Ik vind het ook heel erg zielig. Een dier slachten (op de juiste manier, wat niet overal gebeurd) vind ik niet te vergelijken met een levend beest in kokend heet water gooien. Waarom worden die arme beesten eigenlijk in kokend water gegooid? Ik snap niet dat zoiets mag. Je kan toch net zo goed die kreeft van tevoren doden en daarna in het water gooien? Daar smaakt ie heus niet anders om.
Er staat nergens dat mensen koleirig zijn. Er werd alleen neergezet dat mensen het een vreemde opmerking vinden en ik vroeg aan je waarom je dat plaatste. En je mag best een andere mening hebben, maar onderbouw die dan en laat mensen lezen waarom jij er zo over denkt. Een dergelijke opmerking die jij maakte komt nogal betreurend over.
Ja hoor dat mag je. Maar zo een reactie geven in een topic wat gestart is omdat iemand het zielig vind is natuurlijk beetje verkeerd geplaatst in mijn ogen.
ik vind het ook zielig.. tis toch een levend wezen. dat krijsen wat je hoort, vreselijk wat ik ook zielig vind is dat ze in die kook programma's ook kreeften zo het darmkanaal er uit snijden. maar dan is hij nog niet gelijk dood. dat is echt triest
Awww mischien moeten ze een soort van spuitjes uitvinden waardoor ze inslapen of de hartslag stopt want zo verbranden vind ik wel heel erg sneu Offf vegetaries worden natuurlijk.
Meer zeg ik niet. Vriend zegt trouwens dat het levend koken nauwelijks voorkomt. Meestal word eerst het zenuwstelsel eruit gehaald omdat dat niet lekker smaakt. (Uhm ieuw!) Ik hoop dat dat niet gebeurd als ze nog leven.
Levend koken gebeurd vrij veel hoor. En het zenuwstelsel er uit halen? Er wordt van (een levende kreeft) eerst de kop door midden gesneden (dus eerst de hersenen). Het hersenvocht is idd erg bitter. Ik vind het niet lekker, maar sommigen vinden het een delicatesse. Ik heb er zelf niet zo'n moeite mee. Ik denk niet dat het pijnlijker is dan een koe doden. Maar dat weet ik natuurlijk niet. Blijft giswerk.
brr vind het ook niks hoor. Maar tijdje geleden zag ik op Animal Planet over een chinees restaurant en dan hielden ze een wedstrijd. De koks moesten dan het beste levende gerecht klaarmaken Dus dan werd een slang of wat dan ook levend gevild en daarna heel kort gefrituurd en de truc moest dan dus zijn dat het dier nog leefde als het op je bord lag. Echt heeeel naar om te zien!