geen idee of je die blikjes in dezelfde vorm ook in nederland kan krijgen (ik woon in de usa), ik neem aan dat die jalapeno's ook kunnen.
Iets heel anders, het is niet echt koken, maar ik maak ook mijn eigen muesli. De muesli die je kant en klaar koopt is ofwel cruesli (lekker zoet en knapperig maar met heul veel calorieen) of van die melige havervlokken muesli (veel haver en rozijnen erin want dat is lekker goedkoop) Eigengemaakte muesli: De basis is een soort van vlokken. Ik vind het het lekker om 4 soorten vlokken te kopen (da's geloof ik haver, gerst en nog 2 soorten) maar je kunt ook voor 1 soort kiezen. Daarna moet er wat knapperigs bij (meestal noten), wat zoets (vaak de rozijnen in de winkel maar ik neem dadels of abrikozen) en wat zuurs (want dat vind ik lekker, meestal goji bessen of cranberries) Nu kun je het ook lekker goedkoop maken want bij de Tuinen zijn nu veel noten en zaden 2 voor de prijs van 1. Als voorbeeld, ik heb gisteren nieuwe muesli gemaakt waarin een klein beetje vlokken zitten, ik doe er nooit te veel in want dan vind ik het zo stoffig worden. Dan veel hazelnoten en walnoten. Kunst, de buren hebben een walnotenboom en wij hebben 2 hazelaars in de tuin, dus dat zit er altijd wel in Gedroogde cranberries. Zonnebloempitten. Fijngehakte gedroogde dadels. Ik eet het meestal met magere yoghurt, een sliertje honing eroverheen en soms een appeltje of een mandarijntje erbij door. Lekker en zo kom je ook goed aan je hoeveelheid noten en zo om te eten. Als je het helemaal gezond wilt doen kun je ook een beetje lijnzaad erdoor doen ipv zonnebloempitten. Ik eet
Oh ik zie de links van Eylem nu pas! Nou ja, net eigenlijk.. was inmiddels al anderhalf uur verdwaald op turksekok.nl Wat een heerlijke dingen! Ik heb wat dingen op het boodschappenlijstje gezet uit dit topic. Ben benieuwd.
Deze heb ik gisteren gemaakt! Wilde toch al spruitjes met een speklapje maken, en heb toen het speklapje klein gesneden en als spekjes gebruikt. Erg lekker! Zelfs mijn man vond het lekker en die is meer van het type: 'wat de boer niet kent dat eet hij niet' Hij heeft gelukkig qua eten niets in te brengen in huis
En voor vanavnd ene lekkere roerbak, met een marinade die ik ng niet had opgeschreven Geroerbakte groente met gemarineerde kip: Ik doe meestal een paksoy of een chinese kool, 2 of 3 paprika's en champignons. Maar erg lekker voor wat 'bite' erbij is een stukje broccoli, of wat bloemkoolroosjes, of mini-maiskolfjes als je ze hebt liggen. Ik marineer een kipfiletje de dag van tevoren in: - sojasaus - knoflookteentjes (stuk of 2) - schepje sambal - sesamolie (geeft een beetje een 'wok' smaakje) - soms wat tomatenketchup erbij Dit kun je trouwens ook doen met garnalen, of met dunne reepjes biefstuk. Dan wok heel erg hoog opstoken, echt altiojd op hoog vuur houden. Vlees erin, bewaar de marinade die over is. Snij de paprika's, die erbij. Daarna het witte van de paksoy (dat duurt langer). tenslotte de champignons en het groene van de paksoy. Laatste beetje marinade erover mikken. Ondertussen eiermie warm maken (of rijs of waar je maar zin in hebt) Klaar in 5 minuten!
Sweet Chilie kip met rijst en broccoli. Erg gemakkelijk en super lekker ! Benodigdheden: Kipfilet 1 pp Rijst Broccoli Kaas Ham Voor de marinade Sweet Chilie saus Ketjap Knoflook Uitjes Olie Bereidingswijze: Wij doen altijd een avond van te voren de kip al marineren omdat het dan lekker ingetrokken is. Mix de ingredienten voor de marinade door elkaar heen, snij een ui fijn en doe dit er ook bij. Snij de kip in blokjes, kruid deze met kipkruiden en meg ze dan in de marinade. Kook de rijst volgens het pak en kook de brocolli beetgaar. Als de brocoli klaar is kun je het nog even knapperig wokken. Voor het sausje over je broccoli heb je kaas naar wens nodig, smelt deze in een pannetje en meng daar wat stukjes ham door. Voila, een heel makkelijk, gezond en vooral lekker recept