Kiloknaller is als term gebruikt door C1000, die daarmee stuntaanbiedingen deed met vlees. Wakker Dier is hier flink tegenin gegaan, sindsdien is de term Kiloknaller nogal negatief. Wakker Dier hanteerde toen als norm 'vlees dat onder de gemiddelde prijs van kattenvoer wordt verkocht' oftewel voor minder dan 4,12 euro per kilo (dit heb ik uit een oud artikel uit het Parool). Per hoeveel je vlees inkoopt, doet er niet toe. Het gaat erom dat sommige supermarkten vlees voor zulke lage prijzen verkopen dat het feitelijk onder de kostprijs komt. Consumenten krijgen daardoor een verkeerd beeld van wat vlees eigenlijk kost en zijn niet meer bereid om een normale prijs te betalen. En dat om een procentje hoger marktaandeel te veroveren, over de ruggen van de dieren uit de bio-industrie.... (ik weet het, de marges in de supermarkten zijn ontzettend klein en ieder procentje staat voor heel veel geld, maar ik vind het obsceen hoe we hier met dieren en met ons eten in het algemeen omgaan...)
maar goed iemand die hier het verschil mee wil maken, die weet toch niet wat een normale prijs is??? Want dat bio vlees is duurder en dat zal dan best beter zijn, maar laten we eerlijk zijn: er wordt nog steeds geld op verdiend.
wij eten meestal charrel vlees maar die kan je ook bij ah krijgen voor een redelijk prijs en soms wat bij de eco slagger maar alleen als het in de aanbieding is bij ze anders zijn ze niet te betalen en ja ook wel eens goedkoper vlees..
Je hebt echter wel dierlijke vetten nodig dit zit natuurlijk ook in melk, kaas, eieren e.d. dus totaal zonder dierlijke producten is wel zeker ongezond,kan je heel vroeg osteoporose van krijgen bv..
maa wat is dan een normale prijs voor bijv een kilo kipfilet? ik betaal hier gemiddeld 7 euro voor, is dat duur, goedkoop? overigens betaal ik voor een kilo kattenvoer 1.25..
Heb je een bron? Wat je zegt klopt namelijk m.i. niet. Wel moet je als je echt veganistisch bent (dus ook geen zuivel etc.) ontzettend goed opletten dat je voldoende vervangende producten gebruikt. En extreme stromingen (zoals rawfood bijvoorbeeld, dus mensen die echt alleen maar groente en fruit eten)... dat kan naar mijn idee ook niet gezond zijn.
Nooit, altijd biologisch of ander goed vlees. Budget is rommel en bevat veel te veel water. Ik geef liever wat meer uit aan goed vlees.
Ja sorry, ik koop goedkoop vlees want we zitten in de bijstand en hebben dus weinig andere keus. Als ik het geld zou hebben dan zal ik meer biologisch kopen
Ik vraag me werkelijk af wat het verschil is tussen een kiloverpakking vlees in dezelfde supermarkt als een half kilo verpakking. Ik heb tijdens mijn studie in de slagerij van de Jumbo gewerkt en al dat gehakt komt echt uit dezelfde molen. Aanbieding of niet. Wij kopen overigens kipfilet en rundergehakt in kiloverpakkingen. Daarnaast kopen mijn ouders 2x per jaar een halve kalf bij de boer en vriezen deze in. Wij krijgen geregeld kalfsvlees van hun dan, super biologisch. Vis durf ik op een of andere manier alleen uit diepvries te kopen.
Je moet inderdaad geen onderscheid maken tussen kiloknallers en gewone verpakkingen vlees. Je hebt vlees van de bio-industrie, 'gewoon' vlees dus, waaronder de kiloknallers (maar eigenlijk alles wat niet biologisch is). En daarnaast heb je biologisch vlees. Het verwarrende is dat die twee namen (bio-industrie en biologisch) best wel op elkaar lijken terwijl ze dus eigenlijk het tegenovergestelde zijn.
net nog even naar de keurslager geweest hier op het dorp, waar ik eigenlijk niet zo vaak kom maar ik schrok even van de prijs 19euro voor nog geen 1,5 kilo vlees en was nog niks bijzonders ook.....stom normaal gaan we ook naar de echte slager maar die is dan toch echt goedkoper!
Wij doen dat heel vaak. Van die pakken vlees inslaan en dan de diepvries in. Zo kunnen we weer een paar weken vooruit met het vlees.
oke, dus wat jij zegt (en adi ook) dat ook die grote voordeelverpakkingen vlees niet anders zijn dan het "gewone vlees". Dat dus echt alleen biologisch anders is??? Want dat is dus idd niet waar wakker dier mee schermt. Die hebben het niet over alleen biologisch (wat ze wel het liefst hebben denk) maar die maken ook nog onderscheid tussen voordeelverpakkingen vlees en gewoon kipfilet per 2 stuks zeg maar.
het valt me op hoeveel onduidelijkheid er nog heerst, een betere informatievoorziening zal veel mensen helpen bij het maken van hun keuze. Waarom niet overal die beter leven sterren op de verpakkingen zetten? Dan kan je zelf inzien of het duur is voor het soort vlees dat je koopt. Hier is de keurslager ook reteduur, maar heeft die nou echt beter vlees (in de zin van beter leven, betere voeding) dan een willekeurige verpakking uit het schap van de supermarkt? Duur is niet altijd diervriendelijker lijkt me. Als je bijvoorbeeld hier ziet hoeveel beter een 1 ster dier het al heeft Beter leven - Dierenbescherming die zijn bij de AH niet eens zoveel duurder als het reguliere bio-industrie vlees.
oke dat de boeren hier onderleiden ja dat klopt maar de consument wil niet meer betalen. als je weet wat een boer krijgt voor een dier daar draai hij net nog geen verlies op. en dat ik niet alleen in het vlees. de uien boer mag blij zijn met 10/20 cent per kilo uien. de aardappel boer idemditto alle agrarise bedrijven hebben te leiden onder het beleid van de consument. de consument wil niet zoveel betalen en dat heeft zijn weerslag. neem de aldi ik was daar aant boodschappen doen vanmiddag. morgen komt daar de bloemkool in de aanbieding voor 95 cent terwijl bij een andere super 2,40 normaal is. ze hebben 28 dozen besteld! omdat ze weten dat iedereen naar de aldi komt voor de bloemkool. niet alleen in vlees heb je bodum prijzen.
Ik lees hier veel mensen die het vlees halen bij een slager. Maar is een gewone slager nou zoveel beter dan het vlees van de supermarkt? Ik denk het niet, ik denk dat de supermarkt het goedkoper kan aanbieden doordat ze groter kunnen inkopen. Ik denk dat het vlees van de gewone slager precies hetzelfde is als van de supermarkt. Alleen vlees van de biologische slager zal wel anders.
Nou sorry hoor maar smaken verschillen dan denk ik. Ik vind het vlees van de slager beter smaken dan het vlees van elke willekeurig super. Wij kopen nagenoeg altijd vlees bij de slager omdat we het gewoon beter vinden smaken; alleen als ik na 18.00 u. boodschappen doe dan moet ik wel naar de AH. Het liefst haal ik het vlees bij de biologische slager maar dat lukt niet altijd omdat ik daarvoor naar een dorp verderop moet. Het vlees van die slager smaakt nog beter dan het vlees van de slager hier. Dus naast het dierenwelzijn is ook de smaak beter.