voor wie er weleens gevulde paprika maakt

Discussie in 'De lounge' gestart door teigetje1, 6 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Eens in de zoveel tijd maak ik gevulde paprika's, en morgen is dat weer zo'n dag. Wat gebruiken jullie als vulling? Ik maak namelijk altijd dezelfde vulling:
    * gehakt
    * ui/champignon
    * rijst
    * ham en kaas.

    Ik hol de paprika uit en aan de binnenkant doe ik er ham en kaas tegenaan. Dan bak ik de gehakt met ui en champignon (met kruiden natuurlijk) en kook de rijst. Dat gooi ik bij elkaar en vul dan de paprika. Bovenop doe ik nog een plakje kaar en doe het dekseltje (van paprika) erweer op. En zo gaan ze een tijd de oven in. Vult goed en ik hoef er niks extra's bij te maken.

    Wat voor vulling gebruiken jullie, misschien kan ik wat ideeen opdoen voor morgen?
     
  2. InLove

    InLove Fanatiek lid

    11 dec 2009
    3.707
    0
    0
    ik doe geen ham en kaas, dus das weer een idee voor hier
    Wel doe ik er wel eens ananas of ander fruit door, zeker in de zomer wel lekker fris. Mais heb ik ook wel eens gedaan. Vond ik zelf wel lekker, alleen manlief niet zo
     
  3. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    mais, doperwtjes, rijst, gehakt geruld met wat knoflook, flink wat kerriepoeder, paprikapoeder

    als ik trouwens een luie dag heb, gebruik ik ook wel eens van die zakjes wokrijst voor erin hihi

    krijg nu ik het tik er al weer trek in hahah
     
  4. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    Ik maak van aardappelblokjes, lente-uitje, zongedroogde tomaatjes, geitenkaas, gehakte noten en boursin cuisine drie pepers een vulling. Erover nog wat reepjes geitenkaas. Is echt zalig!
     
  5. Elke1984

    Elke1984 Niet meer actief

  6. Blaak

    Blaak Niet meer actief

    ow dat klinkt lekker zeg, die moet ik onthouden :D
     
  7. MvLiam

    MvLiam Fanatiek lid

    10 apr 2009
    2.053
    0
    0
    Nog druk aan de studie
    Assen
    Oh ik krijg honger van dit topic, en dat terwijl ik NET gegeten heb haha
     
  8. InLove

    InLove Fanatiek lid

    11 dec 2009
    3.707
    0
    0
    ooow met geitenkaas, jaaaa die ga ik eens maken, lijkt me heerlijk!
     
  9. Nicoletta

    Nicoletta Fanatiek lid

    11 jan 2008
    1.520
    0
    0
    Heeeey wat lekker!!!
    Ik vul de paprika altijd met gehakt en doe er wat paneermeel op en dan in de oven in een 'sausje' van een halve liter kokend water met een bouillonblokje er door en een blikje tomatenpuree er doorheen geroerd. Dat sausje schep ik lekker door de rijst op mijn bord.
     
  10. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik vul het met gehakt met gyroskruiden, kleine stukjes paprika en knoflook, en dan blauwe kaas erdoor.
     
  11. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    ik heb de paprika wel eens gevuld met shoarma !
    laagje shoarma laagje kaas en zo om en om vullen en dan nog weer even terug de oven in .
     
  12. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Dat zou mijn vriend wel heel erg lekkerrrrrrrr vinden, maar ja, ik lust geen shoarma (rare ik) :D, en zal zoiets niet snel klaarmaken. Maar heeeeel misschien strijk ik een keer over mijn hart en zal ik jou recept eens proberen.
     
  13. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.064
    3.859
    113
    Ik doe er gehakt in, rijst wat ik in bouillon heb gekookt, kaas, gehakte cashewnoten en soms ook nog geitenkaas met spinazie.
     
  14. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Ik doe altijd mijn gehakt kruiden met turkse kruiden die ze gebruiken voor Shish Kebab, door het gehakt doe ik een uitje en feta kaas, boven op strooi ik wat geraspte kaas en dan als hij uit de oven komt schenk ik er wat zoetzure chili saus overheen ...

    Zoooooo lekker :D
     
  15. giraf

    giraf Niet meer actief

    Hoelang doen jullie de paprika nog in de oven? En op hoeveel graden?
    Heb al veel lekkere recepten voorbij zien komen, die ik graag eens wil uitproberen...
     
  16. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Het klinkt allemaal zooooo lekker maar ik lust geen paprika... :( hahahaha

    Misschien kan ik het eens maken voor mijn vriend en Vigo. Die vinden het wel heerlijk!

    Hoe lang gaat zoiets in de oven en op hoeveel graden?
     
  17. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Vul de paprika's hier altijd met aardappelpuree gemend met kaas, gedroogde tomaatjes en gesnipperde ui.. Snijd de paprika's wel altijd doormidden (dus dat ze op de zijkant in de oven liggen).

    Weet niet precies hoe lang ze in de oven moeten, 't recept staat in een kookboekje die bij m'n ouders ligt :p
     
  18. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.064
    3.859
    113
    Je kunt ook tomaten vullen, als je die wel lust of gewoon alleen de vulling opeten!
     
  19. MissMom

    MissMom Fanatiek lid

    30 okt 2009
    1.346
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dit klinkt lekker met tomaat ;)


    De paprika's die ik altijd maak voor familie (lust het zelf niet zo namelijk) doe ik met gehakt en rijst.
    Gehakt doe ik met tomatenpuree en wat water, peper, zout en wat kaneel en daar doe ik uiteindelijk wat rijst bij.
    Paprika'tje vullen en zo'n 20 min in de oven op 200 graden.
    Daar geef ik verse tzatziki bij en wat stokbrood en ze smullen er op los! (hoogmoed hahaha)
     
  20. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Ik verwarm mijn oven op 180 graden en zet ze er dan meestal 10 / 15 min in de oven, ik kijk altijd hoe ze er uit zien, als de kaas lekker knapperig is haal ik het er uit ...
     

Deel Deze Pagina