Koemelkvrije taart

Discussie in 'Voeding' gestart door engeltje23, 6 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    2tjes en engeltjes, recepten please!
     
  2. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    315 gram bloem
    1.5 zakje bakpoeder
    2 zakjes vanillesuiker
    4 eetlepels poedersuiker
    150 gram plantaardige margarine
    225 gram witte basterdsuiker
    2 dl Spa rood

    Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden en vet een cakevorm in.
    Doe de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, poedersuiker en bakpoeder bij elkaar in een kom en meng het goed door elkaar heen.
    Zet de margarine op een laag vuur om te smelten ( mag niet bruin worden! ) roer de Spa rood hierdoor heen als het gesmolten is. Voeg vervolgens dit mengsel toe aan de bloem met de suikers erdoor en mix het in 5 min tot een luchtig beslag.
    Hierna in een uurtje afbakken in de oven.

    Persoonlijk zou ik er dus iets van kaneel of fruit aan toevoegen voor de smaak. Denk dat als je er fruit doorheen doet dat je ook wel wat minder suiker kunt gebruiken.
     
  3. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
  4. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Ook dat recept ;) Ik doe een laag in de cakevorm en door de andere helft roer ik twee eetlepels cacao.

    Hij is lekker, vrij droog. Helaas weer wat ingezakt..
     

Deel Deze Pagina