Ik ben om 18.00 thuis op mijn werkdagen. Op maandag is mijn man vrij en zorgt dat het eten klaar staat, de overige 2 werkdagen kook ik gewoon als ik thuis ben. Dan eten we 18.30/18.45.
Op mijn werkdagen zorg ik vaak dat er of al iets in de koelkast staat van de vorige dag of dat ik snel kan koken (aardappels zonder schil in pan of zakje aardappelschijfjes) vlees is zo klaar en dat eten we dan alvast tot de aardappels/groente gaar zijn. Heel af en toe gooien we er een pizza in of halen we iets op. Maar heb liever wat gezonds/vers.
Zo nu en dan zet ik 2 grote pannen op het vuur en bak een paar kg vlees met jus. Dat verdeel ik in bakjes en doe het in de vriezer. Als we aardappels eten op mijn werkdagen schil ik 's ochtends de aardappelen en haal een bakje vlees met jus uit de vriezer. Een zak diepvriesgroenten erbij. Maar verse groenten klaarmaken is ook zomaar klaar en kan ook wel voor werktijd klaargemaakt worden. Zelfde doe ik met bepaalde sausgerechten. Doe ik ook in bakjes voor de vriezer. Pastasauzen, sauzen voor bij de rijst (curry, ketjap en babi pangang) Soms kijken we op zaterdag wel eens een film met de kinderen rond etenstijd. Dan maak ik wel eens een makkelijk gerecht voor bij de film. Rul rundergehakt. Bak een bak/zak gesneden groenten mee. Evt kruiden naar smaak. Neem een zak dorito chips. Een kom vullen met het gehakt/groentenmengsel en de dorito's gebruiken als lepel. Je hebt alleen maar een wok gebruikt om te koken. Lekker makkelijk met de afwas.
Ik werk posten. Ben vaak vrij door de week. Als ik vroege heb, ben ik rond 16u thuis. Mijn man is elke dag om 16u thuis (Dagpost). Mijn man kookt vaak. We eten rond 17.30/18u. Als ik de late heb, kook ik voormiddag voor ons allebei. Ik eet het dan 's middags op en hij 's avonds. We hebben vorige week eens Hello fresh gedaan, is ook handig! Als we beiden tot 18u werkten, weet ik ook niet hoe of wat. Ik vind het nu al zo een gedoe. Dochter gaat ook rond 18.30 al slapen
Ik lees heel veel over invriezen. Maar wat vriezen jullie dan in? Ik vind heel veel dingen uit de vriezer echt niet lekker meer namelijk. En we zijn echt makkelijke eters dus daar ligt het niet aan. Macaroni komt er bv heel droog uit.
Macaroni en dat soort gerechten gaat prima hier. Maar als je het echt niet te eten vindt dan vries je de losse saus in en kook je alleen de pasta op die dag.
Alles vries ik in en sommige dingen komen, hoe gek ook, er zelfs lekkerder uit dan voordat het ingevroren was. Bijvoorbeeld stoofvlees. Bij ons is alles heerlijk uit de vriezer en niks is uitgedroogd ofzo. Gewoon alles goed afgesloten in Tupperware diepvriesbakjes. Eerst laten afkoelen voordat het in de vriezer gestopt wordt. En niet maaanden in de vriezer laten uiteraard.
Ik doe in de middag al koken, en dan s'middags warm eten of als we geen honger hebben bak ik het s'avonds op.. Of als ik in de middag geen zin/tijd heb dan wordt het op zn vroegst om 19:30 want dan ben ik weer thuis🙃
Zo'n crock pot klinkt echt superhandig! Wat voor soort gerechten kan je daarin maken? Alle eenpansgerechten of alleen specifieke gerechten?
Maar staat dat de hele dag op het vuur dan terwijl je weg bent? Dat zou ik nooit durven hoor. Ik durf de droger al niet aan te zetten als ik weg ga (brandgevaar).
Heel herkenbaar dit. Ik kom meestal zo rond 18 uur thuis en probeer meestal dan snel wat te koken. Maar de kinderen zijn dan al helemaal moe en hyper van een hele dag kdv, danwel school/bso. Dus die lopen dan de hele tijd om eten en snoep te zeuren (omdat ze natuurlijk ook trek hebben) en onderling ruzie te maken. Kan ik steeds uit de keuken rennen om ze weer uit elkaar te halen. Pffffff. Tegenwoordig bak ik vaak wat paprika, champignons en uien op. Gooi dat op een afbakpizza en tadaaaa. Dat is 1 keer in de week en als ik dat doe dan slaan we die week de frietdag over.
De stekker zit gewoon in het stopcontact, er komt geen vuur bij kijken. Daarnaast wordt het eten langzaam bereid op lage temperaturen en is ie juist gemaakt om lang aan te staan (ook redelijk energiezuinig). Het heet ook niet voor niets 'slow'Cooker ☺.
De mogelijkheden zijn echt eindeloos. De crockpot is vooral in Amerika erg ingeburgerd en populair. Zoek maar eens op Pinterest op slowcooker recepten. Ik gebruik hem nu vooral voor stoofgerechten, soep en sauzen. Ohja en gisteren hele lekkere stoofpeertjes gemaakt ☺