Wie heeft de gouden tip voor zelfgemaakte oliebollen? Dan bedoel ik ook die gewoon van bloem. Ik mag geen melkprodukten dus vervang de melk voor soja melk en lekker wat bruin bier erbij. Tuurlijk met krenten en rozijnen. Maar ik vind ze suf...die van de kraam zijn lekkerder... wie o wie kan me helpen zodat ik donderdag de kamer rondspetter van de smaaksenatie!
Oei ik hou zelf helemaal niet van oliebollen maar in ieder geval wel een gouden tip (of een open deur ) is om verse frituurolie te gebruiken, dus niet waar je al patat oid in gebakken hebt, dat komt de smaak echt ten goede!
ook al gedaan. Op de ouderwetste manier van pa. eerst half uurtje dan erdoorheen slaan en weer zeker 3 kwartier laten rijzen.
Kleine stukjes appel en bigereaux (die rood/groen/gele vruchtjes) in kleine stukjes door het beslag doen
Oliebollen zijn toch zonder melk? Hier iig een melkloos recept Recept: Oliebollen Succes! Oja, en vooral zorgen dat het beslag voldoende rijst! Dus echt de tijd geven daarvoor en goed op kamertemperatuur, (in de buurt vand de radiator wil wel helpen Niet er pal naast trouwens, maar gewoon lekker in de buurt waar het verder niet tocht ofzo). En een natte (lauwe) theedoek over de beslagkom wil ook wel helpen, schijnt.
thee doek, did it en done it. Maar nog meer zooi erdoor heen. Wat een idee! Appel is denk ik wel lekker.
Ik heb een ouderwets goed recept van mama voor oliebollen, maar das wel met melk: 1 kg bloem 4 eieren 8.5 dl melk 250 gr rozijnen (geweld) 250 gram krenten (geweld) 80 gr gist 20 gr zout 40 gr suiker 50 gr sukade (en/of biggareaux) 25 gr citroenschil (rasp) 25 gr sinaasappelschil (rasp) 40 gr margarine
1 tip met sukade: niet doen... Mijn schoonmoeder heeft het een keer gebruikt in oliebollen, en als dat aan de buitenkant van de bol zit wordt het kei- en keihard... Echt zo erg dat je tanden af kunnen breken... Ik doe het er dus nooit door, zij ook niet meer.