25 euro aan speelgoed minimaal per maand? Vind dat echt superveel! Denk dat ik het eerste jaar nog geen 75 euro heb uitgegeven aan speelgoed.
Dat vind ik toch wel heel veel! Ik denk dat dat niet echt nodig is maar een luxe keuze, dus ik zou dat soort bedragen niet bij de minimale kosten gebruiken.
Ja de billendoekjes! Die zijn aan de dure kant (vind ik) maar 'gelukkig' kan ons zoontje niet tegen de rotzooi die erin zit (zijn ook huidvriendelijkere hoor) en wij gebruiken dus tissues die we nat maken en een washandje/hydrofielluier, das ook nog eens lekker goedkoop! Als we onderweg zijn gebruiken we wel billendoekjes, maar ik ben dus pas aan mijn derde pakje bezig sinds zijn geboorte (bijna 8 maanden dus..)
ja 50 euro aan kleertjes trouwens ook nu je het zegt. Dat is dan 600 euro aan kleertjes voor een baby tot 1 jaar.
wat koop je dan aan speelgoed? Hier is hij het blijst met een leeg doosje en een pollepel. Oja, en de reclamefolder niet te vergeten!
Haha, speelgoed en kleding zijn echt van die dingen die je zo duur kan maken als je zelf wil ! Speelgoed kopen wij bijv weer helemaal niet zo heel vaak, laatste keer is met sinterklaas geweest omdat we vonden dat we dat nou toch niet weer over konden slaan !
Speelgoed kopen we hier ook bijna niet. Een babygym voor 7 euro van mp en een v-tech ding met licht en geluid voor 15 euro van mp. Verder krijg je vaak toch een hoop troep aan rammelaars en knuffles. Verder een lege chipszak en een reclamefolder idd. Meer heeft hij echt niet nodig nog. En 50 euro voor kleertjes in de maand?? Dat is echt heel veel! Dan zou ik zoveel kleertjes hebben dat ie ze niet eens allemaal aankon. Ik koop gerust bij de wibra ofzo.
Ik denk dat ik makkelijk op 300 per maand kom met kinderopvang erbij. 3 pakken pampers per maand gaan er wel om dat kontje heen.Die zijn altijd wel ergens in de aanbieding, dus laten we zeggen 20 tot 25 euro. Ik heb het gevoel dat er een pak nutrilon per week doorheen gaat, dus dat is 40 euro... gerekend met 4 weken per maand. Ik koop mezelf helemaal ziek aan kleding, hema, zara, h&m & merkkleding... eigenlijk alles wat ik leuk vind. En dan komen alle andere uitgaven er nog bij, die kan je wel zo duur maken als je zelf wilt. We hebben wel veel van marktplaats, maar ook hier en daar dingen nieuw. Je komt er altijd wel achter dat je nog iets nodig hebt... de kosten kunnen behoorlijk oplopen en niet alles heb je zelf in de hand, maar het meeste wel.
Wij hebben 50,00 aan kleedgeld per maand voor de kleine. En elke week gaat er 1 pot voeding á 12,85 doorheen. En elke avond één potje of zelfgemaakte voeding. Luiers koop ik vaak in de aanbieding. Doekjes van zwitsal en de luiers van het Kruidvat. Vaak van die aanbiedingen, 3 voor 26,00 ofzo, en dan koop ik gelijk best veel. En de doekjes koop ik ook in de actie voor de helft. De ene maand ben ik 65,00 kwijt (alleen voeding koop ik dan), en de andere maand als ik luiers etc koop 125,00, maar dan ben ik weer een poosje klaar. En kleding word gekocht als het nodig is, en anders word het opgespaard. We hadden toen we samen waren 250 aan boodschappen geld in de maand, en nu 350 En er blijft vaak wat over, en dat gaat in dr spaarpotje.
Speelgoed hebben wij ook nog bijna niet gekocht. Ze heeft van ons een speelboog met lampen en een spiegel gekregen met muziek erin, die was 25,00 voor Sinterklaas. Toen heeft ze van mn zus en haar man een Woezel en Pip speelboog gekregen en een trein met dieren en die rijdt en maakt muziek. En voor de rest heeft ze veel knuffels van mij van vroeger. En heb ik zelf een rammelaartje gekocht, thats it. Heb tot nu toe zelf 30 aan speelgoed gekocht.
Ik weet niet of het al gezegd is (heb niet alle reacties gelezen), maar als je bij die 300 euro ook het eventuele inkomstenverlies van minder werken meetelt, klopt het ongeveer wel. Ik verdien nu 300 euro netto minder per maand, dan voordat ik zwanger was. Tel daarbij op de kinderopvang á 227 euro per maand, en dan verder nog luiers, voeding, eventueel potjes, gestegen water- en elektrakosten, kleren, verzorgingsproducten, speelgoed, de babyuitzet....en dan kom je aan een behoorlijk bedrag. Ik schat dat wij er al met al zo'n 600 netto per maand op achteruit zijn gegaan. Aan de andere kant heb ik nu wel recht op de combinatiekorting van de Belastingdienst, en kinderbijslag. Dus dat verzacht de pijn wel iets..
IK KOOP c1000 luiers omdat me zoontje daar als enige niet door heen plast hij heb nu maat 4 dan heb je 76 luiers voor 11,99 euro ik haal luierdoekjes bij de action 90 stuks voor 0,99 cent potjes voeding verschillende
Vanwege gezondheidsreden werk ik maar 22 uur per week, dit blijf ik doen dus dat gaan wij niks op achteruit,,,, voor kinderopvang heb ik dus ook maar 20 uur per week nodig, omdat ik in de kin deropvang werk kan ik dat makkelijk regelen en krijg ik nog n extra korting. Ik denk dat wij al met al nog 100.00 euro kwijt zullen zijn per maand hieraan, ALS dit het al is. Bedankt voor de info
Wij gaan er netto ook behoorlijk op achteruit. Zeker 700 euro per maand door kosten kinderopvang en minder werken. Maar dat hebben we het nog steeds goed. Die achteruitgang zie ik dus niet als kosten. En wat hier al eerder werd gezegd: de inkomensafhankelijke combinatiekorting en kinderbijslag verzacht weer iets. Aan kosten voor voeding en luiers reken ik 100 euro per maand. Dan komt er nog iets bij voor verzekeringen, maar dat valt wel mee qua kosten. Het scheelt dat de ziektekostenverzekering gratis is. De energienota heb ik al met 15 euro verhoogd. Kleding in 50/56/62 heb ik allemaal al liggen, dus de 1e 2 a 3 mnd verwacht ik daar ook niks van nodig te hebben. Ik krijg nu al heel veel de vraag wat we graag voor kraamcadeautjes willen hebben, dus ik vraag om kleding in 68 of speelgoed oid. Verder zien we eigenlijk wel wat de kosten zullen worden. We zijn trouwens sinds een tijd wel beter gaan letten op onze uitgaven qua boodschappen. Eerst kochten we maar lukraak wat we dachten nodig te hebben en gingen ook elke dag naar de AH. Nu gaan we 1 tot max 2 keer per week naar de supermarkt. En ik maak lijstjes. Scheelt echt veel geld! Ow en wat ik ook gedaan heb: eerst deden we alles nog apart van onze eigen rekeningen. Nu hebben we alle automatische incasso's op 1 gezamenlijke rekening staan en elke maand boeken we vanaf de rekening waar ons salaris op binnenkomt geld over naar deze gezamenlijke rekening. Zo hebben we meer overzicht over wat er in en uitgaat. En ook dat bespaart weer kosten.
bij ons hetzelfde. ook zeker geen 300 euro. We moeten flesvoeding halen dat is nu zelfs minder als 10 euro per week (ze drinkt minder flessen) maar anders als je wel gelijk flesvoeding geeft zo'n 10 euro per week (nutrilon) we gebruiken pampers en die hebben vaak mooie aanbiedingen. ga maar uit van 10 euro per week. (1 pak ) of was het nou veel meer in het begin haha volgens mij niet. Dan komt verder nog de kleertjes maar dat kun je verspreiden en de uitzet is vooral in het begin een grote kostenpost. Ik moet zeggen dat het me nu nog erg meevalt. volgens mij als kinderen ouder worden kosten ze meer. speelgoed kun je ook zoveel en zo duur maken als je zelf wilt.
ja dan zou het wel kunnen kloppen. weet nie teens of ze dat wel meerekenen of niet. ik werkte niet dus we gingen er ook niet op achteruit en ook de kdv hoeft dus niet omdat ik fulltime moeder ben. ik heb gehoord dat kinderopvang best duur is, dus daar kan de grote kostenpost ook liggen.