Paarse spruiten; hoe behoud ik de kleur tijdens bereiding?

Discussie in 'De lounge' gestart door Ytest, 21 dec 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Ik heb paarse spruiten gekocht, maar nu lees ik overal dat tijdens het koken in water, het water paars wordt en de spruiten weer groen. beetje zonde.

    Nu had mijn man het over een scheutje azijn, maar beïnvloed dat niet de smaak van de spruiten? Ze zouden wat milder en zoeter moeten zijn dan de groene.

    Kan ook wokken of stomen, maar dan nog schijnt het zijn kleur te verliezen.

    Wie heeft de tip over de bereiding van deze paarse spruiten zodat ik ze ook paars kan opdienen? :D
     
  2. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.173
    4.483
    113
    Ecoville | Paarse spruiten

    Ik denk dat toch stomen of wokken het beste is, omdat de kleur er dan niet helemaal uitgekookt wordt. misschien kun je het met een paar spruitjes eerst proberen, om te zien of het werkt.

    Succes!
     
  3. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Ik denk dan een minuut of 10 in de wok met wat olijfolie ofniet?
     
  4. McDsee

    McDsee Niet meer actief

    Als ik ze wok raak ik de kleur niet kwijt. Lekker met wat kerrie en walnoten.
     
  5. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Doe je dat in wokolie of olijfolie, en hoe lang ong? bedankt!
     
  6. McDsee

    McDsee Niet meer actief

    Ik gebruik koolzaadolie daar meng ik 2 theelepels kerrie door en dan de spruiten er in. Niet te hoog want ik hou er niet van als ze te knapperig zijn. Ik let eigenlijk nooit op de tijd, prik altijd maar gok een klein kwartiertje. Daarna walnoten er bij en een minuutje door elkaar mengen. De spruiten heb ik 1x door midden gesneden.
     
  7. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hier paarse spruiten gewoon gekookt. 12-15 Minuten ofzo. Het afgietwater was idd. paars geworden, maar de spruitjes waren verder ook nog gewoon paars.
     
  8. ImAmommy

    ImAmommy Fanatiek lid

    23 aug 2015
    1.614
    1
    36
    Dit! Zooo lekker :p
    Ik maak wok ze ook weleens met een beetje sojasaus en cashewnoten. Ook heerlijk :D
     
  9. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Oke bedankt allemaal, ik ga een poging doen!
     
  10. Gemma79

    Gemma79 Fanatiek lid

    19 feb 2011
    1.105
    2
    0
    NULL
    NULL
    De kleur behoud je niet.
    Ze zijn wel donkerder dan gewone groene spruitjes na het koken maar paars blijven ze niet, helaas.
    Dat is met paarse boontjes en boerenkool idem.
    Wij verbouwen dat zelf in onze tuin, vandaar dat ik dat weet.
     
  11. Josien

    Josien VIP lid

    27 jun 2006
    9.956
    5
    38
    Vrouw
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant

Deel Deze Pagina