Koemelk !!!

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Selcan, 24 jul 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Selcan

    Selcan Actief lid

    14 mei 2015
    315
    0
    16
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Momenteel ben ik in het buitenland in een klein dorpje. Hier komen alle melkproducten regelrecht van de koe die hier in de tuin staat.

    MAG IK DIT? Dit melk, yoghurt en kaas komt puur van de koe, het wordt enkel gekookt... Ik twijfel enorm of het wel mag? En hier is het heel normaal om er van te eten/drinken. Maar ik durf die risico niet te nemen


    HELP
     
  2. Wasrek

    Wasrek Actief lid

    3 jun 2015
    454
    1
    0
    Nee
     
  3. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Ik zou eigenlijk niet weten waarom niet, het wordt toch gekookt?
     
  4. LianneE

    LianneE Niet meer actief

    Als het gekookt is.. dan zijn de bacteriën toch dood ;) ?
    Pasteuriseren is nl. 'maar' 72 graden. https://nl.wikipedia.org/wiki/Pasteuriseren

    Zou het niet vers uit de koe drinken maar als het eerst gekookt is lijkt mij van wel.
     
  5. bloemetje95

    bloemetje95 Niet meer actief

    Tuurlijk mag dat, t is toch gekookt ..

    Edit; "onze" melk uit de winkels komt ook puur uit de koe hoor
    zeker in de stad opgegroeid :D
     
  6. Selcan

    Selcan Actief lid

    14 mei 2015
    315
    0
    16
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Omdat overal staat dat alleen gepasteuriseerde melk en kaas mag...
     
  7. Modra

    Modra Fanatiek lid

    24 jul 2014
    1.656
    445
    83
    Groningen
    Volgens mij wel, als het goed gekookt is, is het in feite gepasteuriseerd en niet meer rauw. Je mag het niet rechtstreeks uit de koe, zonder dat het gekookt is.
     
  8. LianneE

    LianneE Niet meer actief

    Pasteuriseren = verhitten tot 72 graden
    Koken = 100 graden

    Als bij 72 graden het mag.. dan mag het bij 100 zeker ;)
     
  9. Wasrek

    Wasrek Actief lid

    3 jun 2015
    454
    1
    0
    Oh had niet gelezen dat t gekookt werd :p dan mag t wel. Bacterie overleeft dat echt niet
     
  10. Twinkle81

    Twinkle81 Fanatiek lid

    4 jul 2014
    4.945
    1.033
    113
    Voorschoten
    Harde kazen kunnen de bacterien niet in overleven. Dus harde kazen kun je ook gewoon eten als ze van rauwe melk gemaakt zijn. Het zijn de zachte kazen die alleen mogen met gepasteuriseerde melk (bijv. brie, camembert, blauwe kaas etc). Overigens zijn de schimmels in schimmelkazen ook niet schadelijk voor je baby.
     
  11. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gekookt is geen probleem.
     

Deel Deze Pagina