Hoi hoi, Had gisteren een kerstfeestje en heb 1,5 biertje gedronken. Wel de hele avond gestaan en behoorlijk moe maar voldaan rond 12u snachts naar huis. Toen snel even gekolfd. Nu zag ik dat de melk een heel andere kleur heeft dan normaal. Een soort van blauwe tint, kan het niet anders omschrijven. Misschien minder vet?! Normaal lijkt het wat wit/geliger. Kan dat nu komen door die 1,5 biertjes die ik er 3 (!) uur van te voren had gedronken?! Ik heb het wel in de vriezer gelegd maar twijfel een beetje, misschien toch beter weggooien? Zonde! Iemand ervaring hiermee? (verder niks bijzonders gegeten ofzo.)
Ik zou het ook weggooien ivm de alcohol. Moedermelk kan veel verschillende kleuren hebben hoor, spierwit, gelig, waterachtig, blauw-grijsachtig, ... dat zegt eigenlijk niet veel.
Volgens mij als er drie uur tussen zat hoef je het toch niet weg te gooien? Ze zeggen toch ook dat als je een glaasje wilt drinken je dit het beste meteen na de voeding kan doen, zit er toch ook drie uur tussen? En inderdaad je bv kan een blauwachtige kleur hebben.
Bij mijn weten staat er ook 2 uur per aloholische consumptie voor. Als je er geen gewoonte van maakt kan het volgens mij niet zo veel kwaad hoor.
ik zou het niet weggooien. Ik drink ook wel eens iets (1 consumptie per avond maximum) en dan voed ik nadien ook, zonder na te denken.
Het was de eerste keer sinds een jaar dat ik weer iets alcoholisch dronk, dus een gewoonte maak ik er zeker niet van, zoveel behoefte heb ik er niet aan Al was het wel weer eens lekker, gezellig een keer een biertje mee te drinken!
ik ben van mening dat het weldegelijk in de melk terecht komt, ook na 3 uur, omdat moedermelk van bloed word gemaakt en niet pas word aangemaakt als de alcohol uit je bloed is maar terwijl de alcohol in je bloed zit, ik zeg dus weggooien!
Wat ik me nou afvraag... Als je alcohol drinkt komt dat toch gewoon in de melk? En die melk blijft in je borst zitten tot de volgende voeding? Dus al zou je 12 uur wachten tot de volgende voeding na het drinken, de alcohol is dan toch gewoon al in de melk 'verwerkt'? Want het verdwijnt wel uit je bloed na een paar uur maar niet uit de melk denk ik? Dus dat zou betekenen dat je na alcohol drinken ALTIJD de eerste voeding moet weg gooien...
Dat dacht ik eigenlijk ook ja, vandaar ook dat ik tot nu toe nog geen alcohol heb gedronken. Maar als dat dus niet blijkt te kloppen denk ik dat ik misschien met kerst of oudjaar toch maar een glaasje meedoe .
Ik zou die voeding ook weg gooien. Je weet maar nooit wat er nog aan afvalstoffen inzit. Misschien slaapt je kindje er wel goed op
Deze komt van www.borstvoeding.com. Link: http://www.borstvoeding.com/fabeltjes/fabeltjes-2.html Als je borstvoeding geeft mag je geen alcohol drinken Niet waar! Matig alcoholgebruik hoeft helemaal niet afgeraden te worden. Zoals met de meeste verdovende middelen het geval is, komt er maar weinig alcohol in de moedermelk terecht. De moeder kan gerust wat alcohol drinken en gewoon borstvoeding geven zoals ze normaal doet. Ook door het verbieden van alcohol maken we het leven van een voedende moeder onnodig beperkt. Dat vind ik eigenlijk ook. Niet om mezelf te 'bestoefen', maar ik vind het knap van mezelf dat ik al 2 jaar de borst geef aan Liene en al 8 maanden aan Tisse en daarom verdient deze moeder soms een glaasje wijn. Maar ieder zijn idee natuurlijk.
Ik drink vlak na de voeding soms wel eens een glaasje. Het is niet zo dat het in de melk blijft zitten. Alcohol will leave the body as it is metabolized. Because there is little storage space in the breast, most of the breastmilk is made from the blood as it is called for by the baby. Therefore the level of alcohol in the breastmilk is more closely related to the level of alcohol in the blood at the time the breastfeeding is occurring, rather than the level of alcohol the mother consumed overall. Since milk production slows during the time between feedings, alcohol will not be stored in the breastmilk and passed to the baby at a later feeding if that feeding occurs when the blood alcohol level is down. An occasional drink -- one glass of wine, one beer or one mixed drink -- would not necessitate interrupting breastfeeding. However, daily drinking would not be recommended because it can inhibit milk let down and cause slow weight gain in the infant. Studies have shown that babies of mothers who drank beer breastfed more frequently but consumed less breastmilk than babies whose mothers did not drink alcohol. (Mennella and Beauchamp 1993) There is no truth to the old wive's tale that drinking wine or beer will increase milk supply and enhance milk let down. It would also be inadvisable to drink to the point of intoxication. Mothers who become intoxicated should not breastfeed until they are completely sober. When the mother becomes sober, most of the alcohol has left the blood and it should be safe to resume breastfeeding. Drinking to the point of intoxication, or binge drinking, has not been adequately addressed in studies of breastfeeding mothers and babies so all of the risks are not clearly understood. Dr. Cheston Berlin, who was a member of the American Academy of Pediatrics Committee for Drugs and Chemicals in human milk, recommends no more that one or two drinks per week for the breastfeeding mother. He also advises "delaying breastfeeding for about six to eight hours after a night out with a few drinks." (1992) According to Thomas Hale, "alcohol is not considered harmful to the infant if the amount and duration are limited." The alcohol you drink will peak in your blood in about 30 to 90 minutes. It will peak in the shorter time if you are drinking on an empty stomach and it will take up to 90 minutes if you are drinking while also eating. Dr. Hale suggests waiting for two to three hours after drinking before resuming breastfeeding. Schulte recommends waiting at least two hours for every drink consumed. (Riordan, & Auerbach 1999)