Ik heb dit weekend lekker een beenhammetje gebraden in de oven. Maar... hoe krijg ik de oven nu schoon? Ik weet dat er een manier is met een schaaltje azijn, maar dat is een gevalletje klok en klepel, ik weet het niet precies... Wie heeft raad?
Ik gebruik Oven&Grill reiniger van de Kruidvat. Werkt geweldig! Het trucje me azijn werkt bij mij niet, of ik doe het niet goed
Met een schaaltje soda! Moet je maar eens googelen ik moet het zelf ook nog uitproberen haha, maar mijn schoonmoeder kwam ermee!
Ik heb het net geprobeerd! Grote ovenschaal gevuld met water en soda en de oven op 250 graden.. Halfuurtje aan laten staan en nu staat ie af te koelen. Heb stiekem al even geprobeerd voorzichtig een doekje over het venster te halen en inderdaad, wat komt er een hoop zooi vanaf! Had ook de bakplaat erbij gedaan, hopelijk gaat die ook goed schoon! En anders even met een druppeltje Dreft schoonmaken (de bakplaat), dat werkt hier ook goed
Kruidvat ovenreiniger. Heb per ongeluk een nacht laten zitten en de dag er na weggeveegd en brandschoon!
Nou... Dit topic komt mooi van pas. Ik heb gisteren creme brulee gemaakt in de oven om het bovenste suikerlaagje te doen smelten. Nu zijn er dus een paar schaaltjes omgevallen waardoor er nu gesmolten/verbrande suiker onderin zit. Zit echt knettervast! Iemand een idee hoe ik het schoon krijg? gewoon met ovenreiniger?
Heb ook wel eens gehoord schaaltje ammoniak nacht in oven laten staan of was het nou in de magnetron nacht laten staan
Gewoon een schaaltje met ammoniak in de oven zetten (niet aan) nachtje laten staan dan veeg je alles zo weg. Het stinkt wel ontzettend dus je moet daarna goed kunnen luchten. Werkt niet heel goed bij hele oude troep