Bij mijn eerste stage (assurantiekantoor) kreeg ik 100 euro stagevergoeding. Ik werkte regelmatig alleen en daarnaast mocht ik in mijn tweede jaar dat ik daar stage liep nieuwe stagiaires inwerken en begeleiden. Mijn tweede stage was bij een uitzendbureau, daar deed ik alles en toen mijn stagebegeleider ziek werd, zat ik altijd alleen met een andere stagiaire. Hier kregen wij geen stagevergoeding maar we mochten op de dagen dat wij geen stage liepen er wel werken en dan kregen wij uiteraard wel loon.
Gezien de aard van je vragen de vraag wat je met de resultaten gaat doen. Dit gaat verder dan persoonlijke nieuwsgierigheid, lijkt me.
Tijdens mijn ziekenhuisstage kreeg ik rond de 350-400 p maand. Tijdens de andere stages in de zorg ook altijd wel 250-300 p maand. Ik vind dat co-assistenten zeker recht hebben op iets van een vergoeding. Het is ontzettend zwaar, ernaast werken is geen optie. Vaak moet je enorm vroeg aanwezig zijn. Het zijn allemaal onregelmatige diensten. Vaak woont een student dus ook ergens op een kamer in de buurt, want met enorm veel reistijd is het echt niet te doen. Dan moet je dus maar net een papa en mama hebben die dat allemaal voor je kunnen betalen, want van studiefinanciering alleen red je het echt niet. En als je de opleiding niet trekt en het niet behaald zit je met een enorme studie schuld. Een stage vergoeding voor die 50 uur werken in de week vind ik dus echt wel op zijn plaats. Als ik alleen al zie hoe veel werk een co-assistent wegneemt in een ziekenhuis. Ik heb regelmatig controles gehad toen ik opgenomen lag van de co-assistent. De Gyneacoloog zag je dan echt maar af en toe. Kijk het hoeft ook geen enorm bedrag te zijn per maand, maar een kleine vergoeding is wel op zijn plaats.
Nope, maar ik was dus ook co-assistent ... Productiviteit was overigens wel (erg) wisselend, op sommige plaatsen kon ik echt bijna alleen maar meekijken, op andere een duidelijk deel uit handen nemen. Later heb ik als arts-assistent ook veel co-assistenten begeleid. Moet je eerlijk bekennen dat ze voor mij geen werk uit handen namen ... Uitgezonderd de 'super'-co's, die bijna klaar zijn met opleiding en lang blijven. Ik vind het een vreselijk kromme redenering dat het geen stage zou zijn (wat is daar de definitie dan van??) overigens, wat is het dan wel? Maar goed. Hoop dat de co's wat gedaan krijgen bij minister.
Ik kreeg zo'n 400 euro stagevergoeding voor 36urige werkweek. HBO niveau. Nam ze geen werk uit handen.
In opleiding tot klinisch psycholoog (wo-niveau), 24 uur per week gedurende 1 jaar, stage in een ziekenhuis op een psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis nam ik na verloop van tijd zeker werk uit handen. De vergoeding was niet hoog, 180-250 euro per maand o.i.d.. Maar veel meer dan anderen van mijn opleiding. Het is wel al een flinke tijd terug De vergoeding in de economische/accountancy sector is wel hoog (manlief).
opleiding gedaan in de zorg en bij alle stages wel vergoeding gekregen 450 en kerstpakket en mocht bij 1 stage mee op team uitjes
Als hbo-v student van de che begin jaren 90 waren stage plekken beschikbaar door het hele land. Ik heb nooit stage vergoeding gekregen, in het VU ziekenhuis stonden we al snel niet meer boventallig wel kregen we woonruimte aangeboden. Dit was een studenten flat die volop gerenoveerd werd. Dus veel stof en rotzooi. Voor mn stage in Monster zat ik een zusterflatje in den Haag waardoor ik om 22:00 nog door de polder naar huis moest fietsen. Ermelo zat ik met een klasgenoot achter de psychiatrische instelling in een vakantiehuisje midden in de winter zonder telefoon. ( Mobieltjes bestonden nog niet) We hadden wisselende diensten. Dus ook 's avonds in het donker door de sneeuw aankomen in een ijskoud huisje met als enigst gezelschap de muizen. Datis na ons toch niet meer gedaan omdat het eigenlijk niet verantwoord was. Ik studeerde in Ede trouwens. Nooit stage vergoeding gehad dus. 1 keer een km kerstpakket. Dan zouden deze stages zeker vergoed worden want na je opleiding verdien je toch stukken minder dan een arts.
Jaar lang 32 uur per week op een medisch kinderdagverblijf. Als stagiaire stond je vaak uren lang alleen op de groep en draaide je volledig mee. Vergoeding: 0,0 euro, maar wel een heeeeeleboel eisen die aan je werden gesteld.
Ja wel een keer. Mbo-Stage bij een semi-overheid. Maar ik kwam erachter dat er ook door een aantal stagebedrijven een vergoeding aan de school werd betaald! Mensen in de zorg kunnen wat mij betreft niet genoeg verdienen. Co's lekker een vergoeding geven. Snap de redenatie ook niet dat het geen stage zou zijn. Wat is het dan? Vrijwilligerswerk?
Mbo opleiding helpende zorg 10 jaar geleden, een stage van 11 maanden, maar wel met de vakanties die school ook hanteerde. Aan het eind van de stage kreeg ik 600 euro. Daarna door gegaan voor verpleegkundige bbl ( werken en 1 dag school ) en daar kreeg ik 650 per maand. Helaas halve wege moeten stoppen ivm chronisch ziek zijn.
Ik liep stage in 2006 en kreeg een vergoeding van 572, 76 euro netto per maand. Voor 40 uur per week. Stage duurde iets van 6 maanden. Was afstudeerstage voor HBO opleiding Hogere Informatica. Opdracht betrof een onderzoek en uitgewerkt voorstel voor procesverbetering op een IT afdeling van een grote financiële organisatie. Was ik productief? Indirect wel. Normaal kun je ook een pro inhuren voor zoiets. Maar dat hadden ze vast niet gedaan. Hoogte van stagevergoeding werd bepaald door de opdrachtgever. Dit verschilde per opdrachtgever, maar stond wel van tevoren vast.
1x een stage vergoeding gehad. Dat was bij een boer. Heb daar 6 weken lang geholpen met de geboorte van lammetjes en bij verzorging van de vleesstiertjes. Kreeg daar 250,- en heb daar een week bij in gewoond om de nachten ook bij te kunnen staan.
Stagevergoeding? Wat is dat? 😩 Ik heb de pabo afgerond en een half jaar lang mijn eigen klas moeten draaien, 4 dagen per week. Kreeg toen de opleiding klaar was een pen en verder helemaal niets 😑
Hbo pabo en hbo pedagogiek. Nooit stagevergoeding gehad. En dat terwijl ik in mijn afstudeerjaar pedagogiek een half jaar lang zowat een volwaardig personeelslid ben geweest. Wel een mooi half jaar, dat wel.
Opleiding psychologie UvA, 3 dagen stage per week, geen stagevergoeding. Terwijl ik vrijwel geen begeleiding kreeg maar ingezet werd als arbeidskracht.
Nooit stagevergoeding gehad. Niet als fulltime leerkracht, ook niet als fulltime verloskundige. (Allebei hbo)