Ik kook ook altijd doordeweeks, wel maak ik bijv. macaroni voor 2 dagen, dus de volgende dan is dat alleen even opwarmen en klaar. In het weekend meestal ook, maar zo nu en dan hebben we een patatje oid.
Eens in de week doen we makkelijk, dus een patatje, pizza of kant en klare poffertjes. Verder kook ik toch wel dagelijks.
Hier koken we gewoon bijna elke dag , behalve zaterdag dat is onze patatdag. Op donderdag is het pasta, dan eten we vroeg omdat er iemand om 18 uur in het zwembad moet liggen (waarschijnlijk wordt dit van 17 tot 18 uur, maar eens kijken hoe we dat op gaan lossen)
Als ik moet werken maak ik meestal van te voren een ovenschotel waar je 2 dagen van kan eten. Daarnaast nog iets makkelijks als pasta, wok of gekookte groenten. Soms zijn we laat thuis dan halen we wat of eten een broodje. Voor de kinderen heb ik altijd wat in de vriezer, dus die eten eigenlijk altijd wat vers.
Eens! Ik las ook ergens dat iemand wel eens pannenkoeken eet als simpele maaltijd. Nou, dat vind ik veel bewerkelijker dan aardappelen-groenten-vlees. Dat laatste zet ik op en dan heb ik er amper omkijken naar. Bij pannenkoeken sta ik non-stop boven de pannen, omdat het anders aanbakt. Edit: Ik bedenk me nu dat je dan misschien kant-en-klare pannenkoeken uit de magnetron eet. Dan snap ik het wel weer. Het valt me ook op dat veel mensen het hebben over "uitgebreid" koken. Ik vind dat je heel simpel een zelfgemaakte, evenwichtig maaltijd op tafel kunt zetten. Ik zie dat helemaal niet als iets ingewikkelds. Ik kook elke dag. Nu zit ik in de ziektewet, maar ook als ik werk kook ik elke dag. We hebben wel altijd pizza in de vriezer liggen, voor noodgevallen. Dan had ik dus eigenlijk ingrediënten voor een maaltijd in huis, maar lopen de dingen plotseling anders dan verwacht, waardoor ik geen tijd heb. Ik lees hij veel mensen die vaak zelf koken, dat ze dat doen omdat ze het belangrijk vinden om gezond te eten. Hoewel ik dat ook belangrijk vind, is de belangrijkste reden eerlijk gezegd vooral dat ik van lekker eten hou. Ik kan daar echt zo van genieten! Dat heb ik veel minder bij een afhaalmaaltijd, magnetronmaaltijd, of iets als een tosti. Dat laatste is in mijn beleving überhaupt geen avondmaaltijd.
Ja hier staat iedere midag om 14:00 uur de uitgebreide warme lunch op tafel(Vlees of vis,groente,rijst of aardappelen etc.) Rond 19:30/20:00 eten we weer warm dat is dan de lichte avondmaaltijd bijvoorbeeld verse groentesoep,tosti,tortilla,rijstsalade etc.
Ja elke dag, mijn man is rond 16u al thuis van 't werk en ik ook als ik de vroege heb gehad (Momenteel in zwangerschapsverlof) Enkel in 't weekend doen we minder moeite. Dan eten we meestal een broodje, frieten of gaan we bij de (schoon)ouders eten..
Ik kook vrijwel altijd, tenzij ik tot 18.15 uur werk (gemiddeld 1x per week) dan kookt of mijn man of eten we iets uit de vriezer.
Tosti of een ei als avondeten voor kinderen in de groei? Voor af en toe snap ik dat wel hoor, als je echt moe bent of alles tegenzit ofzo. Maar nee: wij eten elke dag zelfgekookt eten. Wel 1-2 keer per week dat we voor 2 dagen tegelijk koken en dan de volgende dag enkel op hoeven warmen, wat we dan plannen op dagen dat er weinig tijd is voor koken. Maar een tosti of een ei vind ik absoluut geen acceptabele avondmaaltijd.
Ja natuurlijk! Mijn man ziet me al aankomen dat hij na een dag werken het met een tosti moet doen Dat is toch geen volwaardige maaltijd? Zelfs niet met een bord soep uit blik. Soep maken wij meestal zelf trouwens (en dan ook echt vers, zonder pakjes enzo): aardappelsoep, groentesoep, uiensoep, knoflooksoep, snert. Alleen tomatensoep heel soms uit pak, maar dan als extraatje bij de lunch. Groente ook altijd vers of uit vriezer, alleen rode kool en bruine bonen komen uit pot (en 2x per jaar ofzo doperwtjes). Wij eten meestal 1x per week rijst met pilaf/groene curry/chili con carne oid, 1x per week gekookte aardappelen met groenten en vlees, 1x gebakken aardappelen met groente en vlees, 1x een pastagerecht met gehakt en groenten, 1x per week friet (zelf gebakken, nooit gehaald) met luxe vlees en groente, 1x per week stamppot (in de winter), 1x per week allerlei kliekjes aangevuld met vers eventueel. Verder wisselt het wat, eens in de paar weken pannenkoeken, mexicaanse tortilla's of zelfgemaakte pizza. Nu werk ik zelf niet trouwens, maar ben wel eens druk. Op dat soort dagen eten we kliekjes uit koelkast of vriezer, gewoon omdat het zonde is om goed eten weg te gooien. Op de dagen dat mijn man niet werkt (3x in de week) kookt hij meestal. Eens per maand ofzo uit eten, en Chinees halen 1x per half jaar ofzo... Dochter van 8 eet trouwens gewoon alles mee, er wordt niet apart gekookt, zij eet alle groenten inclusief witlof, spruiten, rode kool etc. Ook eet ze met smaak een biefstuk van rund, struisvogel of kangoeroe, lams- of eendenborstfilet, hertengoulash etc. Ze was net 3 toen ze vroeg of ze nu eindelijk haar eigen eendenborstfilet mocht bestellen in het restaurant De kleine gaat net als zijn grote zus eerst aan de potjes (uit Duitsland, daar zit veel meer variatie in: pastinaak, courgette, hert etc) en daarna wennen aan alle smaken eten die wij ook eten. Eerst hoeven ze alleen maar te likken aan iets, dan kleine stukjes proeven, net zo lang tot ze het normaal opeten.
Ik kook altijd. Soms snel en makkelijk; kant en klare krieltjes en al schoongemaakte groente uit het koelvak (bij weinig tijd alleen; bijv als we pas rond 17:00/17:30 thuis zijn en de eerste om 18:30 weer weg moet), of groente die weinig tijd vragen om schoon te maken en te koken (broccoli/bloemkool), en makkelijk vlees erbij zoals gehaktsnitzels of zo. Dat alles snel klaar is. Of ik schil vooraf vast aardappelen. Ik gebruik ook vaak wereldgerechten van honig, die zijn ook vaak snel klaar. En macaroni ook en dat is vaak ook nog genoeg om 2 dagen van te eten. Ik eet soms frietjes (vaker in het weekend heb ik late-vroege en kun je me op zondagmiddag opvegen, dan 'kookt' ML, dat is dan chinees/friet of pizza). Ik wil in het weekend ook nog wel eens soep met broodje of soep en pasteitjes eten. Maar tosti's als avondeten begin ik niet aan. Het is eigenlijk zo dat ik 5 dagen in de week zeker kook (en soms 6/7 dagen) en de andere (1/2) dagen dus soep/friet/pizza/chinees/pannenkoeken is.
99% altijd wel. Ik vind het belangrijk dat we vers eten. Afhalen doen we eens in de twee maanden een patatje. Frituur hebben we niet. TostI eten we nooit en een ei eten ze hier in huis niet
O, en gezond vers koken is in mijn beleving ook totaal geen moeite. Aardappels, vlees en groente kost maximaal 3 kwartier incl voorbereiden, en gerechten als een curry, pasta, nasi etc zijn binnen een half uur klaar. Dat doen we dus doordeweeks/op werkdagen allemaal. Uitgebreid koken doen we juist op dagen dat daar tijd voor is, zoals het weekend
Je hebt overigens genoeg gezonde, voedende maaltijden die je s'morgens al kan maken of die in een mum van tijd af zijn. Zo maak ik s'morgens weleens een pasta salade, met volkoren pasta. Vult goed en daarnaast een verse tomaten groente soep. Allemaal zo gemaakt. Pasta, Hollandse pot e.d. zijn dingen die zo gemaakt zijn maar wel gezond!
Wij koken altijd. Nu werk ik ook ziet zoveel.maar werken vind ik gee excuus om je kind savonds maarmeen tosti tegeven vind ik voor bij de lunche maar dat vind ik van pannenkoeken ook. Wel eten wij 1 keer perweek zelf gemaakte frietjes met vlees en groent. En in het weekend ook wel eens broodjes met een goed gevulde soep er bij.
Wij koken 5 dagen per week. Op maandag als de kinderen naar de bso gaan eten we brood en 1 dag in het weekend doen we vaak iets van pannenkoeken of frietjes ofzo. Ze eten wel extra fruit als we 's avonds geen groente eten. Ik ben 2 dagen per week redelijk laat thuis (18:15), maar mijn man is rond 17:30 thuis en gaat dan koken.
Tomatensoep maak ik juist vers Eerst (als je ervan houdt) gehakt rulbakken in de pan, uitje en knoflook erbij, daarna een lepeltje paprika poeder en een blikje tomatenpuree. Daarna een liter tomatensap (voor het gemak anders tomaten ontvellen en pureren tot je een liter hebt) erbij en het geheel doorkoken en op smaak brengen met peper, zout en suiker. En eventueel wat room Mijn zoon lust namelijk alleen tomatensoep en zegt dat dit lekkerder is dan die van de Unox (mama trots)