Hulp nodig met ovenschotel

Discussie in 'De lounge' gestart door Tralalala, 24 jul 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    29 dec 2012
    1.968
    1
    36
    Zuiden van NL
    Hallo dames!

    Even hulp nodig.... Ik ben echt zo géééén keukenprinses haha.
    Ik heb het plan om zometeen een overschotel te gaan maken. Ik wil er eentje maken met sperzieboontjes, aardappel en gehakt. Heb zowel slagroom als kruidenroomkaas in huis. Heb eventueel ook nog courgette voor er doorheen.

    Hoe zouden jullie dit aanpakken? Bijvoorbeeld: moet je de aardappelschijfjes eerst koken, of kun je die gewoon rauw in de schotel doen en garen ze dan volledig in de oven? En zo ook de boontjes? En wat zou lekkerder zijn, ik neig zelf naar de kruidenkaas maar slagroom kom ik vaker tegen in recepten?

    Wie o wie helpt mij :)
     
  2. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Ik zou de aardappelen in schijfjes snijden en kort, 5-7 min koken. De boontjes ook 5-7 koken. Gehakt rullen en kruiden met peper en zout en evt een ui snipperen en meebakken.

    De kruidenkaas zou je door de boontjes kunnen roeren. Als ze gekookt zijn.

    Gehakt in de ovenschaal, dan de boontjes en dan de aardappelschijfjes. Evt nog geraspte kaas eroverheen.

    30 min in de oven op 200 graden.
     
  3. 2jees

    2jees Niet meer actief

    De aardappelschijfjes kook ik niet voor, 20-30 minuten in de oven. ze blijven wel wat hard maar niet ongaar ofzo.
     
  4. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Je kunt ook de aardappelen koken en er puree van maken en deze over de boontjes doen.
     
  5. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    29 dec 2012
    1.968
    1
    36
    Zuiden van NL
    Super bedankt dames! Denk dat ik ze dan idd voorkook, zowel de boontjes als de aardappels, om de oventijd wat te verkorten.
    En de kruidenkaas door de boontje is wel een goeie ja. En de geraspte kaas staat al klaar :D

    Puree er van maken is ook nog wel een idee ja... Misschien nog wel lekkerder. Maar ons zoontje is erg fan van gekookte aardappeltjes dus ik denk dat ik er toch maar schijfjes van maak om hem een plezier te doen :)
     
  6. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Ik vind het zelf vies als de aardappelschijfjes nog hard zijn. Daarom kook ik ze voor.

    Eet smakelijk vast ;)
     
  7. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Je zou ook de kruidenkaas kunnen mengen met de slagroom, hier wat knoflook aan toevoegen en misschien nog wat zout en peper.

    Boontjes inderdaad beetgaar koken.

    Uitje samen met het gehakt en spekjes rullen en kruiden naar smaak. Ik vind het heerlijk om er ketjap en chili saus doorheen te doen en verse knoflook en zout en peper.

    Dan de boontjes en het gehakt in de ovenschaal doen, daar boven op de rauwe aardappel schijfjes en daar dan overheen het kruidensausje en daar dan overheen wat kaas.

    :D
     
  8. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Aardappelen koken en pureren met kruidenkaas erdoor heen.

    Gehakt bakken met een gesnipperde ui, kerriepoeder, zout en peper

    sperzieboontjes gaar koken of eventueel met een ui en extra olijfolie in de koekenpan gaar bakken..

    eerst laagje aardappelpuree, laagje gehakt, laagje sperziebonen en eventueel erover heen beetje geraspte kaas en dan even in de oven en klaar.... :) Zo zou ik het doen!
     
  9. GewoonLinda

    GewoonLinda Fanatiek lid

    4 jan 2011
    2.938
    58
    48
    Als je zo'n zakje aardappelschijfjes uit de winkel hebt, kun je gaatjes in het zakje prikken en dan 5 minuten in de magnetron gooien.
    Zijn ze al een eind gaar.
     
  10. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    En, hoe is het geworden?
     

Deel Deze Pagina