Ik gebruik zelf altijd de volgende inhoud: - rijst of aardappelpurree - gehakt - gewone of puntpaprika - mon chou oid - geraspte kaas bovenop en in de oven!
Dit is het recept wat ik altijd gebruik voor gevulde (punt) paprika; Rundergehakt rul braden, ui, prei, blikje mais en tomatenblokjes toevoegen en kort meebakken. Kruiden toevoegen naar smaak, bijv. zout, peper, chilliepoeder en verse kruiden peterselie/selderij(blaadjes)/maggi. Mengsel in de schoongemaakte paprika scheppen en hier overheen wat mozzarella en in de oven. Zelf serveer ik hierbij aardappelpuree of rijst en soms nog salade.
Ik eet geen vlees, dus ik vul hem vaak met quinoa. Daar dan fetakaas, olijven, peterselie, citroensap en olijfolie over. Of bijvoorbeeld met couscous (dan doe ik alleen de paprika in de oven en vul ik hem naderhand met de couscous) met spinazie, geitenkaas, amandelen en kruiden.