Het heeft denk ik meer te maken met lichte maaltijd/zwaar op de maag, en niet zozeer met temperatuur. Ik word serieus misselijk van die "zware" maaltijden als het zo warm is. Maar als jullie dat wel lekker vinden: geniet er van!
Ik maak veel maaltijdsalades e.d. omdat ik idd geen zin heb om echt te koken met dit weer. Maar qua eten zou hutspot of boerenkoolstamp met rookworst er prima in gaan.
Vanmiddag rond een uur of twee een riblapje op het vuur gezet .... Lekker laten sudderen af en toe beetje water er bij . Aardappels geschild en bloemkool getopt en klaar gezet in water , dat staat nu allemaal te pruttelen want met dit warme weer en sowieso trouwens eten we hier in huis graag wat later op de avond ☺️
Ik heb vandaag een grote pan groentesoep gekookt. Rekenfoutje gemaakt: Het is zo'n 6 liter geworden. Dat hebben we vandaag gegeten, samen met broodjes gezond. Lekker met sla,ei, tomaat, komkommer etc. Morgen eten we weer soep, maar dan maak ik er macaronisalade bij. Daar gaan komkommer, doperwtjes, mais, gekookte gelderse, zilveruitjes en augurk in. Donderdag zien we wel weer.
Ik kook ook gewoon eigenlijk! Alleen in het weekend ben ik nu wat makkelijker, maar dan wordt het vaak een pastasalade of iets dergelijks...
ik kook gewoon, juist gezond! het wordt nu best een tijd lekker weer, ik zie het niet zitten om elke dag iets vettigs ofzo te eten. Zeker niet voor zo'n lange periode!
Gisteren een grote pan vega Nasi gemaakt voor 2 dagen en de helft in gevroren. Vandaag grote pan met aardappelen gekookt. Vandaag gekookte aardappelen en broccoli, Woensdag op gebakken aardappelen met rauwkost salade en broodje hamburger, Donderdag rest van de aardappelen opbakken met slamelange, tomaatjes en komkommer, en BBQ Vrijdag rest van de vega nasi, Zaterdag Turkse pizza en zondag soep (uit de vriezer)
Ik krijg weer hele erge zin in pastasalade met tonijn: Koude pasta Paprika Bosui Doppertjes (uit blik, kan koud worden gegeten en is lekker makkelijk) Tonijn (uit blik) Kwark (naturel) Mayonaise Op smaak brengen met peper en een beetje zout. Of zomerse chili: 200gr shoarma Bleekselderij Ui Paprika Kidneybonen en witte bonen in chili/tomatensaus Perziken
Ik ben het wel met tina eens dat het bij veel mensen vette happen worden...tenminste wat ik hoor en lees...ik heb alleen een man die weinig warm eten binnenkrijgt vandaar dat ik een koude versie maak..dus pasta en aardappelsalades maar wel met evenveel groenten/vis/vlees erin dan anders..maar een koude versie
Salade van rucola, courgette, mozarella, tomaat, rode ui, biefstuk en een balsamicodressing. Ik heb behoefte aan veel groente met dit weer dan wel nog brood met smeersels erbij
Kook dus wel maar niet van harte heb donderdag/vrijdag/zaterdag al een makkie. Nu bedenken wat ik morgen maak iets gezonds maar makkelijks
hmm deze week wel iets aangepast (ook omdat manlief late dienst heeft en dus niet mee eet) Gisteren hebben we lasagne gehad (kan ik s'morgens in elkaar draaien als de zon nog niet in de keuken staat) Vandaag hadden we kip met couscous (met daardoor heen veel verse kruiden) Morgen maak ik 's morgens verse tomatensoep, hoef ik dat alleen nog maar op te warmen 's avonds. Denk dat ik donderdagmorgen zelf een pizza maak Vrijdag weet ik eigenlijk nog niet en zaterdag hebben we altijd patat dag Zondag gebakken aardappels met aardappels uit onze eigen moestuin met groente (even kijken welke)
Hier ook een rare week, maar dat heeft niet alleen met het weer te maken. Vanavond had ik zomerborrel van mijn werk en hebben man end dochterlief bij mijn schoonouders aardappelen bloemkool en slavink geloof ik gegeten. Donderdag ben ik ook laat thuis van mijn werk en vrijdag heb ik een etentje... dusss. Maar morgen " kook " ik.. ofwel met die warmte gaat hier nogal eens de BBQ aan... Morgen kip in citroentijmmarinade erop en ik maak er een grote salade bij misschien een stukje ( stok ) brood.