Kroket

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door logo, 16 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. logo

    logo Niet meer actief

    Beste verloskundige,

    Misschien heb ik een beetje hele domme vraag, maar door mijn zwangerschapsverleden maak ik me overal zorgen om.

    Vandaag ging ik een kroket halen bij de patatzaak. Toen ik deze op had zag ik pas wat ze deden, anders had ik hem niet opgegeten.

    Na het bakken halen ze de kroketten met een tang uit de frituur en daarna leggen ze de kroketten op een schep waar ze ook de niet gefrituurde patat mee scheppen. Ik ben bang da de listeriabacterie erop zat want het verse patat (aardappels worden kant en klaar schoon aangeleverd in een plastic zak en in de patatzaak worden de aardappels gesneden) wordt daarmee in de frituurolie gedaan.

    Moet ik mij zorgen maken?

    Mijn excuses voor de rare vraag.
     
  2. Gea T

    Gea T Actief lid

    26 jun 2013
    445
    0
    0
    Je mag ervan uitgaan dat de ongefrituurde patat vers is en dus vrij van listeria bacteriën. Pas als groente/etenswaren enkele dagen in de koeling open en bloot liggen heb je kans op listeria. Dus ik zou me geen zorgen maken.

    Groetjes Gea
     

Deel Deze Pagina