invriezen van babyhap blijft niet goed?

Discussie in 'Voeding' gestart door Suusje1, 27 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Suusje1

    Suusje1 Lid

    21 apr 2011
    47
    0
    0
    Hallo,

    Ik heb van de week een groentehap gemaakt voor mijn kleine man. ik heb worteltjes gekookt en aardappelen en dat door de blender gegooid.
    Nu heb ik het ingevroren in van die vierkante bakjes die je bij de xenos kan halen. Gisteravond haalde ik een bakje eruit met een portie erin, en nu is het net al een spons... waarom is dat en wat doe ik fout? Is het gewoon dat die combinatie niet kan ofzo en hoe doen jullie dat? de vriezer staat trouwens op -16.

    Groetjes Suus
     
  2. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik zou aardappels niet door de blender doen, dat wordt meestal niet lekker, je kunt ze beter prakken.
     
  3. Marjanneke

    Marjanneke Fanatiek lid

    11 aug 2008
    1.477
    1
    36
    Thuiszorg medewerker
    Vlissingen
    Hmmm... heeft de deur opengestaan? Hier gaat 't namelijk altijd goed, ik heb altijd bakjes met witlof/appel/aardappel en wortel/appel/aardappel en ook wel eens wat anders, voor het geval wij iets eten wat hij niet lust / kan hebben.
     
  4. Uk2011

    Uk2011 Niet meer actief

    Iets water erbij doen. In de vriezer droogt het altijd wat uit.
     
  5. Yelice

    Yelice Niet meer actief

    Volgens mij komt dat door de aardappels. Die worden niet zo lekker als je die invriest.
    Heb ik ook eens gedaan en smaakte echt heel vies ;) beetje zand/spons achtig blegh
     
  6. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.474
    4.930
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Hier nooit problemen. Wel idd dat het wat droger is, dus aanlengen met wat water...

    -16 is trouwens niet echt heel koud. Dan niet langer dan een week of 2 bewaren!!!
     
  7. Suusje1

    Suusje1 Lid

    21 apr 2011
    47
    0
    0
    Aahw okee.. want ik deed er idd geen water bij, en was het inderdaad uitgedroogd, maar eromheen zat wel water gek genoeg. Bedankt voor de tips. -16 is inderdaad niet erg hoog maar hij kan niet naar -18 helaas..
     
  8. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Brr, aardappel uit de blender en dan nog invriezen...de hele structuur, het zetmeel, veranderd en je krijgt een soort lijmige spons. Ik zou het zelf niet naar binnen krijgen, laat staan aan een kind geven.

    Kook of stoom gewoon een aardappel, prak het, geef wat aanje kind en eet de rest zelf op. Echt vers smaakt veel beter, en het is toch de bedoeling dat een kind leert gebieten van eten?
     
  9. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Ik kook steeds een aardappel voor dezelfde dag en de dag erna die zet ik in een bakje in de koelkast. Ik vries nooit aardappel in dat wordt niks.
     
  10. Nova81

    Nova81 VIP lid

    18 nov 2009
    5.879
    1
    36
    Hier ook altijd alleen groenten ingevroren, dan deed ik daar op de dag zelf een aardappel/ rijst/ pasta bij... Vaak wat wij zelf aten.
    Het is altijd een beetje proberen wat wel en niet gaat!
     

Deel Deze Pagina