koken in een kwartier

Discussie in 'De lounge' gestart door Lyso, 15 mrt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. allwoman

    allwoman VIP lid

    29 jan 2008
    5.589
    0
    0
    bezig bijtje
    Rauwe andijvie stamppot met spekjes (en dan met de aanmaak aardappelpuree)
     
  2. perzik

    perzik Fanatiek lid

    25 jul 2012
    1.263
    0
    0
    Doe ik ook regelmatig met "verse" tortellinie ipv tagliatelle
     
  3. Noushka

    Noushka Fanatiek lid

    2 feb 2008
    1.601
    12
    38
    overijssel
    2 van mijn eigen lievelings pasta gerechten

    1.
    Kook pasta (schelpjes oid)
    kook broccoli
    tegelijk bak je blokjes kipfilet goudbruin in bakboter (beetje kipkruiden)
    Gooi de gekookte broccoli en pasta bij de gare kipblokjes
    3 flinke lepels groene pesto erbij

    roeren maar en klaar :D

    2.
    Kook tagiatelle
    snijd 1 pak gerookte zalm (lidl) in kleine stukjes
    snijd champignons door de helft
    Bak in de pan de champignons 2 minuten later de zalm erbij
    tagiatelle erbij
    1 pakje boursain en 1 pakje gewone kruidenkaas erdoor (smelt vanzelf en dan door elkaar roeren)

    Wel oppassen bij beide gerechten dat je niet alle gekookte pasta er direct bij doet. Anders heb je teveel pasta en te weinig smaak. Na smaak erbij doen. Of bij iedereen apart op het bord.

    Zo, nu heb ik mijn snelle kookkunsten verklapt ;)
    Hoop dat het smaakt :D
     
  4. Queeny

    Queeny Bekend lid

    29 okt 2013
    891
    0
    0
    Couscous wellen

    In de ene koekenpan wat giros/shoarma reepjes bakken
    In de andere koekenpan blokjes courget en champions bakken met verse knoflook

    Verse munt door de couscous.

    Opscheppen op je bord en wat geitenkaas erover brokkelen.

    Mijn lievelings eten!
     
  5. Mammietammie

    Mammietammie Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.567
    0
    36
    Zuid-Holland
    Chili con carne met brood of met rijst.
     
  6. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Mag ik vragen hoe het komt dat je pasta niet redt in een kwartier?
    :)
     
  7. Aylen

    Aylen Niet meer actief

    1 blik tomatencremesoep
    1 pot rode bieten

    Allebei van ongeveer dezelfde inhoud. Bij elkaar in een pan verhitten en er dan met de blender doorheen. Ondertussen rookworst opwarmen. Worst in plakjes door de hete soep scheppen. Dat red je zelfs nog wel in tien minuten en het is echt een fijne soep. Naar smaak zout/peper/zure room toevoegen.
     
  8. Luna28

    Luna28 Niet meer actief

    Pasta salade met tonijn:
    Tonijn op zonnebloemolie,
    Sla
    Komkommer
    Ei
    Sperziebonen
    Ui
    Pasta
    Tomaat
    Ik koop altijd voorgesneden boontjes, pasta koken in 8 min (kokend water ipv koud water) eitjes hard koken (ook kokend water ipv koud water of in de eierkoker)
    Snijden doe ik zittend aan tafel. Alles mengen, en ik doe er nog wat mayonaise door. Maar dat hoeft niet natuurlijk.
     
  9. jippie84

    jippie84 Bekend lid

    13 mrt 2013
    665
    0
    16
    NULL
    NULL
    voorgeschilde krieltjes koken
    stampen met boter en melk
    gehakt rullen
    bevroren spinazie a la creme in een pannetje gooien en opwarmen
    rookworst in de magnetron (2 minuten)
    en je hebt heeeerlijke spinaziestamp met rookworst.

    ik doe het wel met zakjes puree.... nog makkelijker.. ;)
     
  10. Tutu

    Tutu Fanatiek lid

    30 jun 2013
    1.089
    0
    36
    Vrouw
    Noord Brabant
    Broccoli (snijden en koken) met groentensaus (uit zakje), aardappelpuree (uit zakje) met bosui en kaas (zelf toevoegen) en kipfilet met kipkruiden (als eerste aanzetten).

    De kids van vl vinden het heerlijk, meestal eten we dit een half uurtje voor ze moeten sporten (voetbal).
     
  11. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    shoarma bakken, paprika erbij in stukjes. Blik mais en blik capucijners erdoor. Klaar.
     
  12. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
  13. minon

    minon Niet meer actief

    Als er in een recept 15 minuten staat ben ik vaak alsnogn20/30 minuten bezig. Gewokte groente die maar paar minuten warm zijn geweest evenals dan nog slappe gehakt of sperziebonen die 5 minuten moeten koken. Brrr. Smaakt voor mij hetzelfde als alles gewoon rauw het eten in kieperen.
    Het enige wat ik echt in 15 min maak is chicken tonight of macaroni maar de pastasaus maak ik dan ook van te voren (4 porties) wat dus uit de vriezer komt. Dat is op het moment zelf alleen maar macaroni koken en saus opwarmen.
     
  14. Spruitemoeder

    Spruitemoeder Bekend lid

    10 feb 2014
    618
    0
    16
    NULL
    NULL
    Krieltjes bakken, italiaanse wokgroenten erdoor,
    ondertussen schnitzel bakken en zigeunersaus erbij.
    Dat is de mijne als het echt snel moet.
    Met de krieltjes smokkel ik door ze eerst even in de magnetron te doen.
     
  15. Lyso

    Lyso Fanatiek lid

    3 jul 2009
    1.081
    2
    36
    Géén idee! Ik vraag me vooral af, hoe jullie het wél redden:):) maart zie hier wel onwijs goeie tips! Maarre, in 5 minuten hele doos champions, 1 ui en een paprika snijden redt ik echt niet...:)
    Dit heb ik dus ook altijd...:)gisteren een recept van een half uurtje, 50 minuten bezig geweest...en jamie oliver, is heel leuk, als mijn man het maakt:p nog meer tips??
     
  16. Lyso

    Lyso Fanatiek lid

    3 jul 2009
    1.081
    2
    36
    Groente heb ik bijna altijd uit de diepvries;) rijst, groente en vlees vinden wij nooit zo lekker, liever een 1pansgerecht oid...
    maat hier staan wel lekkere dingen tussen!!
     
  17. Lillith

    Lillith Bekend lid

    29 mrt 2010
    751
    0
    0
    Randstad
    spaghetti bolognese is zo klaar. Spaghetti koken, gehak rullen, kant en klare bolognesesaus opwarmen en daar een uitje doorheen.

    Of pasta carbonara: pasta koken, spekreepjes bakken, kant en klare saus opwarmen en komkommer erbij.

    Hawaii broodjes (witte harde bollen doorsnijden, tomaat, ananas, ham en kaas erop en even in de oven.

    Of gewoon een lekkere maaltijdsalade.
     
  18. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Ik heb gewoon in 15-20 minuten agv gekookt... Pan water voor de groenten zet ik op, aardappels schil ik en snijd ik in kleine stukken, zet ze net onder water, deksel op de pan dan kookt het in 5 minuten, ondertussen vlees kruiden en in de pan leggen, dan de groenten snijden en in de pan gooien en alles is tegelijk klaar.... Met een aandachtvragende dreumes kan ik echt niet een half uur in de keuken staan... Dan breekt ze het kot af denk :)
     
  19. Islah

    Islah Niet meer actief

    Dat heb ik ook vaak, maar bij mij komt het ook wel gewoon doordat ik met alles best langzaam ben. Van de ene kant wel handig als het recept aangeeft hoelang je ermee bezig bent, dan weet ik gewoon dat ik er wat bij op moet tellen haha.
     

Deel Deze Pagina