Ik kook nu alle 5 dagen doordeweeks. Man is te laat thuis om nog te koken en negen van de tien keer nog moe ook. Dus ik zorg dat het prakje netjes klaarstaat (heeeel burgerlijk). Maar toen hij dikwijls om 5 uur thuiskwam, dan wisselde we af, of kookte hij. Omdat ik dan mooie even de tijd had om te werken (thuiswerk).
Hier word (op een enkele uitzondering na) iedere dag gekookt. Natuurlijk word er voor het gemak weleens een pot gepakt, maar ze krijgen iedere dag een gewone maaltijd. 1x per maand eten we patat, maar dat slaan we regelmatig over. Ik ben veel te zwaar dus wil mijzelf en mijn kids niet teveel aan vet en fastfood blootstellen
Ik probeer minimaal 4 à 5 dagen per week een gezonde en zelfgemaakte maaltijd op tafel te zetten. Wil ook nog wel voorkomen dat we doordeweeks pannenkoeken eten of patat als ik daar heel veel trek in heb. Nu kan het nog, omdat ons kleine meisje nog niet met de pot mee eet. Haar potjes maak ik trouwens ook zelf omdat ik dan veel meer kan variëren in smaken en textuur dan de Olvarit potjes. Wat me wel opvalt; een paar jaar geleden waren we veel meer van het koken uit potjes, pakjes en zakjes en ik merk qua onze gezondheid niet heel veel verschil. We waren toen ook nooit ziek en zaten toen ook goed in ons vel. Voel me nu wel beter als ik in de supermarkt loop met een karretje voor verse spulletjes dan hiervoor met alles 'kant en klaar' Vind het nu ook echt leuk om in t weekend m'n lijstje te maken en te bedenken wat ik allemaal ga maken de komende week!
Hier komt zo goed als elke dag een vers gemaakte maaltijd op tafel, enkele uitzonderingen zijn de frietjes die we gem. 1x in de maand afhalen. Ik vind het sowieso ontzettend leuk om te koken, werkt voor mij ook ontspannend na een dag werken (tenzij ik 3 huilende kinderen aan mijn been heb hangen haha) En mijn man en kinderen zijn gelukkig allemaal lekkerbekken die alles lusten, dus ik krijg waardering voor de moeite
Ik ga 2-3 keer per maand uit eten, verder kook ik elke dag En dat koken doe ik vaak gezond, zonder pakjes/zakjes/e-nummers
Op maandag eet zoon bij opa en oma en wij iets van puree, vlees potje groente op dinsdag meestal nasi of macaroni maken we voor 2x 1 portie in de vriezer voor volgende week op woensdag uitgebreid koken aardappelen, verse groente vlees op donderdag eten zoon en ik bij opa en oma en vriend maakt zelf iets in het weekend wordt er ook gekookt en soms afgehaald
Zaterdag is onze vaste patatavond ( samen met mijn fam.), maar verder kook ik elke avond een gezonde, warme maaltijd.
Wij (lees: vriend, haha) koken 6 dagen per week, en 1x per week is het afhaal, soep uit blik met brood, etc. Wij zijn beide pas tussen 7 en half 8 thuis van werk, en eten dus pas tussen half 9 en 9 uur. Als ik single was geweest was het waarschijnlijk andersom, maar vriend vind gezond en lekker eten belangrijk en hij kan koken, ik niet.
Van frietjes gebakken in arachide-olie zonder mayonaise en zonder ongezonde snacks word je niet snel dik. Wij eten er altijd biefstukachtig vlees bij en verse groente en maar heel weinig saus.
Ik ook. En op dinsdag en donderdag zijn we pas 18.45 thuis en dan zorg ik dat er eten staat om zo op te warmen. Dan maak ik een dag van te voren bv een pan nasi oid. Wij eten na een drukke werkdag geen brood, vind dat niets.
6x per week koken en op zaterdag bakt ml friet met de ovenfry. Heel af en toe halen we een keer een donerschotel of pizza maar dat kost veel geld en dat hebben we helaas niet haha. Op zaterdag eten wij friet als zl al op bed ligt. Ik maak dan voor die tijd wat ingevroren groenten voor hem klaar.
Hier wordt iedere avond gekookt, of door mij, of door de twee oudste kinderen, of door mijn man. Nu werk ik niet en vinden wij leren koken onderdeel van thuisonderwijs (lezen, rekenen, plannen, etc) dus hier worden de kinderen zeker in betrokken.
Ja altijd, alleen op woensdag eet ik altijd een kliekje op m'n werk en man bij zijn ouders. Meestal in het weekend uitgebreid koken omdat we dat leuk vinden en we er dan de tijd voor hebben.
Is ook. het kost niet veel tijd. Ik had net even de groentes voor vanavond klaar gemaakt althans gesneden. 10 min tijd en het staat klaar. Nu had in gister de erwten al geblanceerd want die moesten ook voor de vriezer. Maar vanavond de rest van de groentes erbij en we hebben weer een pan vol groente saus een deel voor nu en een deel voor de vriezer voor als man eet op het werk In 10min tijd kun je veel doen hoor Bekijk bijlage 439889
Ik kook eigenlijk elke dag uitgebreid en gezond. Soms op zondag bestellen we wel eens wat. Brood oid eten wij eigenlijk nooit als avondeten.