Onze zoon van 17 weken zit niet lekker in zijn vel. Hij huilt veel, heeft eczeem in gezicht en knieholtes, refluxklachten, jeukend oogje en veel darmkrampjes. Ook wordt hij snachts vaak huilend wakker en heeft vervolgens heel veel ontlasting. (komt er haast uitspuiten) We zijn nu op advies van kinderarts begonnen met allergy care. Zijn nu 4 dagen bezig, maar we zien helaas nog weinig resultaat. Alleen de darmkrampen lijken iets minder. Heeft iemand ervaring met deze voeding en hoe lang duurt het ongeveer voor je reactie kunt verwachten? Bedankt, groet Cecile
hoi , Onze dochter moest meteen over nutrilon pepti, twee flessen later zag ik de klachten al afnemen en 24 uur later waren de klachten zo goed als over. Alleen vond ze die pepti niet lekker.
Ook bij onze dochter moesten wij direct over op nutrilon Pepti en precies zoals bij brenda na twee flessen zagen wij al een enorme verbetering. En na 2 dagen was onze dochter zo goed al helemaal vrij van klachten. Voordat we met Pepti begonnen was ze erg onrustig, dronk maar 70 cc ( wilde wel meer maar viel niet goed ), veel krampen , om de 2 uur komen voor een voeding. En sinds de pepti drinkt ze 180 + 6 en heeft nog maar 5 voedingen en slaapt ook sindsdien hele nachten door. Ze krijgt om 23.00 uur de laatste fles en de volgende ochtend pas om 08.00 uur meld ze zich weer. succes
Hij krijgt geen medicatie tegen de reflux. Wel johannesbroodpitmeel. De kinderarts is geen voorstander van de medicijnen tegen reflux.
hallo bij marissa dezelfde problemen gehad. na het starten van de allergy care hadden we niet echt gelijk het idee dat het beterde. we gingen toen terug naar de normale voeding maar toen zagen we dat ze nog heftiger reageerde. toen weer terug met allergy care begonnen en na een week begonnen de krampen te minderen en na 2 weken waren deze een heel stuk over. maar ze bleef veel huilen, toen ook met zantac gestart voor reflux en dat hielp goed na een aantal dagen. ze bleef wel onrustig en kon moelijk slapen, terwijl ze niet echt meer klachten had. zijn toen gaan inbakeren en daarmee ging ze ook goed slapen. zijnook nog 2keer naar de osteopaat geweest en dat hielp ook nog wat. daarna was ze een vrolijke baby en een echte slaapkop geworden. denk dat je toch nog even geduld moet hebben. gr debby
Hoi Debby Bedankt voor je reactie, we blijven hoop houden en geduld hebben. Inbakeren doen we al 3 maanden, helpt inderdaad om beter te slapen en we zijn 5 keer bij een chiropracter geweest, maar dat hielp maar 1 dag en we kregen ook niks vergoed. Heb je zantac op aanraden van de kinderarts gekregen? gr. Cecile
Kan hij je ook uitleggen waarom hij daar zo tegen is? De meeste kinderartsen schrijven het namelijk wel voor als jbpm en verandering van voeding te weinig verbetering geeft. Aldoor pijn (want dat hebben ze met reflux al snel) is ook niet goed voor een kindje.
Hier ook een kindje met reflux, veel spugen, moeilijke ontlasting en huiduitslag. Van alles geprobeerd qua voeding en uiteindelijk op de intensief hypo-allergeen van Friso (is vergelijkbaar met de pepti) Dit ging stukken beter, ze spuugde veel minder. Maar het duurde wel een aantal dagen voordat het helemaal goed aansloeg. En de huiduitslag duurde minstens een maand. Ook ik ben bij een kinderarts geweest, die reflux constateerde en er ook niks voor wilde geven. Medicatie is voor die kleintjes niet goed, vond zij (tenzij de kwaal zo erg is). Ze vertelde dat maagzuur een functie heeft. Hef je het maagzuur op, dan hebben bacterien vrij baan en ben je nog verder van huis. Zo lang ze goed groeide (dat was het meetpunt) wilden ze niks geven. Nu was de intensieve HA-voeding voor Lynn veel beter te verteren, dus het spugen verminderde heel snel. Nu verdraagt ze alle soorten voeding gelukkig goed.
In de maag, waar maagzuur hoort heeft het een functie. In de slokdarm, waar het niet hoort, maar met reflux wel terechtkomt, kan het flinke pijnlijke brandwonden veroorzaken. Medicatie zorgt er voor dat maagzuur blijft waar het hoort.
Nee de medicatie zorgt dat het maagzuur verdunt en minder zuur is. En daarmee doe je de functie van maagzuur teniet. De medicatie worden niet voor niets maagzuurremmers genoemd. Ze vertragen de aanmaak van maagzuur.
Goh, interessante discussie over medicatie. Ik ga eens navraag doen bij de kinderarts. Bij ons was het dus ook zo dat onze zoon goed groeit, dus dan doen ze er verder niks aan. Maar als uit de eliminatie-provocatietest niks uitkomt, ga ik wel vragen om medicatie tegen reflux. Hij heeft hier wel last van.
Succes ermee! Ik hoop dat de voeding aanslaat en je zoontje weer lekker in zijn vel komt te zitten. En anders hopen dat je KA er wat aan wil doen. Die van mij was er echt heel stellig over
er zijn naar mijn weten geen medicijnen die ervoor zorgen dat het maagzuur in de maag blijft. wat al eerder gezegd is, ze heten maagzuurremmers en zorgen er voor dat de aanmaak geremd wordt. wel vervelend voor die kleintjes , vond het zelf al niet fijn om tijdens de zwangerschap er last van te hebben maar voor die kleintjes is het helemaal vervelend. veel succes joyce
Je hebt het nu over de maagzuurremmers. Maar er is ook andere medicatie die ervoor zorgt dat de maag weer sneller leeg is. Zodra een kindje echt pijn heeft doordat het maagzuur de slokdarm brandt vind ik het nogal wreed om geen medicatie te geven omdat maagzuur een functie heeft. Het maagzuur doet in zo'n situatie namelijk niet wat het doen moet.
tja het zijn de woorden van de kinderarts Ik vind je woorden wat cru overkomen....alsof ik een wrede moeder ben omdat ik mijn kindje geen medicatie heb gegeven. En die andere medicatie waar jij het over hebt, zoals motilium zorgt idd dat de maag eerder leeg is. Maar die heeft geen invloed op het maagzuur. het maagzuur blijft daar wel bij bestaan hoor. Meestal wordt een combi gebruikt van motilium en zantac (maagzuurremmer) Mijn KA waarschuwde ook voor motilium omdat in Amerika er gevallen bekend zijn van hartritmestoornissen als gevolg van motiliumgebruik. Alsof je daarop zit te wachten met zo'n kleintje. Medicatie is niet altijd zo onschuldig. Maar ja nu wordt het een discussie over medicatie.
Ook al doet de term brandend maagzuur denken dat maagzuur brandwonden maakt, dit klopt niet. Het irriteert en kan ontstekingen veroorzaken. Verder zeg je dat er medicijnen bestaan die maagzuur op hun plek houden. Ook dat klopt niet. Het is doordat de sphincter niet goed sluit dat het maagzuur naar de slokdarm kan. Het niet sluiten van de sphincter kan verschillende oorzaken hebben. Er zijn medicijnen die een beschermende laag aanbrengen,die het maagzuur binden,die de productie van maagzuur remmen of blokkeren en medicijnen die de werking van de slokdarm- en maagspieren bevorderen. Maar bij zo een kleintje blijft het gissen wat de oorzaak is. Tenzij je hem een gastroscopie aan wilt doen.
ben dit keer toch echt wel benieuwd hoe jij aan die informatie komt dat maagzuur dat in de slokdarm terecht komt pijnlijke brandwonden kan veroorzaken? hier een patiënt die haar leven lang al last heeft van teveel maagzuur, en behalve maagzuurremmers (wat de aanmaak van maagzuur verminderd) kun je er verder zelf weinig tegen doen..... je kan ervoor proberen te zorgen dat de maagzuur niet (of moeilijk) in de slokdarm terecht komt door ervoor te zorgen dat de bovenlichaam iets hoger ligt maar bij een kleintje van nog geen 5 mnd? het enige wat je daaraan kunt doen is proberen dmv voeding er voor te zorgen dat er zo min mogelijk maagzuur wordt aangemaakt als je overgaat op medicijnen die er voor zorgen dat je maag snel leeg is heb je ook veel meer kans en sneller kans op bacteriën en kleintjes van die leeftijd zijn er toch echt nog niet zo tegen bestand al volwassen mensen die hebben nog niet zo'n ontwikkeld immuunsysteem dat het bacteriën e.d. de baas kan...
Nee gekkie, jij bent geen wrede moeder! Jij bent op tijd naar een kinderarts gegaan. Ik vind het alleen wreed dat een ka medicatie bij voorbaat uitsluit, terwijl juist bij refux blijkt dat het soms echt niet anders kan en kinderen er flink van opknappen. Elk medicijn is in principe vergif. Toch neem je ze omdat je ze soms nodig hebt.