Koekjes recept voor royal icing

Discussie in 'De lounge' gestart door owly, 14 mrt 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.499
    10.407
    113
    Bedankt! Deze droogde alleen voor he neus oo:roflmao:

    Ik had het deeg gisteren al gemaakt. De helft gisteren gebakken en de andere helft vandaag. Mijn man heeft een verzoek ingediend om nog meer te maken van jou recept:D

    Invriezen wil vaak ook lukken dan heb je het deeg tenminste klaar.

    Sprits maken staat ook nog een keer op mijn lijst. Toevallig vandaag nog gekeken maar was me te ingewikkeld. Ze hadden het over margarine in het recept of boter of en en.

    Wat die jij met het eiwit die je dan over hebt?
     
  2. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Bij de taartenbakwinkel.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  3. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.499
    10.407
    113
    Ik heb hem ook bij bouwhuis gekocht.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  4. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.499
    10.407
    113
    Waarom gebruik je dan meer bloem?
     
  5. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.973
    33.650
    113
    Als ik ze decoreer gebruik ik meer. Maar dat komt omdat ik het idee heb dat de koekjes anders wat zompig worden.
     
    Koraal82 vindt dit leuk.
  6. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.973
    33.650
    113
    Ik heb het deeg een keer per ongeluk een week in de koelkast laten liggen en toen was het nog steeds goed :roflmao:
    Ik heb ze nu, na het vormen en leggen op de bakplaat, met honing besprenkeld.
    Mijn man vindt ze het lekkerste als ik ze, voor ze de oven ingaan, door de suiker rol of beter nog: eerst door de suiker rollen en dan honing eroverheen druppen. Ja vind je het gek. Zo maak je een drol nog lekker :roflmao:
    Het eiwit dat ik overhou, daar meng ik nog een heel ei doorheen en dat bak ik dan voor op een boterham.
    Of ik maak het stijf en meng er poedersuiker en amandelmeel doorheen en maak een paar macarons.
    Of ik maak het stijf met suiker en kleurstof en spuit er schuimpjes van.
     
    owly en Koraal82 vinden dit leuk.
  7. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    17 jul 2013
    3.289
    1.444
    113
    Ik gok van niet. Ik heb ook bij onze lokale boerenbond gekeken en daar hadden ze het ook niet. Terwijl zij heel veel bakspullen hebben. Maar je kan natuurlijk ff naar binnen lopen :D
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  8. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.499
    10.407
    113
    Hahaha dat is wel heel bijzonder. Vond ze al zoet genoeg:roflmao:
     
  9. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.499
    10.407
    113
    Volgens mij kan ik niet meer lezen. Dus 250 wanneer je icing gebruikt?

    Vanmiddag gaan we ze testen met 200 bloem en icing. Vanmiddah zullen de kunstwerken wel droog zijn:D
     
  10. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    17 jul 2013
    3.289
    1.444
    113
    Zoals ik het lees gebruik je 250 indien je icing gebruikt en anders 300 (als je dus geen icing gebruikt). Maar @Iertje81 kan het wellicht bevestigen.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  11. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.499
    10.407
    113
    In het andere recept was het 200:roflmao: ik wacht rustig af:D
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  12. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.973
    33.650
    113
    Nee. 300 als je icing gebruikt.
     
  13. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.973
    33.650
    113
    Misschien was ik niet duidelijk :oops::roflmao:
    300 met icing en 250 zonder icing.
     

Deel Deze Pagina