Koken met dit warme weer ;)

Discussie in 'De lounge' gestart door MamaDeluxe5, 29 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    8.150
    3.026
    113
    Nederland
    Wij gaan lekker gebakken aardappels eten met sla. Heerlijk
     
  2. Raspberry

    Raspberry Niet meer actief

    kaasburgers, witlofsla en gebakken aardappels
     
  3. Knuffelmonster

    Knuffelmonster Bekend lid

    15 nov 2014
    792
    285
    63
    Kaiser bolletjes met kipkerrie salade

    Kip in blokjes en kruiden met kipkruiden en kerrie
    Prei in dunne reepjes
    Sausje maken van mayonaise, creme fraiche en veel kerrie
    Kip opbakken en als het afgekoelt is door het sausje
    Dan de prei stukjes erdoor en alles mengen, misschien nog wat kerrie erdoor en dan smullen maar
     
  4. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Maaltijdsalade met babyleaf spinazie, avocado in plakken, gerookte of gebakken stukjes kip, tomaat in blokjes, feta in blokjes en geroosterde pijnboompitjes.
     
  5. fidel2010

    fidel2010 VIP lid

    26 aug 2010
    6.659
    212
    63
    Deze gemaakt heerlijk met spekjes of chorizo erdoor

    Lekkere recepten bij warm weer

    BEREIDING VAN DE SPAANSE AARDAPPEL TORTILLA

    3 aardappels
    5 eieren
    1 ui (hoeft niet per se)
    Olijfolie
    Zout
    ----------------------------------------------------
    Maak de ui schoon maak er kleine blokjes van
    Schil de aardappels
    Spoel de geschilde aardappels even af onder de kraan en snij de aardappels in vrij dunne plakjes.
    Zet nu een hapjespan of een vrij diepe koekenpan op het vuur met vrij veel olie
    Doe de ui en de aardappelschijfjes in de pan en roer het geheel even door elkaar
    Laat de aardappels en uien 25 minuten bakken in de pan op laag vuur. De aardappels moeten niet bruin worden dus zet het vuur niet te hoog.
    Als de aardappels na een minuut of 25 mooi zacht zijn geworden scheppen we de aardappels en de uien uit de pan in een zeef zodat de olie er nog uit kan lopen
    In een andere kom kloppen we de 5 eieren tot ze schuimig worden. Zout naar smaak toevoegen
    Dan doen we het voorgegaarde aardappel-ui mengsel bij de eieren en dat roeren we even snel door elkaar
    Zet weer een koekenpan op het vuur met nu een beetje olie. Schenk het Spaanse omeletmengsel in de pan en laat de tortilla op laag vuur stollen. Als de zijkant van de tortilla makkelijk los gaat laten van de pan dan kan je hem omdraaien met behulp van een bord. Dat omdraaien moet je snel en in één beweging doen. In de video kan je dat zien op 2.45 min.
    Let op dat je het vuur echt niet te hoog zet, dan krijg je een tortilla die aan de buitenkant al zwart is maar aan de binnenkant is hij nog niet gaar, geduld is een schone zaak in deze.
    Laat de tortilla nu weer in de pan glijden (de andere kant kan nu mooi bruin worden)
    Vouw met een spatel de randen van de tortilla iets naar binnen, dan krijg je een mooie ronde dikke tortilla
    Als de andere kant ook gaar en mooi bruin is ben je klaar. Je kan met behulp van het bord ook nog even de onderkant checken, als hij nog niet mooi bruin is laat je hem nog even terug glijden in de pan.
    Dit is een recept voor een klassieke Spaanse tortilla maar je kan er natuurlijk ook wat extra groente aan toe voegen of juist je favoriete vleeswaren zoals spek of chorizo.
    De Spaanse tortilla kan je zowel warm als koud eten. Met een groene salade erbij heb je een heerlijk maaltijd maar ook als borrelhapje
     
  6. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    Ik heb net pasta salade gemaakt die staat klaar voor zometeen :D

    Penne (pasta)
    2 avocado's
    2 grote tros tomaten
    pijnboompitjes geroosterd
    200 g mozerella
    gebakken spekjes
    halve rode paprika
    groene pesto

    ZIN INNNNNN
     
  7. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.542
    3.057
    113
    Vandaag lasagne
    Deze week denk ik gewoon simpel,
    Krieltjes/schnitzel/doperwten
    quiche
    Keertje bbq
    Pastaschotel
    Pizza
    Vis/vlees van de bbq met groente en aardappels
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Wij eten wel pas om 22.10 maar dan is het ook nog warm :D . En na een hele dag vasten kun je ook niet zoveel eten. Ik heb voor vandaag kippenbouten uit de braadzak, gekruid met zout, knoflook, ui, basilicum, tijm en selderij. Nooit eerder geprobeerd maar wordt vast lekker. Erbij rijst of gebakken aardappeltjes en een salade en/of doperwtjes, klaar.

    Lekker toetje voor warme dagen: watermeloen, eerst goed koud laten worden in de koelkast en dan direct uit de koelkast serveren. Yummmm.
     
  9. MamaDeluxe5

    MamaDeluxe5 Fanatiek lid

    26 sep 2014
    1.304
    0
    0
    Dank jullie wel meiden!

    Helaas geen carpaccio voor mij, daar moet ik nog even 8 maanden op wachten ;)

    Met al deze recepten gaat het vast goed komen

    Thanks!
     
  10. aardbei1707

    aardbei1707 Fanatiek lid

    20 aug 2012
    4.244
    681
    113
  11. tuc

    tuc Niet meer actief

  12. Zolief

    Zolief Fanatiek lid

    2 jan 2012
    1.413
    44
    48
    Onderin Nederland
    Tina Teenslipper; je hebt een stoomoven!!
    Welk van bovenstaande gerechten bereid je hier dan in? en zo ja, hoe?
    Wij hebben er ook een maar verder dan groente en aardappelen erin kom ik nog niet :(
     
  13. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Wij eten ook gewoon normaal. Keertje vaker sla maar dat heb ik ook in de tuin ;)
    Anders wordt je zo slap van al dat drinken ijs eten en salades enzo. Zout heb je ook (juist) nodig nu.
     
  14. Islah

    Islah Niet meer actief

    Maaltijdsalades waar alles in zit wat je nodig hebt is ook gewoon normaal eten hoor. En daar kan je net zo goed zout aan toevoegen.
    Wij hebben gisteren een couscoussalade gegeten, met volkoren couscous, kikkererwten, kip, ui en courgette. Was echt lekker en er was overigens genoeg over voor vandaag.

    Maar ik heb ook geen probleem met gewoon warm eten bij deze temperaturen.
     
  15. tuc

    tuc Niet meer actief

    Maaltijdsalades zijn hier wel volwaardige maaltijden maar dan koud. Vandaag 1 met aardappelen, vis en allerlei groentes
     
  16. p1982

    p1982 Niet meer actief

    Vandaag krieltjes boontjes en blees
     
  17. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
  18. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Na aanleiding vn dit topic net tonijn salade gemaakt met sla augurk (kikkerewten)had ik nog gekookt eitje erover citroen peper en heel klein beetje mayonaise chill poeder.
    Dalijk nog een Aardappelsalade maken en Bulgursalade heerlijk voor de warme dagen
     
  19. tricie83

    tricie83 Bekend lid

    20 jan 2012
    872
    0
    16
    vlakbij schiphol
    Witlof stamppot.

    Aardappels
    lenteui
    witlof
    katenspek
    gewoon speklap
    Kruiden roomkaas


    Aardappels koken en puree van maken. Voledige bakje kruidenroomkaas erdoor heen stampen.
    Lentui ui fijn snijden en witlof in kleine stukjes snijen.
    Alles lekker door elkaar stampen en op een heel zacht vuurtje garen.
    De speklap even in kleine stukjes snijden en opbakken en daarna met jus en al bij de stamppot. Dit weer even lekker samen op een zacht vuurtje.
    De katen spek allemaal even kort bakken en over de stamppot.

    Deze stamppot is juist licht en kan heel goed in de zomer.
     

Deel Deze Pagina