Balen...ik kom net terug van boodschappen doen, ben ik boter om te braden vergeten. Aangezien ik geen tijd heb om nog een keer terug te gaan, en nog wel roomboter in de koelkast heb, vroeg ik me af of ik dit kan gebruiken om kipfilet in te bakken? Al dan niet met een scheut olijfolie erbij??? Wie weet dit?
Waarom bak je het niet gewoon in olijfolie? In roomboter is een beetje ranzig vind ik zelf om vlees in te bakken, maarja dat is weer persoonlijk natuurlijk.
Ik gebruik eigenlijk altijd olijfolie. Maar kipfilet met een klein beetje boter (braad) erbij geeft net een wat andere smaak vind ik en de kip wordt ook minder snel droog.
Als je een oven hebt kun je het daar ook in doen met een beetje olie. Ik denk dat je van roomboter geen lekkere jus krijgt.
Ik dacht juist dat ik van roomboter wel lekkere jus kreeg Nou, als dat niet zo is kan ik net zo goed alleen olie gebruiken, toch?! En nu maar hopen dat 'ie niet te droog wordt
Op een gegeven moment een klein laagje water erin (en weer laten verdampen), dan krijg je geen droge kip
Het lijkt me niet zo lekker bruin worden. Maar je kan het proberen. dan weet je het voor de volgende keer Nou ben ik echt een croma fan. Veel succes en laat het eindresultaat even weten dan weten wij dat ook weer.
Ik denk dat ik het niet ga proberen. Gewoon in de olie ga ik het waarschijnlijk bakken! Of ik moet ineens op een ander lumineus idee komen, haha!
Kun je niet een pakje lenen bij de buurvrouw? Doe ik wel als het moet. Maar nou heb ik ook een leuke buurvrouw.
Zou kunnen, maar die is pas laat thuis op donderdag, en wij eten vroeg vandaag! Maar bedankt voor het meedenken!
Volgens mij wordt vlees juist wel mooi bruin in room boter, beter dan in olijfolie. Als mijn vriend biefstukjes bakt gebruikt ie ook altijd wat roomboter, das juist lekker. Hmmm
Nou, ik vond het tegenvallen. Heb een flinke klont roomboter + wat olijfolie in de pan gedaan. Hoopte op een lekker mals stukje kip a la oma van vroeger, maar dat is niet gelukt. Het vlees was mals, maar zag er bleekjes uit. Vond de smaak ook niet echt speciaal. Maar...manlief en de kids zaten te smullen, dus helemaal mislukt zal het niet zijn geweest
juist van roomboter krijg je de lekkere jus! maar als je altijd in olijfolie bakt dan is het wel even wennen hoor. Denk even aan de restaurant kaart met daarop "biefstuk gebakken in de roomboter".... Maar kipfilet bak ik normaal ook in de olijfolie (met uitjes en knoflook)
ik heb jaren vanwege allergieƩn (op advies dus) in roomboter gebakken. ging prima! en was nog lekker ook.