Wie helpt ff In het vaste contract staat dit: 2.1 This agreement has been entered into for indefinite period of employment. Notwithstanding this, however, either party may prematurely terminate this agreement by notice given in writing as at the end of a calender month observing the statutory notice period. The agreement will terminate in any event without notice being required at the end of the month in which the Employee reaches te applicable pensionable age in the Netherlands. 2.2 The company hereby informs the Employee that this agreement will automaticly terminate by operation of law at the end date and that it will not be extended, unless the company informs the employee otherwise in writing. If an extension will follow, the Company will notify the employee at least one month before the end date and inform the employee under which employment conditions the extension will take place. Punt 2.1 lijkt wel alsof ze (ondanks het vaste contract) ten alle tijde je kunnen ontslaan. Of gaat dit over enkel de proefperiode (wat weer vreemd is omdat dit vaste contract voortkomt uit 2 tijdelijke contracten hiervoor). Punt 2.2 gaat vreemd genoeg over wat er gebeurd als je (tijdelijke) contract zijn einddatum bereikt. Wat weer totaal dwars staat op punt 2.1 aangezien het hier om juist een vaste aanstelling gaat. Hiervoor zijn 2 tijdelijke contracten aan vooraf gegaan (beide 1 jaar contract en nu dus een vast contract). Wie weet wat ze nu precies bedoelen?? En dan met name punt 2.1.
Ik lees het inderdaad zo bij 2.1 dat beide partijen, elk moment het contract op kunnen zeggen, met inachtneming van de opzegtermijn.
Ik lees ook dat er ondanks dat het een contract voor onbepaalde tijd is, er eenzijdig kan worden opgezegd met een opzegtermijn. Wat die termijn is staat er niet. In Nederland is zo’n bepaling nietig. Maar wellicht is het geen Nederlandse werkgever? 2.2 is inderdaad overbodig als het voor onbepaalde tijd is. Maar juristen doen wel vaker dingen die overbodig zijn . Just to be safe. Wat stond er in de vorige contracten? Hadden die vergelijkbare bepalingen? Misschien dat iemand dat te snel heeft overgenomen.
De vorige contracten zijn nagenoeg hetzelfde, echter werd daar niet gesproken van "indefinate period", maar van 1 jaar
Dan denk ik dat er iemand niet goed heeft nagedacht en enkel de termijn heeft aangepast en niet heeft beseft dat de overige bepalingen daarmee onlogisch/onnodig zijn. Ik zou het zeker even bespreken en aangeven dat je denk dat het er uit moet! Dus zowel die zin in 2.1 als 2.2 in het geheel.
Ik lees inderdaad ook dat het contract eenzijdig opgezegd kan worden met opzeg termijn.. Ook staat er dat het contract stopt wanneer je met pensioen gaat, wat logisch is uiteraard. 2e deel lijkt mij ook wat overbodig idd, gezien je contract vast is.. zal er wel standaard in staan waarschijnlijk.
Daar staat dat je een contract hebt voor onbepaalde tijd, maar deze idd wel tussentijds opgezegd kan worden door werknemer en werkgever met inachtneming van de statutair vastgelegde opzegtermijn. En dat is natuurlijk altijd zo als je bij een NL bedrijf een vast contract hebt kan die ook door beide partijen beïndigd worden tenslotte....indien vanuit de werkgever moeten zij daar wel een geldige reden natuurlijk voor aan kunnen dragen want ze komen er ook weer niet zomaar vanaf gezien de wetgeving. Is t bedrijf wel in nederland gevestigd? Dan heeft t zich gewoon te houden aan de nederlandse wet omtrent ontslag lijkt mij.... Dat 2e artikel is overbodig ja haha
Ik moet eigenlijk het hele contract zien en de voorgeschiedenis weten om deze casus te kunnen beoordelen en je vraag te kunnen beantwoorden. Heb je een Rechtsbijstandverzekering of een andere verzekering die dit dekt (even polisvoorwaarden checken). In het geval je deze hebt zou ik zeker deze overeenkomst voorleggen. Anders zou ik even arbeidsrechtjurist of advocaat bellen om de casus voor te leggen. Een intake of oriënterend gesprek is vaak gratis en dan weet je direct meer. Als het niet gratis is, gewoon een ander bellen. Je kunt dit beter vooraf even goed uitzoeken dan achteraf dit soort bepalingen herstellen in een eventueel juridisch traject Succes!
Nee, dat kan in de praktijk niet. De opzegtermijn is nietig, tenzij de werkgever een ontslagvergunning heeft toegekend gekregen. Op dat moment moet hij zich dan alsnog aan de wettelijke opzegtermijn houden.
Dat is helemaal niet raar. Staat in de wet. Een werkgever heeft een wettelijke opzegtermijn van 2 maanden als jij 1 maand hebt. Mits de werkgever een ontslag vergunning heeft.