Hoi meiden, nou ja de titel zegt het al wie kan me helpen fatsoenlijke gehaktballen maken die van mij vallen altijd uit elkaar na het bakken! Weet soms echt niet wat ik fout doe! wie heeft er tips? GRoetjes
Doe je eiwit door het rauwe gehakt om te binden en een beetje broodkruim/paneermeel. Ik heb nog nooit uit elkaar vallende ballen gehad (klinkt leuk hé deze zin).
Peper en zout oP doen of gehaktkruiden .... Klein beetje ei erbij dit houd het gehakt bij elkaar Zelf doen we er nog 2 theelepels sambal bij heeerlijk!!
Ik gebruik meestal die zakjes gehaktkruiden en een rauw ei. Je kan na het draaien van de ballen ze even terug in de koelkast leggen. Dan worden ze weer stevig en vallen minder snel uit elkaar. Gebruik altijd half om half gehakt (rundgehakt is niet zo geslaagd bij gehaktballen) Je kan een gesnipperd ui toevoegen. Mijn man vind het heel erg lekker als je hollandse garnalen toevoegt aan de bal (voor mij hoeft het niet perse, maar hij vind het heerlijk) Oh ja, en bak in croma bak 'n braad. Is toch het lekkerst.
Ik ook, lekker met rode kool en gekookte aardappelen met jus Jammer, de laatste gehakt is al door de macaroni gegaan
Ik doe er altijd een ei doorheen, dat bindt. En broodkruim (uit een pak). Dan mengen met kerriepoeder, paprikapoeder, scheutje ketjap, gehaktkruiden met uitjes (en zout) en peper. Heerlijk
Eiwit fungeert een beetje als plaksel. Dat het zou binden klopt niet; want gehakt is geen vloeibaar goedje. Ik heb altijd mager rundergehakt en doe daar een scheutje olie doorheen. Goed kneden en stevige ballen draaien, dan "scheuren" ze echt niet hoor!
Ik maak ze altijd als volgt: half varkens, half rundsgehakt (of kalfs). Dan een eitje erin, een beetje paprikapoeder en paneermeel en mengen. Je krijgt dan bij gebrek aan beter woord een soort stevig "deeg" dat rolt, je moet merken dat het goed aaneenplakt en niet kruimelig aanvoelt / eruit ziet. Is het te kruimelig: meer ei. Is het te slap van structuur: meer paneermeel. Dan afkoken in water: bij het erin leggen moeten de balletjes volledig onder zitten. Je haalt ze er pas uit als ze gaan drijven. Daarna afkoelen en invriezen of bakken. Ik bak altijd in olie maar boter o.i.d. gaat uiteraard ook.
ik doe gehakt,peper, zout, paneermeel, uitje erdoor, bassilicum, knoflook , komijn en gehaktkruiden. Daarna rol ik ze nog door de paneermeel en bakken maar. Heel soms een ei maar niet altijd.
Ik heb altijd 500gr half om half gehakt. Daar doe ik een zakje gehaktkruiden van Verstegen door en een ei. Mooie gelijke ballen draaien en dan braden in de croma. Even door laten sudderen en je hebt heerlijke gehaktballen. Ik gooi op het laatst trouwens een zakje Jus van Knorr erbij een ongeveer 2dl water. Zo heb ik altijd overheerlijke gehaktballen met lekker jus.
Ik maak ze altijd zo: - In een schaal meng ik een bodem paneermeel, zout peper en chilipoeder (zeer hete) - dan meng ik de droge kruiden met ketjap (flinke scheut, ong even veel als de paneermeel) - Dan dit mengsel goed kneden met het gehakt. Hier stevige ballen van rollen. Hier gebruik ik altijd rundergehakt voor. - dit bak je even goed aan, net iets te donker, en dan nog 20 min met water goed laten sudderen. Tijdens de laatste 5min gooi ik er nog een scheut ketjap bij....HEERLIJK! (tijdens het sudderen worden de ballen weer wat lichter) En nog nooit last van uit elkaar vallende ballen gehad...ik rol ze nu al 16 jaar aangezien mijn moeder er een hekel aan had en dit mijn favoriete hapje is...nog steeds!
Ik gebruik altijd half om half gehakt. Een eitje erbij, zakje gehaktkruiden nreden en ballen draaien maar. Heb ze hier nog nooit uit elkaar zien vallen