Kun je spaghetti alvast koken?

Discussie in 'De lounge' gestart door Minny, 9 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Wij eten spaghetti vanavond. Heb de saus al klaar, maar kan ik de spaghetti ook alvast koken en mengen met de saus? Of is het beter om dit vlak van tevoren te doen? Wil het namelijk meenemen naar mijn werk vanmiddag.
     
  2. Feilo09

    Feilo09 Fanatiek lid

    31 aug 2009
    1.565
    0
    0
    Logistiek planner
    Hoorn
    Ja hoor, dat kan prima!

    Ik kook het zelfs vaak een dag van tevoren, lekker makkelijk voor als wij allebei moeten werken.

    Eet smakelijk :D
     
  3. Desert

    Desert Fanatiek lid

    18 jul 2008
    3.216
    0
    0
    Doe ik standaard altijd? Ja hoor kan haha
     
  4. mamazeyad

    mamazeyad Niet meer actief

    ik doe het wel altijd en dan voor je gaat eten nog een keer afspoelen met water zodat het niet plakt en dan de saus er doorheen.
     
  5. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Meng je de saus er dan ook door? Of apart serveren?

    Sorry ben niet zo'n kokkin.
     
  6. Feilo09

    Feilo09 Fanatiek lid

    31 aug 2009
    1.565
    0
    0
    Logistiek planner
    Hoorn
    Gewoon lekker alles mengen :)
     
  7. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    idd, spaghetti koken en dan lekker door de saus mengen! Vind ik vaak lekkerder als spaghetti al wat langer staat ;). Is ie ook niet zo waterig...
     
  8. Bri

    Bri Niet meer actief

    Het kan wel, maar ik vind het niet lekker. Pasta 'hoor' je volgens mij te eten als het net gekookt is.

    Mocht je het toch willen doen, dan wel gelijk mengen met de saus. Anders wordt het helemaal een grote plakboel.
     
  9. fenneke80

    fenneke80 Niet meer actief

    Ik vind het echt niet lekker, en al helemaal niet als je de pasta afspoelt. Dan verlies je heel veel van de smaak.
    Als je het doet: meteen de saus erdoor. Eet je het dan koud of warm je het op? Als je het gaat opwarmen: haal dan een paar minuten van de kooktijd af, anders wordt het wel heel klef allemaal.
     
  10. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ik vind het ook niet zo lekker, zou het alleen doen als het niet anders kan. En wellicht voor een ander soort pasta kiezen ipv spaghetti als je in huis hebt.
     
  11. Lotje1986

    Lotje1986 Fanatiek lid

    2 aug 2012
    1.633
    0
    0
    Dit heb ik vd week gedaan... Was prima te eten... Hebben er twee dagen van gegeten... Bleef gewoon zoals het was in de pan

    Ooh lees nu pas dat je het naar je werk mee iwl nemen... Heb ik een x in een bakje gedaan (was met champignonsaus toen)...
    En toen was het een grote klont spaghetti...

    Dus als het in de pan blijft als ze het thuis vanavond opwarmen is het wel te eten.. Maar in een plastic bakje... Vraag het me af...

    Succes
     
  12. puna

    puna Bekend lid

    23 feb 2011
    517
    0
    0
    werkzoekende
    Krimpen
    Doe het ook wel is. Gelijk de saus er doorheen of een beetje saus erbij (dit voorkomt uitdrogen en dat het aan elkaar plakt). Wel goed afdekken.
     
  13. HopeFaith

    HopeFaith Niet meer actief

    Ik doe ook vaak een klein beetje olie erdoor bij het koken. Helpt ook tegen plakken. Inderdaad ook een klein beetje saus erdoorheen :)
     
  14. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Spaghetti koken, mengen met de saus, en dan vanmiddag gewoon in je bakje scheppen, kan prima.
     
  15. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Tnx meiden, het is goed gelukt!
     

Deel Deze Pagina