Mijn dochtertje is nu bijna 14 weken. In het begin had ze erg veel moeite met in slaap komen, vooral overdag, 's nachts ging prima. Na eindeloos blijven proberen ging het echt perfect en konden we haar gewoon wakker in bed leggen en deed ze gerust 3 of 4 slaapjes overdag. Langzaamaan werden dat er 3. En slaapt ze veel korter. Tot 3 dagen geleden. Iedere keer als ze nu naar bed moet gaat ze heel hard krijsen. Niet gewoon hard huilen, maar echt schel en schor krijsen. De eerste keren dacht ik echt dat er wat aan de hand was en bleef haar maar troosten, met als gevolg dat ze bijna de hele dag wakker was Laatste keer weinig tot geen aandacht aan besteed en dan slaapt ze na ongeveer 5 minuten. 'S nachts slaapt ze nog steeds goed. En ze is overdag echt wel moe.. Wat zouden jullie doen? Wel blijven troosten of toch een beetje negeren? Ze heeft pas een sprongetje gehad en heeft het babbelen en lawaai maken wel uitgevonden, mijn gevoel zegt nu een beetje dat ze zich toch een beetje aanstelde of dingen aan het uitproberen is, maar aan de andere kant.... Kan dat al wel op deze leeftijd? De meesten zeggen van niet.. Wat zouden jullie doen?
Doen wat je gevoel je ingeeft.... Ik heb joris met die jonge leeftijden nooit veel laten huilen.... Ik deed dan liever "moe" wiegen of lekker met de wagen weg zodat hij dan in de wagen kon slapen! nu pas laat ik hem wat vaker en wat langer huilen, maar mijn gevoel zei dat zo klein hummeltje niet zomaar zonder reden zou huilen! Maar hier zijn meningen over verdeeld
Denk niet dat zo een klein baby'tje zich aanstelde of je aan het uittesten is op deze leeftijd. Ikzelf zou zo een kleintje niet laten krijsen maar gewoon lekker oppakken en bij je nemen. doe wat jij denkt dat het beste is voor haar.
Mijn zoon is nu 9 weken en huilt overdag altijd als hij moet slapen, k laat hem niet meer dan 5 minuten huilen en dan ga ik er weer heen. Als ik erbij blijf, blijft hij naar me kijken en valt hij helemaal niet in slaap. Zodra hij overstuur wordt, dus echt gaat krijsen dan pak ik hem op, troost hem, en leg hem weer terug als hij stil is. Voor hem is het echt een manier om z'n prikkels te verwerken, ik merk bijvoorbeeld ook dat het huilen iets meer wordt als hij een tijdje in de box heeft 'gespeeld'. Hij slaapt zodra hij slaapt prima, dus dit werkt voor ons goed. Je moet doen waar je je zelf goed bij voelt, eventjes laten huilen waarna ze heerlijk in slaap valt zou ik wel doen, echt laten krijsen niet.
Zeker altijd oppakken (tenzij het een inslaaphuiltje is maar dat is krijsen niet) en troosten, als ze echt moe is dan evt in slaap lopen of wiegen Ik snap nooit waarom een baby moet slapen, slapen is geen verplichting lijkt me
Als het maar 5 minuten of zo is zou ik het inderdaad even negeren, want daarna slaapt ze wel gewoon toch? Steeds maar troosten is heel lief, maar als het niet helpt om in slaap te komen dan schiet dat ook niet op lijkt me. En als ze doodop is is dat voor haar ook niet leuk, dan maar liever eventjes huilen. Als ze net haar stem heeft ontdekt kan het ook nog wel dat ze het leuk vindt om kabaal te maken als ze in haar bedje ligt, het bed is toch wel vaak de plaats om dingen te verwerken.
Een baby heeft z'n slaap heel hard nodig, daarom moet hij slapen. Ik leg hem op bed zodra hij vermoeidheidssignalen afgeeft, geeuwen, met de handen wrijven, als ik langer wacht wordt hij overactief.
Bedankt allemaal. Als ik langer wacht wordt ze hier ook overactief met het gevolg dat ze heel chagrijnig wordt en daarna helemaal niet meer wil slapen. Ze moet niet slapen, maar geeft zelf wel aan wanneer ze moe is en dan stop ik haar in bed. Het is trouwens wel zo dat wanneer ik de kamer uit ben het krijsen vrij snel over gaat in 'gewoon' huilen. Dat had ik er misschien nog even bij moeten zeggen. En als ze hard blijft huilen laat ik haar uiteraard niet continu liggen. Ze is echter nog wel een baby die het huilen 'nodig' heeft om in slaap te komen.
Als het met 5 minuutjes over is dan zou ik er denk ik ook voor kiezen om haar even te laten huilen. Steeds oppakken kan resulteren in een oververmoeide baby. Sommige baby's hebben het huilen even nodig om in slaap te vallen. Ik zou wel elke paar minuten even laten weten dat je er bent. Dus evt. even een speentje terug geven en een aai over d'r bol. Ik had hier een klein muziekdoosje, die zette ik aan en hij duurde ongeveer 2 minuten. Als het muziekje afgelopen was dan ging ik weer terug en zette ik het muziekje opnieuw aan en gaf ik hem z'n speentje weer en dit herhaalde ik zolang het nodig was en zolang het om 'gewoon' huilen ging. Op deze manier heeft ons zoontje geleerd zelf in slaap te vallen en ook meerdere cyclussen aan elkaar vast te plakken. Ik pakte heb de eerste 2 maanden ook continue op, met als gevolg een oververmoeid kind die steeds maar 30-45 minuten sliep en zeker niet uitgerust was. Ik zou doen wat goed voelt voor jou en wat werkt voor jullie.