Wie heeft er zelf weleens soezen gemaakt? Je kunt er slagroomsoezen of moorkoppen van maken. Wie heeft er een handig tip. Ik heb het deeg altijd wel goed. Zodra ik dan de bolletjes moet maken krijg ik aan het eind, hele kleine bolletjes. Ik krijg ze niet zo groot voor een degelijke moorkop. (nadat ze in de oven zijn geweest) Wie heeft er tips:
Ik heb wel eens soezen gemaakt op school, de meine waren net halve moorkoppen hahaXD wat onbewust was denk dat je gewoon meer deeg op de bakplaat moet spuiten om het groter te krijgen, als dat niet werkt dan weet ik het niet
Meer gist of langer kloppen zodat je er meer lucht in slaat. Verder misschien iets meer deeg gebruiken? Heb ze 2 keer gemaakt maar ging altijd prima.
grotere bollen spuiten? ik heb er eigenlijk ook nooit moeite mee gehad. Misschien kan je even vertellen wat je precies hebt gedaan.
Zorgen dat je nit te veel klopt. Zit er lucht in. Op een gesmeerde bakplaat spuiten. Strooi wat bloem over de bakplaat. zorgt voor een mooi "voetje'. ALs je de soes spuit zorg dat je de bol in 1 keer spuit. Anders krijg je een soesje op een soesje. En als je ze allemaal op de zelfde grote wil hebben met je met een ring een kring in de bloem op de bakpaat maken. Dan is het een kwestie van elke keer de spuitzak op de zelfde hoogte te houden. weet niet precies wat je bedoelt maar ik vind het fijnst om een warm soezenbelag te maken en daar verder mee te gaan. Ik heb trouwens nog nooit gist in mijn soezen gedaan en heb ik nog nooit van gehoort. hahaha Voor de eerste keer in mijn leven dat ik in een banketproduct gist zou doen... Maar ik heb makelijk praten ik ben banketbakker ;P