De titel zegt het al; in welke vorm ga ik mijn kwarktaart maken??? Ik zweer bij siliconenvormen maar kan me voorstellen dat de kwark hier teveel aan plakt?!?! Welke zouden jullie gebruiken?
Uhm, een springvorm waarschijnlijk! Want ik denk niet dat je een kwarktaart uit een siliconenvorm gaat krijgen! Je kan hem moeilijk op zijn kop houden, zoals bij alleen een taartbodem wel kan!!
Super, wat een snelle en eenduidige reacties! Ik maak deze taart die ik nu ga maken weleens in die mini-siliconenvormpjes (muffin-achtig) en dat lukt wel. Vroeg me af of het in het groot ook zou lukken. Ik ga het risico niet nemen en mijn springvorm uit de kast halen! Thanx meiden!
Springvorm lijkt me inderdaad de goede keuze Ik vind die voor grote taarten trouwens uberhaupt makkelijker dan siliconen. Die gebruik ik wel graag voor cake en muffins e.d. maar mijn taarten krijg ik er nooit lekker uit. MIsschien een ijstaart ofzo.
Hier altijd een flexibele vorm na het maken een uurtje in de vriezer en dan kan je hem er uit halen door een bord erop te houden en om te draaien en op een ander bord weer recht zetten. Ik heb een hekel aan springvormen krijg je moeilijk schoon en als je pech hebt een blauwige rand op je taart.
hahahah. bedankt voor dit topic ik had nog aardbeien liggen die blijkbaar onder de boodschappen waren gekomen. heb er een heerlijk simpel op de gok taartje van gemaakt hmmmmmmmmmmm.. en dat zonder gelatine maar met mascarpone
ik maak hem altijd in de siliconenvorm en dan doe ik er bakpapier in. Daarop de bodem en de kwark. Je zet hem in de koelkast en na paar uurtjes haal ik hem uit de koelkast. Til hem met bakpapier en al uit de vorm en zet hem op een bord. En dan heel voorzichtig bakpapier onder de kwarktaart halen. Ideaal!
Ik gebruik altijd de springvorm, dat verwijderd voor mij makkelijker en dan kan je de taart nog even op de bodem laten staan bij het snijden
Ik ga 'm morgen maken....in de springvorm.... Zie dat er toch wel een aantal mensen de siliconenvorm gebruiken...En eigenlijk zweer ik daar ook bij, alleen nu even niet (voor de zekerheid)