Kolven ipv aanleggen...

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door mamavanJ&D, 21 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mamavanJ&D

  mamavanJ&D VIP lid

  23 aug 2006
  7.212
  0
  0
  werkzoekende...
  Zwolle
  Hallo,

  in overleg met mijn verloskundige hebben we besloten (omdat ik eigenlijk geen borstvoeding wil geven, maar het wel gezonder is), om vanaf het begin te gaan kolven.

  Wat is een goede kolf en ik heb begrepen, dat ik dan een dubbele moet hebben, omdat ik dan van beide borsten tegelijk moet kolven, ivm de stuwing.

  Hoe kan ik dit het beste doen, of kan ik dat dan het beste vragen aan een lactatiekundige bij mij in de buurt?

  Alvast bedankt voor uw antwoord.

  Liefs,

  Patricia
   
 2. Heidi Akkers

  Heidi Akkers Fanatiek lid

  30 jun 2008
  2.755
  0
  0
  lactatiekundige
  Gelderland
  Hoi,

  Ik denk dat je het beste af bent met een dubbelzijdige electrische huurkolf. Zeker in het begin, na een week of 2, 3 kun je kijken of je met een eigen kolf voldoende kunt afkolven om alle voedingen te kunnen geven.

  Het is verstandig dat je weet hoe je aan de slag kunt gaan hiermee, maar ook dat je het principe begrijpt van hoe moedermelk wordt aangemaakt. Ik zou je willen aanraden een cursus te volgen bij bijvoorbeeld een lactatiekundige bij jou in de buurt. leg duidelijk je wensen uit en spreek er met haar over. Zij kan je helpen op het moment dat het zover is (als je elkaar al kent is het prettiger bellen wanneer je vragen hebt)Bij veel lacatiekundigen kun je ook een cursus volgen over borstvoeding geven. Wanneer je snapt hoe de melkproductie tot stand komt en waar je op dient te letten is het makkelijker! Informeer eens in je buurt.

  Succes,
  Heidi Margit
   

Deel Deze Pagina