Mediterraans recept gezocht help

Discussion in 'De lounge' started by missgwen, Nov 18, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. missgwen

    missgwen Bekend lid

    Apr 23, 2007
    775
    16
    18
    aan het water
    Hoi,

    Ik zoek een recept, wat ik in het verre verleden weleens gemaakt heb. Ik at het vaak bij een oude vriendin van marrokaanse afkomst.

    Maar ik weet niet meer precies hoe het gemaakt moet worden en kan het recept niet op internet vinden. Het is een soort dipsaus wat je eet met turks brood.
    de ingrediënten wat ik nog weet zijn gepelde tomaten en paprika, Zonnebloemolie en saffraan en dit hussel je door elkaar.
    Komt iemand dit bekend voor?
     
  2. Augustu

    Augustu Actief lid

    Aug 3, 2012
    325
    0
    16
    NULL
    NULL
    Is het charmilla? Een soort salsa, zowel warm als koud te eten.
     
  3. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ooo ik lees mee! Dat is met soort patatjes erdoorheen en uien toch?
     
  4. MoedervanSafia

    MoedervanSafia Fanatiek lid

    Mar 10, 2013
    2,803
    4
    38
    Je bedoelt vast en zeker charmilla. Een bijgerecht wat meestal wordt gegeten met kip/vlees/vis. Het moet voornamelijk warm worden gegeten.

    Als je dit bedoelt, ik maak het zo:

    Nodig:
    3 uien
    2 tomaten
    enkele takjes verse koriander
    1 blikje tomatenpuree
    ras-al-hanout
    zwarte peper
    zout
    paprikapoeder

    Je snijdt alle uien in dunne staafjes of je snippert dit fijn. Bak de uien zachtjes gaar. Daarna snijdt je de ontvelde tomaten in kleine stukjes en roer je dit doorheen. Laat dit even samen doorsudderen terwijl je er de fijngesneden koriander overheen strooit. Daarna voeg je de kruiden toe (ik gebruik veel kruiden, maar je moet gewoon kijken wat jij het lekkerst vind). Daarna de tomatenpuree en klein beetje warm water terwijl je roert. Het moet een dikke saus blijven dus je moet er echt niet teveel water bijdoen.

    Hopelijk heb je hier iets aan :)
     
  5. Mamalon

    Mamalon Actief lid

    Feb 27, 2015
    217
    50
    28
    Klinkt lekker, ik ga het eens een keer maken😊👍🏼
     
  6. missgwen

    missgwen Bekend lid

    Apr 23, 2007
    775
    16
    18
    aan het water
    Nee dat is het niet. Dat gerecht is warm.
    De paprika ontvel je ook door boven het vuur te houden.
    Het is echt een soort papje
     
  7. missgwen

    missgwen Bekend lid

    Apr 23, 2007
    775
    16
    18
    aan het water
    Maar moedervansafia deze klinkt ook lkkr en wil ik ook maken :)
     
  8. Je oude vriendin het recept vragen?
     
  9. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    Dec 12, 2008
    4,038
    83
    48
    Female
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Muhammara?
     
  10. missgwen

    missgwen Bekend lid

    Apr 23, 2007
    775
    16
    18
    aan het water
    Heb geen contact meer met haar, anders had ik het gevraagd. Dat recept is het ook niet :(
     
  11. SDonya

    SDonya Niet meer actief


    Wat kan je voor kruiden gebruiken als je geen ras el hanout heb? Ik vind de ras el hanout uit zakjes van de slager echt niet lekker
     

Share This Page