Gezonde avondmaaltijden recepten gezocht ( geen aardappels)

Discussie in 'De lounge' gestart door Deedee91, 29 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.671
    5.709
    113
    Ik lees regelmatig hier dat sommige nooit of weinig aardappelen eten. Wij houden er ook niet van en daarom hoor ik graag wat jullie dan voor avondeten maken. Ik ben een beetje inspiratie loos!
     
  2. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.423
    125
    63
    Koude couscous of pasta salade

    Volkoren pita broodjes met stukjes kip met shoarma kruiden, gebakken groente en een salade

    Zilvervlies rijst met een curry saus. Apart nog boontjes of broccoli erbij

    Gehakt rullen met groenten. Coucous erdoor met couscouskruiden.

    Soep met bruine stokbrood en een griekse salade

    Gevulde wraps of taco's

    Gekruide kipfilet, plakjes tomaat en mozzarella erop in de oven met een salade

    Zelf foeyong hai maken met rijst

    Wokken: koolvis, groenten, eiermie en een sausje erdoor
     
  3. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik maak bijna alles zelf zonder winkel pakjes, behalve voor curry gebruik ik een curry pasta en voor pasta gebruik ik een mix van honig natuurlijk lekker. Daar zitten geen vreemde toevoegingen in en krijgt niemand buikpijn van hier thuis.

    Wij eten dus regelmatig;
    Zilvervlies rijst met een curry van bloemkool, wortel en aardappel. Met curry pasta en koksosmelk. Evnetueel kip erdoorheen maar hoeft niet, een gekookt ei kan ook.
    Gehakt of kipgehakt rullen met een uitje, blik kidneybonen en mais erdoorheen. Komijn, paprikapoeder, chilli poeder en zout toevoegen. Dan wraps beleggen met zure room ( Of griekse yoghurt ) er een schep bonen in doen, oprollen, in een ovenschaal, kaas erover. Dan op je bord nog een schep salade erbij.
    Kip met roerbak groenten en rijst
    Quinoa met een gehakt/groenten prutje.
     
  4. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.702
    2.513
    113
    lekkere recepten. Zal het ook eens opschrijven!
     
  5. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.022
    548
    113
    Ik eet nooit gekookte aardappels. Alleen met stamppot een enkele keer. Maar ik doe ook gewoon bv rijst, groente vlees. Of zoete aardappel ipv aardappel.

    Verder veel rijst met roerbakgroente en ei erdoor
    Iedere keer andere kruiden of marinade.

    Of een boekweitwrap met kip en groente

    Bloemkoolnasi

    Tonijnburger met roerbakgroente
     
  6. Winddanser

    Winddanser Fanatiek lid

    2 mrt 2013
    3.295
    0
    0
    NULL
    NULL
    Koken met Karin

    Hier kook ik super veel uit, lekkere recepten, beetje wisselend qua tijd om te maken, ideaal!
     
  7. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.671
    5.709
    113
    Lekker dames! kan ik wat mee. Ik probeer ook zo veel mogelijk zonder pakjes te koken dus haal nooit die honig dingen. Maar daardoor blijft het vaak bij pasta of wokken :p
     
  8. biancs

    biancs Fanatiek lid

    12 dec 2011
    1.197
    0
    0
    Zelfgemaakte pastasaus en dan ipv spaghetti courgette in sliertjes gebruiken.
     
  9. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede
    groente curry

    250 gram sperziebonen
    3 eetlepels zonnebloemolie
    1 theelepel komijn
    1 ui
    1 wortel
    1 rode peper
    1 theelepel kerriepoeder
    1 prei
    250 gram bloemkool
    400 milliliter kokosmelk
    300 milliliter groente bouillon
    1 pakje rijst

    Rijst koken zoals aangegeven op het pakje.

    Sperziebonen beetgaar koken met een beetje zout. Afgieten in een vergiet.

    in een braadpan komijn ui en rode peper en kerrie poeder aanbakken,
    als dat is aangebakken de bloemkool prei en wortel erbij. Even goed aanbakken,
    dan de kokosmelk en de bouillon erbij gieten.

    Laat dit zo 12 tot 15 minuten zachtjes pruttelen.

    Voeg daarna de sperziebonen erbij laat die nog even doorwarmen.
    Serveren met rijst.
     
  10. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede
    pasta chorizo

    fusilli
    chorizo
    rode paprika
    courgette
    tomatenpuree
    rode ui
    teen knoflook

    groente + chorizo fijn snijden
    fusilli koken zoals op de verpakking

    chorizo even aanbakken met ui en knoflook daarna de tomatenpuree mee bakken om te ontzuren.
    groente toevoegen gaar laten worden, fusilli erdoor scheppen en klaar.

    lekker met salade en kruiden stokbrood
     
  11. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede
    Surinaamse bami

    - 500gr spaghetti
    - 3 Surinaamse Maggi blokjes (die zijn klein en vierkant)
    - 1 ui
    - 2 teentjes knoflook
    - 300gr kippendijenfilet
    - 4 takjes verse selderij
    - zonnebloemolie
    - 1/2tl zwarte peper
    - 1/2tl 5 spices poeder
    - 1 stukje verse gember van 2cm
    - 1 volle tl tomatenpuree
    - 6el zoute ketjap (sojasaus)
    - 3el zoete ketjap


    Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 Maggi blokjes.

    In de tussentijd hak je de knoflook en ui helemaal fijn en snijd je de kippendijenfilet in stukjes.
    Haal de blaadjes selderij van de takjes af en hak deze grof.
    Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan.
    Schenk er een halve eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel zoute en zoetje ketjap over en meng dit goed door de spaghetti
    zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.

    Pak een grote wok en verhit deze.
    Schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie in en fruit daarin de ui en knoflook een minuut.
    Voeg 1 Maggi blokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel
    nog een minuut of 2. Schep daarna de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip
    aan de buitenkant een bruin laagje heeft en van binnen gaar is.
    Op het laatst bak je de tomatenpuree nog een minuut mee.
    Zet het vuur laag en schenk er 4 eetlepels zoute en 1 eetlepel zoete ketjap bij en schep vervolgens de spaghetti erdoor.
    Doe dit rustig met 2 lepels en zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt.
    Warm even door en proef of het goed op smaak is. Zo niet, dan voeg je nog wat extra zoute en/of zoete ketjap toe.
    Op het laatst schep je de grofgehakte selderij erdoor.
     
  12. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Klinkt wel lekker, maar wat eet je hier dan bij, want zo te lezen is het niet echt een volaardige maaltijd, geen groenten en alleen spagetti en kip kan je toch niet op leven?
     
  13. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Ik maak het ook regelmatig maak kipsate erbij en komkommers in zuur
     
  14. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede
    Meestal maak ik er kippenvleugels bij en komkommer in zuur. Dit is gewoon een basis recept, kun je zelf aanvullen met iets erbij
     
  15. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Italiaanse ribolitta; een broodsoep. Echt zo lekker! Het is voor mij een recept dat ik tevoorschijn haal als het gezin weer eens koud en nat thuiskomt :D En die alcohol verdampt wel hoor, geen zorgen. Nog geen dronken kleuter aan tafel gehad.

    Chickpea, tomato and bread soup

    Er zijn nog veel varianten op. Met groene kool of spinazie bijvoorbeeld. Het is eigenlijk een restjes-soep.
     

Deel Deze Pagina