315 gram bloem 1.5 zakje bakpoeder 2 zakjes vanillesuiker 4 eetlepels poedersuiker 150 gram plantaardige margarine 225 gram witte basterdsuiker 2 dl Spa rood Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden en vet een cakevorm in. Doe de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, poedersuiker en bakpoeder bij elkaar in een kom en meng het goed door elkaar heen. Zet de margarine op een laag vuur om te smelten ( mag niet bruin worden! ) roer de Spa rood hierdoor heen als het gesmolten is. Voeg vervolgens dit mengsel toe aan de bloem met de suikers erdoor en mix het in 5 min tot een luchtig beslag. Hierna in een uurtje afbakken in de oven. Persoonlijk zou ik er dus iets van kaneel of fruit aan toevoegen voor de smaak. Denk dat als je er fruit doorheen doet dat je ook wel wat minder suiker kunt gebruiken.
Ook dat recept Ik doe een laag in de cakevorm en door de andere helft roer ik twee eetlepels cacao. Hij is lekker, vrij droog. Helaas weer wat ingezakt..