Wat trouwens ook erg lekker en makkelijk te maken is, is ossobuco. (Gestoofde kalsschenkel met groentes.) Misschien is dat wat voor je hoofdgerecht?
ik zou gewoon iemand op de achterhand hebben die je kan helpen als het niet lukt. Een vriendin ofzo en gerechten kiezen die je een dag of 2 dagen van te voren kan voorbereiden. dan ga je dat waarschijnlijk wel redden en gaat het niet , ga je 2 weken van te voren regelen dat iedereen 1 gang mee neemt..
Wij doen om deze reden met kerst bbqen. Dan kan ik pakken waar ik op dat moment zin in heb (ivm misselijkheid) en wat ik mag en kan de rest eventueel ook dingen eten die ik niet mag, zonder dat ik daar zielig bij zit te kijken. Mijn ouders hebben een overkapping in de tuin die met zeil dichtkan, dus bbq buiten, heater aan, kaarsen, fakkels en vuurkorf aan, hartstikke gezellig.
haha hier ook! ze mogen het hier doen met de geijkte ragoutpastei, aardappelkroketjes uit zak en wat groentes en een stukje luxe kant en klaar gebraad, maar ik hoor ze nooit klagen dus het zal wel goed binnen te houden zijn
Kalkoen maken in de oven? Aardappelkroketjes Allemaal salades Filet lapjes of frkando lapjes in champignon roomsaus Aardappelsalade Koude schotel Er is zoveel wat je kan doen ook meerdere dingen vb Vlees in een saus, gevulde tomaten, gevulde eieren, koude schotel of aardappelsalade, en dan heel veel fruit erbij en ook nog dan aardappelkroketjes, super lekker en snel klaar.
American diner? Of heb je geen goed kokende familie en vrienden? En anders gerechtjes die je van te voren kunt maken of invriezen? Ik kook ook altijd uitgebreid met kerst. Stoofpotjes mag je wel toch? In kleine pannetjes Iets met wild? Rollade kun je in plakjes snijden en garneren met lekkere groenten Soepje, paddestoelen bouillon met gepocheerd eitje erin is lekker Lekker toetje: cappucino van fruit: diepvriesframbozen of bosvruchten pureren (evt met suiker) in een wijnglas doen. Daarop een bolletje yoghurtijs naturel of vruchten en dan garneren met vers framboosje of braam of muntblaadjes Lopende chocoladecakejes met vanille ijs Vooraf kipcocktail (van geplukte gekookte kippenbout) met mandarijnpartjes en kerriesaus Een keer traditioneel een grote gevulde kalkoen. Zo vaak zie je dat niet en het ziet er erg leuk uit. Lamsribstuk Vispakketjes
Hmmm ik heb er even over nagedacht en ben tot nu toe op het volgende uitgekomen: Amuse: bruschetta met mozzarella (wel even op rauwe melk letten!) met tomaatjes & basilicum Voorgerecht/tussengerecht: pittige paprikasoep met minipreitaartje -> soep wordt koud of lauw opgediend dus kun je dag van tevoren al maken. Preitaartje kun je ook vervangen door zelfgemaakte kaasstengels met Parmezaan. Soep serveer je in koffiekopje dus je hebt geen grote hoeveelheden nodig. Hoofdgerecht: stoofpotje met hert (nog geen recept geprobeerd maar kwam via Google wel paar leuke tegen) met aardappelpuree met truffel. Evt. Groente: tarte tartin van witlof Dessert: heb makkelijk recept voor heerlijke brownie wil ik je evt. Per pb sturen kun je combineren met bolletje ijs. (brownie moet toch dag afkoelen, dus kun je ook eerder maken) Zou het in ieder geval niet te moeilijk maken! Je zou evt. Daarna ook kunnen afsluiten met koffie/thee met macarons (evt. Bij bakker kopen) Je kunt ook een spoom maken met Jilzz 0,0 dus dat zou je nog als tussengerecht kunnen serveren. Zou dit jaar wat minder gangen maken en wat minder variatie in gerechten per gang zodat je wat meer rust creëert voor jezelf. Of als je toch meer dan 4 gangen wil, mensen de opdracht geven om een tussengerecht of amuse te laten maken. Hoop dat je er wat aan hebt! Ik ga ook nog even verder met nadenken (hoewel ik er wel lekkere trek van krijg )
Ja hoor, hoe meer zielen hoe meer vreugd(e) Het zijn vrij makkelijk recepten hoor, als het op tafel staat lijkt het moeilijker dan het in werkelijkheid is