andijvie vraagje..

Discussie in 'Voeding' gestart door jantina, 27 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jantina

    jantina Fanatiek lid

    13 aug 2006
    1.551
    0
    0
    Meiden ik eet vanavond andijvie, nu wilde ik een beetje apart koken
    met een aardappeltje en in invriezen voor me dochtertje.
    Maar ik vraag me af of ze deze groente la mag?
    En zo ja kan het wel ingevroren worden...

    Groetjes jantina
     
  2. jantina

    jantina Fanatiek lid

    13 aug 2006
    1.551
    0
    0
    niemand?
     
  3. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Ja dat kan en ja je kan em invriezen ;) Alleen niet meer dan 1x per week geven.
     
  4. jantina

    jantina Fanatiek lid

    13 aug 2006
    1.551
    0
    0
    dankjewel meid!
     
  5. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Andijvie mag toch niet 2x verwarmd worden ivm met nitriet/nitraat?
     
  6. Andrea001

    Andrea001 Bekend lid

    9 jan 2006
    932
    0
    0
    in de zorg
    Idd Cacha, dat is ook wat ik weet. Opwarmen mag niet naar mijn weten. Maar aan de andere kant...: hoe doet Olvarit dat dan? :)
     
  7. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Je moet de groente niet te lang bereiden voor het invriezen, blancheren dus. Zo snel mogelijk afkoelen (In een bak koud water zetten). En de nerven bevatten de nitraat, dus je kunt die dan wegsnijden en niet mee bereiden. (gevonden op voedingscentrum)
     
  8. Six

    Six Actief lid

    22 mei 2006
    449
    1
    0
    Gelderland
    Ik zou het persoonlijk niet doen. Heb altijd gehoord dat je het niet 2X mag opwarmen, dus invriezen is dan geen optie!
    Als ik hier andijvie eet, krijgt uk er ook wat van. De restjes mik ik weg.

    Groetjes Six
     
  9. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Olvarit gebruikt groente die op een speciale manier gekweekt zijn zodat ze een heel laag nitraatgehalte hebben. Verder gebruiken zij methodes om het heel snel te koken en weer te koelen, waardoor de kans op nitrietvorming erg laag is. Maar op zo'n manier kun je thuis niet koken.
    Ik zou het niet invriezen dus.
     
  10. Andrea001

    Andrea001 Bekend lid

    9 jan 2006
    932
    0
    0
    in de zorg
    Ahaaa op die manier... Was echt zo'n Willem Wever vraag he..?!
     
  11. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Ik zou er ook voorzichtig mee zijn. Persoonlijk zou ik het vers na bereiding geven en niet na invriezen!
     
  12. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
    Tegenwoordig mag je nitraatrijke groente zoals andijvie en spinazie wel voor een tweede keer opwarmen, mits je het na het koken zo snel mogelijk gekoeld hebt.

    Dus als je andijvie hebt gekookt, meteen een prakje maken, zo snel mogelijk in een afgedekt schaaltje de koelkast in en zodra het is afgekoeld, de vriezer in..
     
  13. anita26

    anita26 Actief lid

    1 okt 2006
    118
    0
    0
    pedagogisch medwerker
    delft
    voor de tweede keer opwarmen van spinazie en andijcie enzo mag inderdaad wel bij volwassenen tegenwoordig, maar voor hele kleine kindjes wordt dit nog steeds afgeraden!
     

Deel Deze Pagina