Ik heb pas bij de Japanner komkommer met zoetzure saus op. En zaten ook maanzaad pitjes in... Nu heb ik t al een paar keer zelf proberen te maken met azijn en zoetstof. Maar niet zo lekker! Wat doe ik fout?? Wil er ook geen kilo's suiker indoen, want wil t als gezond bijgerecht! Andere komkommer sausjes/dressings ook welkom! Wel met weinig calorieeen aub! Hihi
Doe het ook eigenlijk met azijn en suiker dus kan je niet verder helpen? Denk dat het een speciaal recept is dat niet iedereen zomaar heeft liggen.
Inderdaad met natuurazijn, suiker, peper en zout. En dan het lefst onder druk weg zetten(in een schaal met een kleinere schaal erboven op. En dan wat zwaars in de bovenste schaal). En het belangerijkste het heeft tijd nodig om in te trekken, minstens twee uur. Voor andere smaken kun experimenteren met verschillende soorten azijn.
Ik doe het ook altijd met een klein schpeje suiker, een scheutje azijn maar doe als geheim ingrediënt er een beetje mayo door...
ik doe azijn peper, bastersuiker even de azijn warm maken dan lost de suiker beter op , komkommertjes erdoor uitje erbij en klaar
het is ook lekker met citroensap ( en dan wel uit een verse citroen, niet van dat voorgeperste, is minder lekker) suiker en zwarte peper. Denk dat je idd ook echt suiker moet gebruiken anders gaat het hem niet worden.