Koken zonder pakjes

Discussie in 'De lounge' gestart door Juul75, 25 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Kipmarinade
    hoeveelheid voor ongeveer 2 kipfilets

    3 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels ketjap
    1 eetlepel citroensap
    peper
    kerrie
    komijn
    knoflook
    gember

    Het lekkerst is de kip in blokjes te snijden zodat de marinade goed kan intrekken (dus niet een filet in 1 stuk in de marinade doen, dan trekt het er niet goed in). Zo lang mogelijk laten intrekken, sowieso een paar uur, liefst een hele nacht. Heerlijk om op de barbecue te leggen (spiesjes van maken) maar ook 'gewoon' gebakken erg lekker.
     
  2. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Apple crumble

    4 appels
    150 gram suiker
    200 gram boter
    300 gram meel
    1 zakje vanillesuiker
    1 theelepel kaneel (of koekkruiden)
    snufje zout

    Appels schillen en in kleine blokjes snijden. Appels in ingevette bakvorm doen. Van alle overige ingedrienten een kruimeldeeg kneden. Over de appels verdelen. Tot afbakken in de koelkast zetten (of bij meteen bakken eerst 10 minuten in de vriezer). Gaar bakken in ongeveer 35 minuten op 180 graden.
     
  3. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
    Arretjescake van Migga:

    350 gr roomboter
    400 gr suiker
    4 eieren
    400 gr biscuitjes
    10 eetlepels cacao

    Laat de boter smelten[niet bruin laten worden]
    Mix de eieren met de suiker en mix daarna de cacao er beetje bij beetje erdoor.
    Breek de koekjes fijn.
    Roer de gesmolten boter door het eimengsel en daarna de verkruimelde koekjes.
    Bekleed een cakeblik met folie doe het mengsel in het blik en laat het een dag in de koelkast opstijven.
    Snij de cake de volgende dag aan plakjes
     
  4. Noosa

    Noosa Fanatiek lid

    24 mei 2011
    4.082
    0
    0
    NULL
    NULL
    Abbo!

    Super handig dit!
    Ik ben eigenlijk vooral op zoek naar lekkere ovenschotels. Bloemkool,prei,witlof etc.
     
  5. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
  6. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
  7. Eylem

    Eylem Niet meer actief

  8. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
  9. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Heeft er ook iemand een goddelijk recept voor ovenschotelsaus?
    Ik vind pakjes-voedsel niet te eten maar voor een ovenschotel neem ik toch zo'n pakje ovenschotelsaus (van knorr of honig geloof ik) omdat ik zelf geen lekkere saus kan maken.
     
  10. Caithlin79

    Caithlin79 VIP lid

    21 mei 2006
    6.208
    3
    38
    Oh handig, zal dit topic in de gaten houden :)
     
  11. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.072
    2.213
    113
    Brabant
    Ohhhhh dit is echt wat voor mij.
    Ik kook veel met knorr:)
    Dus ik zoek een wereldgerecht zonder knorr.
    Wat wij lekker vinden is turkse durum, mexicaanse burrito's, lasagne en kip tandori.
    Wie heeft er lekkere recepten??
     
  12. Zora

    Zora VIP lid

    12 jun 2007
    11.369
    2
    36
    Deze heb ik zondag gemaakt, met bastardsuiker ipv vanillesuiker en een beetje citroensap. het was erg lekker!
     
  13. Bluemoon

    Bluemoon Bekend lid

    30 jan 2011
    571
    0
    0
    NULL
    NULL
    Geen goddelijk recept wel een tip. Ga eens experimenteren met een roux of bechamelsaus. Eén deel boter en één deel bloem. Je smelt de boter in een pan en voegt de bloem toe tot een roux, mengsel van boter en bloem. Als je dan al roerend melk toevoegt krijg je de basis van een saus (zoals de kaassaus eerder in dit topic). Het is even oefenen maar je kan van alles toevoegen kruiden, kaas, spekjes, groenten etc. Kijk gewoon wat je lekker vind. Melk kan je ook gedeeltelijk vervangen voor room, wijn en of bouillon. Maak je deze saus dikker dan kan je als je bepaalde vulling er in toevoegt er dus ook een ragout van maken. Zelf maak ik altijd zo graag champignon ragout.
     
  14. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Leuk, bedankt Juul!;)
     
  15. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Kippenpoten in (alcoholvrij) bier:

    6 dikke kippenpoten (niet iedere slager heeft ze liggen, maar je kan ze altijd bestellen, echt geen kippenvleugels nemen!)

    Kippenpoten met peper en zout insmeren en aanbraden in boter of olie in een goede braadpan of stoofpan
    Uit de pan nemen en in braadvocht kleine ui en 1 teen knoflook fruiten (ik houd ervan en doe 2 tenen)
    Schenk 1 flesje bier bij. Oudbruin of bokbier is lekker, bavaria malt ook. Het ligt aan de grootte van de pan, maar de drumsticks moeten wel half onder staan, ev. dus nog een half flesje bijschenken.
    En dan 1 eetlepel bruine basterdsuiker toevoegen en een scheut appel- of wijnazijn en een bouquet garni met iig laurier, tijm, rozemarijn. Ruim genomen! Salie erbij is ook lekker, maakt het iets pittiger. Even proeven of je een gelijk aandeel zout, zoet en pittig proeft. Soms overheerst het bier of de kruiden en dan voeg je wat bouillon of zout bij of nog wat bruine suiker.
    Laten stoven op de laagste pit ongeveer een uur, totdat het vel loslaat. Poten regelmatig draaien anders wordt de bovenkant te droog. Geef het de tijd, want het is het lekkerste als het vlees zo van het bot valt!
     
  16. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Oh goed topic! Ik lees mee! :D
     
  17. Zora

    Zora VIP lid

    12 jun 2007
    11.369
    2
    36
    Onderstaand recept voor tomatensoep vond ik net op : Koken zonder e-nummers

    Ingrediënten:
    250 gram gehakt
    2 liter water
    2 theelepeltjes zout
    400 gram soepgroenten of macaronigroentenpakket
    1 theelepel Italiaanse kruiden (verstegen)
    1 mespunt rietsuiker
    1 blikje tomatenblokjes
    snuf peper
    1 kruidenbuiltje voor tomatensoep
    50 gram vermicelli

    Bereidingswijze:
    Breng het water aan de kook. Draai balletjes van het gehakt en doe ze in het kokende water. Laat 10 minuten koken. Voeg de groenten toe. Laat deze 10 minuten meekoken. Voeg het zout en kruiden toe. Voeg de peper en de inhoud van het kruidenbuiltje toe. Roer alles goed door. Voeg de tomatenblokjes en de rietsuiker en de vermicelli toe. Laat dit alles onder af en toe roeren nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

    Ik heb het nog niet geprobeerd maar ga het zaterdag of zondag eens koken en kijken hoe het smaakt.
     
  18. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Klinkt verrukkelijk, daar kan ik wel wat mee. Bedankt!
     
  19. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Doe ik ook ja met bechamelsaus. 50 gram boter smelten met een lepel bloem, 3/4 kop melk erdoor. En dan naar gelang je wilt. ik doe er kerrie-/paprikapoeder door en maak zo de prei-kerrie ovenschotel van maggi na. Proeft bijna gelijk, wel iets vetter. Daar moet ook een ei doorheen, misschien ga ik dat nog eens doen.
     

Deel Deze Pagina