Kraambezoek 'handleiding'

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door Francisca06, 18 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  5.164
  2.401
  113
  Hier was t graag appen als je wilt komen kijken en een hele felle kz met instructie. Iedereen eerst handen wassen ongeacht of je wel of niet iets hebt. In veel gevallen, was ook de wintermaanden, kregen we ook een berichtje dat ze graag langs zouden willen komen maar momenteel niet helemaal fit waren of ziek en of we t vervelend vonden dat ze dan later kwamen.

  Maar onze geboortekaartjes zijn ook pas na 2 weken verstuurd. Uit de buurt van de kerstpost, maar wij hadden ook een ****** tijd voor de bevalling, een ****** tijdens de bevalling en een baby die 18-21 uur bij elkaar gilde op een dag (en nacht) dus heel die kraamtijd was een drama en het laatste waar wij nog trek of fut voor hadden was bezoek. Niet om flauw te zijn maar na 20 weken overleven op opgeteld 2.5 uur slaap per dag en dan na geboorte zo mogelijk nog minder slaap (elke 3-18 minuten sloeg ze weer aan met reflux/krampaanval vanaf de eerste dag al en dan niet huiltje maar gillen) hadden wij al onze energie nodig voor alleen al de dagelijkse verzorging.

  Dus eigenlijk is de directe kring als eerste gekomen (en die kregen het geboortekaartje gewoon), die hielpen ons ook waar mogelijk al was t een bakkie eten, ff de kleine kroelen of de fles geven zodat wij net een uurtje slaap konden pakken of een therapeutisch praatje en daarna kwam de rest pas.

  Dat ze zo gilde had wel een reden overigens hoor, ze kon niet zo goed tegen bepaalde hoeveelheden lactose. Was geen KMA geval dus we waren 6 weken verder eer we dat probleem omzeild hadden met een andere voeding waar minder lactose in zat.
   
 2. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  15.065
  5.126
  113
  Overijssel
  Ik ben nogal een controlefreak maar vind een handleiding afgeven wel echt te ver gaan.

  Wel vind ik het logisch dat zieke mensen niet komen. En als die wel komen en ik constateer dat, dan stuur ik ze naar huis.
  Kijk, als je zelf ziek bent of je man vrouw of kind, die kun je niet wegsturen. Maar visite wel, dus dat zou ik dan ook doen.

  Verder kun je toch dat moment aangeven wat je fijn vind, wel of niet de baby vasthouden etc. Hier hield niemand van de visite onze zoon vast, en dat gaan we dit x ook niet doen.
  Je eigen regels kun je ook voor jezelf houden, zoals bijv hoelang iemand blijft. Na een uur visite kun je gewoon vragen of het oké is dat ze gaan zodat je weer kan rusten.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 3. esklessebes

  esklessebes Fanatiek lid

  23 mrt 2014
  4.239
  1.527
  113
  Vergeet vooral niet te genieten van je baby en kraamtijd!
   
  Marchella, Kipsate, Roanna en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 4. Suuzan

  Suuzan Fanatiek lid

  21 dec 2013
  1.624
  522
  113
  Ik hield onze baby's gewoon in hun bedje/box. Volgens mij heeft niemand haar/hem zomaar gepakt. Ik wil op kraamvisite ook nooit een baby vasthouden, dus als je het zelf niet aanbiedt hoeft niemand hem/haar vast te houden. Het verkouden-gebeuren kan je ook aangeven als ze om een afspraak bellen. Ik snap je bezorgdheid wel hoor. Het liefste had ik geen kraamvisite en wilde ik heerlijk in mijn eigen bubbel wonen met mijn nieuwe gezinnetje.
   
 5. Eikeboompje

  Eikeboompje Bekend lid

  7 sep 2017
  634
  322
  63
  Vrouw
  Ik ben ook zwanger van de eerste, maar iedereen heeft gezond verstand lijkt me. Zelf willen we wel in de eerste week het kraambezoek beperken tot opa's, oma's, broers/zussen. Dat zijn namelijk al 22 personen :rolleyes: Dan heb ik de kids nog geen eens meegerekend. En afhankelijk van hoe ik me voel in die week laten we ze die wel of niet meenemen. Ze zullen ook wel begrijpen dat het een kort bezoekje is en later ze gerust langer welkom zijn.

  Verder ben ik zelf ook met koortslip op kraamvisite geweest. Handen wassen en niet met je mond bij de baby dan is er niets aan de hand. Grote kans dat ik zelf na de bevalling een koortslip krijg, altijd last van met een lage weerstand. Ik zal dan een groter risico zijn.

  En Ik denk dat je gewoon doen moet war voor jezelf goed voelt. Maar doe er niet te spastisch over. Stem met je partner af hoe jullie de eerste week bijvoorbeeld door willen komen. Komt echt goed allemaal!
   
 6. NdNk

  NdNk Fanatiek lid

  8 mrt 2012
  2.321
  1.421
  113
  Vrouw
  Waarom zou je met een koortslip op kraamvisite gaan?!

  @ts ik zou zelf geen handleiding bij het geboortekaartje doen. Wat zonde van dat mooie kaartje. Mensen bellen wel en dan kan je man al een beetje peilen hoe of wat. Geboortekaartjes wat later versturen.
  En goede afspraken met de kraamverzorgende maken.
  En in tegenstelling tot wat de rest zegt...ik was bij mijn 1e en 2e kindje een leeuwin. Dat gaat nu bij de 3e niet anders zijn.
  Dus vasthouden door anderen nooit gedaan wat heeft een kindje daar nu aan als het door iedereen vast gehouden wordt?! Helemaal niets.

  Wat betreft parfum...vind ik ook vervelend. Mijn zoontje was nog geen 24 uur oud en rook naar de parfum van schoonmoeder op zn bolletje...huilen heb ik gedaan! Hij was bij me aan het drinken en raakte hem aan over zn haartjes.
  Dus ja ik kan me dat wel voorstellen. Maar nu ga ik gewoon zelf zeggen dat ik graag wil dat mijn baby naar baby blijft ruiken. Dus eerst handen wassen en kijken doe je met je ogen. Afblijven. Its mine!
  Dit wordt vanzelf beter hoor na een paar weken. Maar die eerste weken ben ik gewoon zo :oops: Gelukkig is hij over een maandje of 3 ook nog steeds een baby ;) en dan begin ik makkelijker te worden.
   
  bijnamama1988 en Fennec vinden dit leuk.
 7. Eikeboompje

  Eikeboompje Bekend lid

  7 sep 2017
  634
  322
  63
  Vrouw
  Omdat er geen besmettingsgevaar is wanneer er geen fysiek contact is tussen de baby en de koortslip. Gewoon gezond verstand dan is er niets aan de hand. ;)

  Ik kom toch niet op kraamvisite om te zoenen?!

  Maar zoals ik al eerder zei, iedereen moet doen waar hij/zij zich goed en prettig bij voelt. Alleen denk ik dat je het jezelf ook niet te moeilijk moet maken. Gewoon open minded die periode in en dan kom je er ook achter wat je wel en niet prettig vindt.
   
 8. pietje1987

  pietje1987 Niet meer actief

  Misschien niet, maar het RIVM raadt het zelfs af om op kraamvisite te gaan met een koortslip. Dus waarom het risico nemen?
   
  Paardenbloem en NdNk vinden dit leuk.
 9. Amberxx

  Amberxx Fanatiek lid

  6 nov 2013
  2.549
  1.799
  113
  Sommige mensen slaan echt te ver door. Je kunt niet altijd alles onder controle houden!

  Zet op het kaartje jullie telefoonnummer met het verzoek te bellen voor een bezoek. Klaar. Ik heb geen onaangekondigde gasten gezien.

  Zieke mensen weten zelf wel dat ze niet kunnen komen. Maar jullie kunnen zelf ook ziek zijn. Of mensen met meerdere kinderen die een ziek broertje of zusje hebben. Moeten ze die dan maar uit logeren sturen? Daarbij zijn veel ziektes besmettelijk als je nog niets merkt....
   
  esklessebes vindt dit leuk.
 10. NdNk

  NdNk Fanatiek lid

  8 mrt 2012
  2.321
  1.421
  113
  Vrouw
  Waarom zou je risico's nemen bij een pasgeboren baby? Je zoent de moeder ook niet? Of vader dan? Maar misschien zit je er wel met je handen aan en vervolgens aan de deurklink of whatever.
  Ik begrijp dan niet dat je risico's neemt, gezien er wel degelijk gevaren in schuilt.
  Dat noem ik gezond verstand gebruiken, geen risico's nemen!!
  Ook zo'n bijzondere reactie. Natuurlijk stuur je broertjes of zusjes niet weg. Dat kan helemaal niet. Maar dat staat binnen het gezin. Als die nog allemaal gezond zijn dan wil je toch geen bacillen in huis met een pasgeboren baby en dan vermijd je die toch liever? Dus als mijn baby pasgeboren is en er zijn mensen ziek dan heb ik liever dat ze wegblijven en hoop ik dat het mijn gezin niet treft. Als broer of zus ziek zijn, jammer dan, dan heb ik het er maar mee te doen. Maar als het nog niet zover is dan wil ik dat wel zoveel mogelijk voorkomen want dat geeft nogal een extra narigheid zo in de kraamweek.
   
  Fennec vindt dit leuk.
 11. Eikeboompje

  Eikeboompje Bekend lid

  7 sep 2017
  634
  322
  63
  Vrouw
  @pietje1987 en @NdNk. Dat zou ook betekenen dat ik niet zo mogen werken als ik een koortslip heb. Met al die kwetsbare patiënten...

  Ik heb het altijd overlegd met diegene waar ik op kraamvisite kwam. Handen wassen en niet aan de koortslip zitten. Dat is sowieso vies! Dan is er echt niets aan de hand.

  Wanneer iemand niet wil dat ik dan kom, helemaal prima!
   
 12. pietje1987

  pietje1987 Niet meer actief

  RIVM schrijft dan het gebruik van mondkapjes voor. Toevallig hebben wij dit met onze kraamzorg toen besproken, omdat mijn man zo nu en dan een koortslip heeft (gelukkig heel weinig) en zij gaf aan dat zij dan ook met mondkapjes zou werken.
   
 13. Fennec

  Fennec Fanatiek lid

  30 dec 2016
  1.859
  2.162
  113
  ICT-er bij overheid
  Baby's kunnen oogontsteking en hersenvliesontsteking krijgen door besmetting met het koortslipvirus. Dat kan ook door aanraking van bijvoorbeeld een speelgoedje (kraamkado) door iemand met een koortslip waarna dit aan het kind wordt gegeven. Ergo: mensen met een koortslip komen maar op visite als ze niet meer besmettelijk zijn. Kleine moeite, voorkomt potentieel groot leed.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 14. Fennec

  Fennec Fanatiek lid

  30 dec 2016
  1.859
  2.162
  113
  ICT-er bij overheid
  bijnamama1988, Grietjenb en NdNk vinden dit leuk.
 15. itakepictures

  itakepictures Niet meer actief

  Goed om te onthouden: mensen zijn niet dom :) En zelf kun je tijdens het bezoek toch ook gewoon prima je grenzen aangeven en zelf heel makkelijk bepalen hoe/wat/wanneer etc? De eerste avond na de bevalling kwamen de opa's en oma's even babyloeren en toen hebben we gewoon gezegd dat ze bij een later bezoekje de baby konden vasthouden, maar dat we het nu nog even niet wilden. Was prima. En verder het kraambezoek gewoon doseren zoals ik het zelf fijn vind. Je bent er zelf bij als je afspraken maakt, dus ik snap het probleem eerlijk gezegd nooit zo goed :rolleyes:
   
 16. Francisca06

  9 okt 2017
  20
  2
  3
  Vrouw
 17. Paardenbloem

  Paardenbloem Fanatiek lid

  9 jun 2015
  3.350
  4.134
  113
  Helemaal mee eens, ik heb er zelf vaak last van maar ik zeg de afspraak acuut af als er 1 doorkomt. Ook al vind de kraamvrouw het geen probleem, ik wil het risico niet lopen dat ik die baby ziek maak.
  Had direct na de kraamweek bij mijn oudste er ook 1, ben toen heel voorzichtig geweest met mondkapjes etc en die heb ik gelukkig niet besmet!

  On topic: Ik zou het erg ongezellig vinden staan om zo’n handleiding te krijgen. Ik zou alleen de mensen waarvan je daadwerkelijk wilt dat ze komen en waarvan je weet dat ze hun verstand gebruiken een kaartje sturen.
  Ik ben ook een enorme controlfreak en ik kan je inderdaad vertellen dat dat met een tweede (noodgedwongen:roflmao:) een heel stuk minder wordt.
   
 18. Spikkeltje

  Spikkeltje Fanatiek lid

  Sinds mijn oma mijn newborn uit mijn handen griste en vrienden van ons met een ziek kind op kraamvisite kwamen heb ik niet zo heel veel vertrouwen in het gezonde verstand en fatsoen van mijn medemens. Dus ja, mochten we ooit een tweede krijgen dan komt er een inlegvel o i d bij het geboortekaartje. Oh, ik heb Kleintje trouwens na het bezoek van mijn oma altijd in de draagdoek gedaan als er visite kwam. Werkt als een tierelier.
   
  Vero0504 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina