Ik eet 3 dagen in de week alleen en ik ben voor mezelf nogal laks als het op koken aankomt. Het is dat ik nu ook nog voor een ander in mn lijf moet zorgen anders zou ik 3x per week een tosti oid. Eten. Ik heb nu wel regelmatig van die diepvries maaltijden of van die stoommaaltijden/ maaltijd salades. En soms een restje van eerder die week. Mijn man kookt op zijn vrije dag als ik werk en in het weekend of als ik vroeg klaar ben kook ik wel voor mn dochter en voor mezelf, niet dat mn dochter wat eet maar toch, voor het idee.
Ik kook als ik rond half 6 a 6 uur thuis ben gewoon normaal wat wel in 30 min klaar is. Rijst pasta of aardappels
Als ik weer ga werken, werk ik tot 15:00 ben dan ongeveer rond 16:00 thuis. De ene week kook ik want mijn vriend heeft dan avonddienst. De andere week heeft hij ochtenddienst en kookt hij.
Ik kook altijd. Soms trek ik wel pastasaus uit de vriezer, maar risotto, pasta, wokschotels enz. zijn ook in een half uur klaar. Of ik maak een stoofgerecht de avond ervoor. Ik sta ook gerust eerder op om al voor werktijd eten klaar te maken.
Wat ik ideaal vind en bij dit gerecht prima past is courgette en broccoli. De broccoli kook ik samen met de pasta dus kost ook geen extra tijd. Mijn man kookt op dagen dat kinderen naar kdv zijn. Maar wel altijd iets dat snel klaar is. Als ik vlees heb dat langer moet en bijvoorbeeld stamppot dan maak ik dat de dag ervoor al klaar.
Wij koken sowieso zes dagen per week! Altijd verse groenten, zelfgemaakte sauzen en soepen en afwisselend vlees/vis of vegetarisch. Op de dagen dat we beide werken begint mijn man met koken zodra hij thuis is. Als ik dan thuis kom kunnen we meestal aan tafel.
Wij eten 3 dagen makkelijk (koken elke week 2x voor 2x. Dus quiche en stamppot in vriezer, daar hoeft dan alleen wat salade bij.) Verder ook 1x/week soep met brood. Vriend kookt meestal, maar als het ingewikkeld is dan help ik met voorbereiden tot hij thuiskomt, anders eten we idd zo laat.
Ben gelukkig meestal wel rond vijven thuis dus dan waterkoker aan ff snel aardappels schillen en hup met kokend water in de pan kleine stukjes maken dan is het met een kwartier klaar. Groenten vaak uit de diepvries die hoeven ook meestal max 10 min te koken meestal korter. Airfryer bakt ondertussen mn vlees en ik dek snel de tafel en tien voor half zes kunnen we eten. Als ik erg laat ben haal ik verse pastasaus uit de vriezer die ik een x in de zoveel tijd meerdere potjes maak. Kook even wat pasta en met 10 min staat het eten op tafel. Iets halen doe. We wel eens maar juist vaak op een vrije dag als we een dagje weg zijn geweest ofzo.
vandaag heb ik gemaakt... bamigroente gewokt ( tauge, kool, paprika, prei ui en rode peper, beetje kruiden naar smaak. bulgur erbij en biefstuk. heel snel klaar en supergezond
Je kunt de dag ervoor veel voorbereiden, maar ik vind als je gewoon aardappels, groente en vlees kookt, ben je ook zo klaar. Het koken qua tijd vind ik echt reuze meevallen en ik heb ook echt wel behoefte aan een lekkere gezonde maaltijd na het werken. Waar ik meer tegenop zie is het opruimen en afwassen weer na een lange werkdag.
Mijn bloemkool en worteltjes zijn toch echt nog niet gaar na 10 minuten op het vuur staan. Dan kookt het net. En dat is dan nog excl schil- en snijwerk. Dus er zal toch het nodige voorwerk gedaan moeten worden aan schillen en snijden of het zelfs al geblancheerd in de vriezer hebben zitten.
maar niemand werkt toch 24/7 lijkt me? dus nee dat moet je dan uiteraard eerder ( willen) doen. maar ik heb vaak het idee dat dit soort dingen meer excuses zijn in de vorm van geen zin als dat het echt niet kan. ik snap heel goed dat je na een werkdag geen zin hebt om uren in de keuken te staan maar om dan maar ongezond te gaan eten vind ik persoonlijk niks. dan maar een half uur laten aan tafel en fatsoenlijk eten als snelle ongezonde hap en na een uur weer honger. maar goed dat is mijn mening hoor
Als wij een drukke week voor de boeg hebben kook ik op de zondag enkele gezonde maaltijden die ik kan invriezen!
Wat ik vroeger deed; groenten voorsnijden en invriezen. Dan is het nog een kwestie van wat in de pan mikken en opbakken, pasta/rijst koken en klaar.
Op de dagen dat we alle bij werken, dat zijn twee dagen dan doen we iets makkelijks; pasta, groente met krieltjes etc. Andere dagen uitgebreider.
Als ik laat ben dan kook ik altijd iets van rijst/pasta/bami met een groentenpakket van 600 gram. Of ik schil de dag vantevoren aardappels en zet deze klaar in een pan water. Er ligt ook altijd een zak diepvriesgroenten in de vriezer.
Ik werk 3 dagen. Maandag, donderdag en vrijdag. Alleen donderdag werk ik tot 5 uur. Ik kook dan woensdag altijd gerechten voor 2 dagen zodat ik het alleen nog op hoef te warmen. Vaak eet ik zelf pas als kinderen op bed liggen omdat ze nog moeten douchen enzo en anders duurt het allemaal zo lang.
Ik ben twee dagen laat, voor de dinsdag kook ik meestal al op de maandag en op woensdag eten we of pasta-iets of een wereld gerecht, kip tandoori of Durum oid. Is klaar in 20 minuutjes. Iets halen doe wij in het weekend, maar dat doen we maar eens per maand ofzo.
2 dagen laat, 1 dag eten we bij me ouders andere dag eten kids op kdv/bso al warm en eten wij uit de vriezer maak regelmatig extra eten en dan in aparte bakjes voor in de vriezer
Ik ben rond 18.15 uur thuis...man is dan al thuis en heeft dochtertje van BSO gehaald....hij is dan begonnen met koken, pasta, pizza uit de oven, soep, iets wat niet te lang duurd....dochter gaat rond 19 uur naar bed. 2 dagen naar naschoolse en 1 dag bij oma.....3 dagen dat we laat zijn....oma heeft moeite om op tijd te komen met dochter, wonen 5 autominuten hiervandaan. Ik werk tijdelijk halve dagen dus heb voorlopig alle tijd om te koken