Jep kook elke dag behalve de woensdag want dat is snackdag ivm dat zoonlief tot 5uur naar de zwemles gaat. En om de week op zaterdag hebben wij hapjesavond chippies toastjes etc
Toen ik nog thuis woonde aten we in het weekend lastige brood als avondmaaltijd. Daar heb ik nu zo een afkeer voor dat hier nooit als avondmaaltijd brood wordt gegeten. Wij koken meestal iedere dag. In het weekend vaker pizza/friet of pannenkoeken.
Ja en dag of 5 kook ik ook wel. Soms ook wel eens een ingevroren stamppot of macaroni van een eerdere keer als het een latertje wordt.
Ja ik kook zoiezo wel 5 dagen, op woensdag gaat mijn zoontje naar voetbal tot 6 uur, dan zorg ik dat ik daarvoor iets maak of iets makkelijks. In het weekend pizza/patat/pannenkoeken en ook wel soep, dat maak ik dan wel zelf.
Ook ik ben ooit bevallen, een keizersnede nog wel. En ik besteedde ook best wat tijd met mijn kolfapparaat. Mijn man kookte, mijn moeder kookte en na twee weken kookte ik weer. Ik heb het over het gemaksvoedsel waar ts over praat, zoals tosti's. Niks mis met kliekjes uit de vriezer, daar heb ik het toch niet over? Ik reageer op de voorbeelden die ts noemt. Maaltijdsalade is ook gemaksvoedsel maar dat noemde ts nu eenmaal niet als voorbeeld. En ik schreef ook dat ik mijn eten voorbereidde op een moment dat ik er wel tijd voor had, toen ik nog werkte. Zo doe ik het straks ook als de baby er is. Baby slapen en ik op mijn gemakje alvast wat voorbereiden. Er zullen voor de kraamweek hier huis wel wat zakjes vers gemaakte soep in de vriezer liggen, maar dat vind ik echt een ander verhaal dan op normale doordeweekse dagen vaak broodmaaltijden eten ivm tijdgebrek. Plannen maakt het allemaal al iets makkelijker, vind ik. Je weet 8 maanden van te voren dat je een baby krijgt en je weet als t goed is ook wanneer je lange werkdagen maakt (bepaalde beroepen uitgezonderd), in mijn ogen kun je daar rekening mee houden zodat je niet meerdere malen in de week iets als tosti's hoeft te eten.
Ik kook eigenlijk wel elke avond, behalve op patat dag. Maar er zijn ook avonden zoals vanavond. Onze dochter wou pannenkoek eten en ik was vergeten eten uit te leggen, dus dan eten we makkelijk, maar ze zijn dan wel weer zelf gebakken en niet kant en klaar uit de winkel.
Ik kook (bijna) elke avond uitgebreid warm eten (3 gangen menu). & op manlief zijn vrije dagen gaan we meestal uiteten (za/zo/ma).
Wij koken eigenlijk iedere dag, hebben geen vaste snack dag, soms is het goh dat zou lekker zijn en dan bestellen we wat (als we het dan toch doen dan mogen ze het komen brengen ook haha) Wel vind ik het ook weleens lekker om gewoon een flinke soep met een broodje te eten, en dat is niet zoveel werk (vriezer staat vol met verse soep hmmmmm) Pasta is ook altijd zo klaar gemaakt, en soms is het inderdaad een kwestie van ik maak het, en ML komt binnen en gooit het binnen 5 minuten zijn mond in omdat die weer weg moet. Op dit momenten is het balen, want je doet er toch je best voor he. Nu ik met mijn bekken slechter kan staan merk ik wel dat ik zo nu en dan een potje groente pak, dan is het enkel nog opwarmen en klaar. Op een hele pijnlijke dag is dat wel zo fijn
Klaarblijkelijk veel, als ik zo lees wat anderen doen 's avonds! Op de enkele keren na dat er bijvoorbeeld restjes op moeten, ik buiten de deur eet of we eens zin hebben in een pizza, kook ik elke avond 'vers', d.w.z. groente, vlees en aardappelen (of een variatie daarop). Ik vind gevarieerd eten belangrijk, en bovendien maakt dat je maaltijd ook veel smaakvoller! Het is hier in huis bijzonder als er 2x in de maand hetzelfde vlees op tafel staat! Aardappelvariaties heb ik dan weer iets minder... maar groente weer des te meer!!
Wij koken wel de meeste dagen, maar soms ook iets makkelijks. 3 dagen in de week werken we allebei. 1 of 2 dagen eten we dan hetzelfde als de dag ervoor (op zondag dubbel poetie koken, op maandag alleen opwarmen bijv.) In het weekend eten we alleen makkelijk als er iets bijzonders is. En als ik makkelijk eet probeer ik er wel wat gezonds van te maken. Gister kipshoarma met groentes gemaakt en dat op een broodje, maar erbij dan (veel) sla en wat tzaziki.
Ik werk drie dagen waarvan we er een bij sm eten en andere twee werkdagen heb ik de dag ervoor op mijm vrije dag gekookt. Hoef ik dan dus alleen maar op te warmen want dl heeft honger als ze terug komt van kdv is iedere minuut te lang haha
Vrijwel altijd. Twee dagen niet. Ok,dat is dus niet vrijwel altijd 😉 Als mijn man er niet is,kook ik niet maar eet saté. Of rijstwafels en chocolade. Oooh te erg.