Wat doen jullie? Welke soorten vlees geven jullie, hoe bereiden jullie het en hoe vaak in de week geef je het? Mijn zoontje heeft nog nooit vlees gehad en ik wil er nu graag mee beginnen. Ik zat te denken aan rundergehakt: makkelijk te rullen. Kip bakken en dat in de maler? Of juist in kleine stukjes? Kruiden jullie ook (zonder zout)? Of vanaf wanneer kun je dat gaan doen?
Wij zijn met ongeveer 9-9,5 maand begonnen met vlees. Eerder vond ik het niet nodig. In het begin vaak rundergehakt of kipfilet. Wij bieden alles aan in stukjes, dus niets gepureerd. Kruiden kun je opzich best gebruiken (zonder zout!) maar ik zou liever eerst aan de smaak van het vlees zelf laten wennen.
Mijn zoon is ongeveer even oud en krijgt een of twee keer per week vlees. Tot nu toe heeft hij gehad: ham (ik zoek dan de soort met het minste zout en toevoegingen), rundergehakt (rul gebakken met wat champignons, een daverend succes gecombineerd met aardappels en sperziebonen ), kipfilet (gekookt) en varkensfilet. En dan gewoon kleingesneden. Soms doe ik wat kruiden door zijn avondeten, en dan iets van provencaalse of italiaanse kruidenmix.
@Duchess: Dankje voor de reactie! Wij doen eigenlijk ook alles in (kleine) stukjes en soms ook wat grotere stukken. Als het voedsel het toelaat naar mijn mening. Dus pureren zal het zeker niet worden, eerder hakken of mini stukjes. Eerst ook zeker zonder kruiden. Hij moet aan alles wennen zonder toegevoegde middelen. Ook wordt er bijna niets door elkaar gehusseld. Vanaf wanneer ben je kruiden gaan gebruiken? En vanaf wanneer ben je anders vlees dan kip of rundergehakt gaan geven?
Is het advies niet om varkensvlees een tijd uit te stellen? Ik weet het niet zeker, wij eten helemaal geen varkensvlees nl, maar dacht dat eens gelezen te hebben. Wanneer we andere soorten zijn gaan geven.. Gewoon langzaam aan uitbereiden denk ik. Ik weet het eerlijk gezegd niet precies meer haha. Maar aangezien wij zelf ook vaak rundergehakt en kip eten krijgt ze nu nog steeds niet heel vaak wat anders. Ze eet eigenlijk altijd gewoon met de pot mee vanaf begin af aan. We eten ook wel vaak wat anders, maar dan wordt het al snel een runderhamburger, kippenschnitzel etc. Dat kreeg ze allemaal wel vrij snel, ik denk met een maand of 10,5-11 dat ze echt volledig alles mee at.
Volgens het CB-boekje mogen ze vanaf zes maanden al dagelijks een eetlepel vlees. Er staat ook een lijstje van vetarme en onbewerkte vleessoorten en soorten die je niet te vaak moet geven. Of het nodig is, is een tweede, maar het kan dus wel. Ik ga maar gewoon op mijn gevoel af..
Bij mijn weten is het advies te wachten met varkensvlees tot 1 jaar, maar ik heb me er verder niet in verdiept want wij eten geen varkensvlees. Hier rond 8 maanden begonnen, inderdaad eerst rul gebakken rundergehakt, later gebakken kipfilet (in sliertjes) en vis kun je ook mee beginnen, was hier ook populair (inmiddels niet meer ), is ook makkelijk om in de diepvries te hebben liggen als je toch iets van vis/vlees wil geven. Ik hield toendertijd geloof 2/3 keer per week aan. Kruiden heb ik tot een jaar weggelaten, nu krijgt ze het over het algemeen gewoon zoals wij het ook eten, al dan niet gekruid.
Oke dankje! Dan zullen we eerst vooral alleen gehakt en kip/kalkoen gaan doen. En dan maar een paar (2 ofzo) keer per week. Nog een heel ander vraagje: welke soorten thee mag je allemaal geven? Ik heb nu rooibos en groene gegeven. Maar mag groen eigenlijk wel? En vruchtenthee dan?
Alle kruidenthee. Geen zwarte thee ivm theine. Fruit thee bevat vaak ook theine. Maar ik geloof een paar soorten niet. (fruit welness ofzo?) Als het goed is staat het wel op het doosje als er geen theine in zit. Hier meestal rooibos, kamille, vanille etc.
Oke, dankje! Ik vind fruit wellness zelf heerlijk (vooral het roze doosje van pickwick). Op die doosjes staan tussen de ingrediënten geen thee of theïne. Op rooibos en groene thee ook niet. Op rooibos staat wel kaneel. Maar in die mate is toch niet erg? Op de verpakking van bij citroen, aardbei, kers staat dat er thee in zit. Theïne wordt niet gemeld. Niet doen dus? En kamillie en vanille zijn ook goede tips!
Fruit Welness wordt dacht ik echt van fruit gemaakt. Rooibos en groene thee is prima, daar zit geen theine in. Die andere fruittheeën zou ik achterwege laten. Een keertje is vast niet erg, maar ik reageer zelf altijd al erg op theine, dus geef het mijn dochter ook niet. Maar kruidenthee is altijd goed. Je hebt bij de albert heijn ook speciale kinderthee, o.a. kauwgomballenthee en marshmallowthee. Dit is ook kruidenthee en erg lekker!
Ieieie! Ja ik hoorde het al, maar dat lijkt me wel vies..! Ik denk dat ik ook liever 'gewone' soorten thee geef. Dankjewel voor je antwoorden!
Vies? Nee hoor, is erg lekker haha. Gewoon kruidenthee met wat verschillende smaken door elkaar, o.a. kamille.
Ik dacht dat in groene thee geen theïne zat..? Op die van de pickwick (original) staat: groene thee, citroengras, aroma, citroenschlletjes, 100% natuurlijk. Wat voor reactie geef jij op theïne dan?
Ik kan van theine niet slapen. Al drink ik 1 kop zwarte thee, dan lig ik de halve nacht wakker. Ik drink het dus nooit en ben er dus ook voorzichtig mee bij mijn dochter.