor heen. Wat een idee! Appel is denk ik wel lekker.
     
  9. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    hee rozemarijke met kaneel erin
    dat lijkt me heerlijk!
     
  10. shanai

    shanai Bekend lid

    8 feb 2008
    816
    0
    0
    limburg
    wie heeft nog een recept voor oliebollen? dus niet met zo'n mix van koopmans
     
  11. Ckialita

    Ckialita Bekend lid

    28 jan 2009
    993
    0
    0
    Zie de link in post nr 7
     
  12. Female

    Female Niet meer actief

    Ik heb een ouderwets goed recept van mama voor oliebollen, maar das wel met melk:

    1 kg bloem
    4 eieren
    8.5 dl melk
    250 gr rozijnen (geweld)
    250 gram krenten (geweld)
    80 gr gist
    20 gr zout
    40 gr suiker
    50 gr sukade (en/of biggareaux)
    25 gr citroenschil (rasp)
    25 gr sinaasappelschil (rasp)
    40 gr margarine
     
  13. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    als je de rozijnen nou eens in iets lekkers laat wellen ?
     
  14. Ckialita

    Ckialita Bekend lid

    28 jan 2009
    993
    0
    0
    1 tip met sukade: niet doen... Mijn schoonmoeder heeft het een keer gebruikt in oliebollen, en als dat aan de buitenkant van de bol zit wordt het kei- en keihard... Echt zo erg dat je tanden af kunnen breken... Ik doe het er dus nooit door, zij ook niet meer.
     
  15. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    kreeg ook een tip dat ik er stukjes gedroogde abrikozen in kon doen.
     

Deel Deze Pagina