nu lees ik op internet dat het niet goed is om je gekolfde melk te schudden als je het opwarmt. enerzijds voor de bubbels die erin komen (geen last van, die gaan meteen weer weg) maar anderzijds ook omdat de kwaliteit dat achteruit gaat? Ik gebruik nutriton in het flesje tegen het opkomend maazguur van de baby en dat moet ik natuurlijk wel goed schudden na het opwarmen (staat ook op de verpakking dat je het ongeveer 30 seconden moet schudden). We warmen het op in een pannetje heet water en om er dus voor te zorgen dat de melk aan de buitenkant niet te heet wordt, schudden wel het flesje telkens na een halve minuut zodat alles gelijkmatig wordt verdeeld. daarna doen we de nutriton erbij en schudden we nog een een seconde of 20 goed door. Kan dit echt kwaad?
hoi nee dat kan geen kwaad. Het lijkt mij juist wel handig enigszins om te schudden, om de warmte goed te verdelen, en helemaal als je er nutriton doorheen moet doen. Geen zorgen dus! Mirjam
aanvulling op het antwoord: om iets gedetailleerder te zijn, echt hard schudden is niet handig, misschien zou ik het beter zwenken kunnen noemen, het is wel goed om de warmte te verdelen, en in dit geval de toegevoegde nutriton. Mirjam