recept voor gevulde speculaas

Discussie in 'De lounge' gestart door popje, 19 nov 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. popje

    popje VIP lid

    20 jul 2006
    7.339
    269
    83
    NH
    Wie heeft het recept van gevulde speculaas?
     
  2. poohbear226

    poohbear226 VIP lid

    12 feb 2007
    9.547
    2
    0
    pillenboer
    zuid holland
    Ik koop altijd zo'n pak van Boukje bij de supermarkt.
    Hoef je alleen ei, water en amandelspijs toe te voegen.
    Echt super lekker!
     
  3. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Heb laatst ook zo'n pakketje gekocht, kan best van Boukje geweest zijn, weet ik zo niet meer. Het was in elk geval erg makkelijk en vooral LEKKER!
     
  4. Mamainspe

    Mamainspe Bekend lid

    1 mei 2006
    663
    0
    0
    hoi hoi

    boukje is errrug lekker!
    dr oetker heeft het ook en ook errruuuugggg lekker!

    en anders ff google!

    groetjes
     
  5. vosje2000

    vosje2000 Fanatiek lid

    28 mei 2007
    3.777
    1
    0
    Thuismama en vrijwilligster voor diverse organisat
    http://www.sinterklaasrecepten.com/gevuldespeculaas.php

    Benodigheden

    250 gr zelfrijzend bakmeel
    2 eetlepels speculaaskruiden
    150 gr bruine basterdsuiker
    150 gr boter
    2 eetlepels melk
    300 gr amandelspijs
    50 gr witte amandelen
    1 eidooier
    Bereidingswijze

    Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein. Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg.
    Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm. Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan. Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de met de melk losgeroerde eidooier.
    Schuif de bakplaat iets onder het midden van een matig warme oven (ongeveer 150 graden) en bak de koek in een half uur tot drie kwartier goudbruin en gaar.
    Laat de gevulde speculaas vlakliggend afkoelen.
     
  6. popje

    popje VIP lid

    20 jul 2006
    7.339
    269
    83
    NH
    Ga morgen ff kijken in de Supermarkt.

    Bedankt en jullie horen het wel,
    Mail wel een stukje gevulde speculaas naar jullie door;)
     
  7. popje

    popje VIP lid

    20 jul 2006
    7.339
    269
    83
    NH
    vosje@ ook lekker zo'n recept
     
  8. vosje2000

    vosje2000 Fanatiek lid

    28 mei 2007
    3.777
    1
    0
    Thuismama en vrijwilligster voor diverse organisat
    Helemaal afgekeken van internet ;)
     
  9. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom

Deel Deze Pagina